passat B5 2.8 V6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: passat B5 2.8 V6

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 26 ное 2010 19:26

pe6kata написа:... но е много странно че фв разработват нов мотор за пасат :shock

Хич не е странно и нищо ново не разработват. За B5/5.5 ми е думата.
По стара традиция, на новите VW се слагат старите AUDI технологии... :roll:
Изключението е при VR5/6, но и това е лесно обяснимо - AUDi нямат кой знае какъв опит (традиции) с напречните двигатели. Нали вече претендират за "премиум" клас/марка. :)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 27 ное 2010 0:15

pe6kata написа: но е много странно че фв разработват нов мотор за пасат :shock . Доколко е успешен става ясно, щом като се връщат на ВР в следващите модели. Сега вече спокойно мога да кажа че б5, б5.5 въобще, ама въобще не ми харесва...
Иначе си е чист ве-образен със стандартен ъгъл, около 90 градуса.

Само да припомня нещо- от времето на вр6 12в, ауди имат пак такъв мотор- 2.8 съшите коне 174к.с. но чист ве-6.
Няма база за сравнение във вървенето- типичен в6, тромав и лаком...

трябва да призная че тук се включих неподготвен :oops:

Реално погледнато V6-таци се вграждат в Аудита и са разработени преди първия ВР6-мотор.
ФВ се връщат към ВР6 в новия пасат по една много проста причина, а тя е че новия пасат Б6 е на удължена платформа от Голф 5 и е с напречен мотор точно както Голф и няма как да се сложи V6-мотор. В Аудита, над А3, които са с надлъжен мотор всичките 6цилиндрови мотори са V6 веобразни и така е до ден днешен.

А за вървежа, ако V6 e тромав мотор, то ВР6 също ми е тромав и муден и му трябват поне 3500об/мин за почне да се случва нещо и да тегли, но за сметка на това умира малко след 6000об/мин говоря за 12клапановите версии, а 24клапановта тегли хубава от ниски обороти, но също много ривее и ядеее мъ не върви особено много :lol:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 27 ное 2010 15:14

niikoo_1 написа:
А за вървежа, ако V6 e тромав мотор, то ВР6 също ми е тромав и муден и му трябват поне 3500об/мин за почне да се случва нещо и да тегли, но за сметка на това умира малко след 6000об/мин говоря за 12клапановите версии, а 24клапановта тегли хубава от ниски обороти, но също много ривее и ядеее мъ не върви особено много :lol:

не забравяй че говорим за атмосферни бензинови мотори!!!
щото не се сещам за кола дето и идва силата на 2000 оборота. Но да кажеш че е муден... :screwy . Незнам какви вр-и си карал, но при тая дълга кутия, на 1000 оборота на 5-та, при немалки баири даваш газ и колата тръгва. Като сметнеш че съм и на тежко купе. И това и на 3-те вр-а дето имам(в момента два и половина :lol: ) Имал съм почти всички мотори от тия години, няма бенз. мотор атмосферен с такава тяга в ниските(добре тръгваше също 1.8 моно джероник РП, но неможе така)
да сравняваш споменатите V6 и VR6 като характер е леко несериозно, незнам дали има хора тук дето да имат впечатления и от двата мотора( 2.8 на ауди и фв по 174 коня)

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Съб 27 ное 2010 23:55

yoan4o написа:
pe6kata написа:
vw16v написа: Гледам си голям разбирач и сложи ВР6 в пасат 5,вместо присъщия му В6 mhihi ...

всичките 6-цилиндрови мотори са им ВР-и конструктивно. ВР6 конфигурацията не идва от броя клапани.

Пеше, ти поне разбираш и от половин дума..... mhihi :да:

То и аз тва се опитах да обясня, ама ме натириха набързо, що не ги чувам картерните газове! :Mr Green Fun

Я опитай пак да обясниш,че май с пешката нещо не се разбрахте mhihi На пешката голямо мерси,че ме светна mhihi и ако е така любезен може и да поясни кво общо имаше броя на клапаните дето го спомена :screwy Най-полезно ще е все пак да не се разпростираме върху архитектурата на разните шестаци и вървенето им,щото темата не е за ВР6,нито пък за мерене на вървенето,познанията и т.н. :idea:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 28 ное 2010 0:25

ами какво да се разбираме... изложих се с б5, че подведох и колегата...
а на всичкото отгоре и group много тънко ме е засилвал и после ми гледа сеира, ама чак накрая се усетих :lol:

освен излагацията, ми се изгуби и рязко интереса към 2.8 V6 ауди( разбирай фв б5, б5.5) :lol:
Спирам да цапам.

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Нед 28 ное 2010 14:35

много благодаря за изчерпателната беседа момчета, беседата ми помогна много.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 28 ное 2010 14:40

pe6kata написа:ами какво да се разбираме... изложих се с б5, че подведох и колегата...
а на всичкото отгоре и group много тънко ме е засилвал и после ми гледа сеира, ама чак накрая се усетих :lol:
.

Изобщо не съм искал да те засилвал ;)
Най-малкото, зашото считам, че имаш повече познания от мен в тази област.
Просто исках да разбера, какво имаш предвид, а и наистина ме накара да се замисля :lol: .
И не си се излагал. Не е срамно да се обърка човек :idea:
:beer

@vw16v - не ти прави чест да злорадстваш така. На всеки се случва да се обърка, а точно този колега е доказал в други теми, че има доста познания :idea:

п.с. спорът VR6 vs V6 е тъп и безмислен, колкото бензин vs дизел. Има 'клиенти'/'пациенти' и за двата :lol:
А някои (като мен) се радват и на двата :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”