обороти
- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
обороти
здравейте колеги имам праблем с оборотите само на бензин на газ си върви перфектно ходих на сервиз и ми казаха че е стъпков мотор ,но не е от него смених го и преблема си остана.Днеска прочетох вав форума за тази плочка която стои на моното ,и на барзо я свалих и гледам че е надрана доста стабилно та въпроса ми е възможно ли е да е от това чудо 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Re: обороти
TPS-са ти не е толкова зле.На VAG-com диагностиха правиха ли?Ако не е направо сменяй майсторите,че както е тръгнало ще смениш мотора. 

- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
не само на компютърна диагностика ,но сано някви незначителни грешки ми дава
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Правена е диагностика с ваг ком само че от аматьори
Ето грешките
Интересно че не могат да се трият, стоят си постоянно.
В графата в която показва колко е отворена дроселовата клапа, при горе долу наполовина натиснат педал показваше около 6-8* което според мен е нереално
Мисля че има проблем и с една от пластините които се допират до пистите, но не съм сигурен, нека коегата да каже какво е положението.
Ето грешките
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 032 906 026 A
Component and/or Version: 1,6l R4 MONO D01
Software Coding: PMC 01
Work Shop Code:
4 Faults Found:
00518 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
31-00 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
00518 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
30-00 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
00525 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
29-00 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
00281 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
03-00 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
Интересно че не могат да се трият, стоят си постоянно.
В графата в която показва колко е отворена дроселовата клапа, при горе долу наполовина натиснат педал показваше около 6-8* което според мен е нереално
Мисля че има проблем и с една от пластините които се допират до пистите, но не съм сигурен, нека коегата да каже какво е положението.
- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
днеска ще сменям цялото моно част по част така ще разбера от кое прави този дерт
- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
ето едно от причинете колата да няма обороти ,и двете пластинки са в окаяно състояние
- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
смених цялото моно , за съжаление нямаше от 1.6 със червена плочка и затова вземах от 1.4 със сива плочка разликата беше във размера на клапата моята беше 36мм а другата е 34мм другата разлика е че моя стъпков мотор е със 6 крачета а на другото моно със 4 крачета.И сега цялото моно ми е от 1.4 само стъпковото моторче е от 1.6
проблемат e че стъпковото моторче спря да върти помислих си че е изтрещяло нещо вземах друго (работещо) пробвах и него пак не върви явно има разлика там в тези ТПС-та се разминават.Явно моното за 1.4 е предвидено за стъпков мотор със 4 крачета
а не за 6
сега когато колата е студена държи ниски обороти но като дигне малко градуси се оправя
проблемат e че стъпковото моторче спря да върти помислих си че е изтрещяло нещо вземах друго (работещо) пробвах и него пак не върви явно има разлика там в тези ТПС-та се разминават.Явно моното за 1.4 е предвидено за стъпков мотор със 4 крачета
а не за 6
сега когато колата е студена държи ниски обороти но като дигне малко градуси се оправя
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
а защо не се опита да си подмениш двете контактни пластинки и да си останеш с твоето моно,после със корекция на положението на ТПС-а си корегираш оборотите и си ти,аз така направих преди няколко дена и съм доволен за сега,колата така се отпуши на бензин и си тръгна доста добре 

- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това го направих преди 2-3 седмици махнах старите пластинки и запоих нови ,и като сложих моното отзад взе да пуши яката черен дим и да придърпа просто не бях доволен.А дати кажа честно с това моно от 1.4 сам много доволен и хубаво ми върви колата неми придърпа и много малко ми гори не пуши отзад затова не мисля да го барам вече
хората са казали едно лайно колкото повече го бъркаш повече мирише
хората са казали едно лайно колкото повече го бъркаш повече мирише
- PuShE_
- Контакти:
а след като започна да пуши отзаде сетихте ли се да врътнете малко на някаде ТПС-а и да му коригирате и оборотите защото и аз бях така на бензин и след корекция нещата се оправиха 

- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
не братле не съм барал там нищо 
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
PuShE_ написа:а след като започна да пуши отзаде сетихте ли се да врътнете малко на някаде ТПС-а и да му коригирате и оборотите защото и аз бях така на бензин и след корекция нещата се оправиха
Колеги докога ще давате вредни съвети!!!!
Кой пипа ТПС без да се регулира после на градуси и то със специална апаратура!!!!Май още живеете в ерата на ладите и москвичите!!!!- PuShE_
- Контакти:
joker написа:PuShE_ написа:а след като започна да пуши отзаде сетихте ли се да врътнете малко на някаде ТПС-а и да му коригирате и оборотите защото и аз бях така на бензин и след корекция нещата се оправиха
Колеги докога ще давате вредни съвети!!!!Кой пипа ТПС без да се регулира после на градуси и то със специална апаратура!!!!Май още живеете в ерата на ладите и москвичите!!!!
misho_kz89 написа:Колега това го направих преди 2-3 седмици махнах старите пластинки и запоих нови ,и като сложих моното отзад взе да пуши яката черен дим и да придърпа просто не бях доволен
Колега,мислиш ли че след тази интервенция някой е проверявал нещо?Относно пушека който е излизал е от богата смес
- misho_kz89
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колеги колата е готова смених цялото моно със стъпковото моторче и проблема изчезна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”