Нещо стърже отпред?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Нещо стърже отпред?

Мнениеот silver bird » Нед 28 ное 2010 13:05

Здравейте!Колата в голфр 3-1,8 и от известно време се появява едно метално стържене(ромулене) някъде отпред в дясно.Появява се от време на време за около 100-200 метра при ниска скорост се чува отчетливо и после изчезва,а самия звук ме навява на мисълта,че е от въртящи се части.От какво ли може да е?Не се влияе от това дали колата,ще е в завой или на прав път(каретата не тракат в завой).Лагерите на главините не се чуват да вият и за това си мисля,че такова метално ромулене едва ли ще е от тях ,ако още не са "завили".Въпросния шум се чува както на първа,така и на втота,така и на трета предавка....с по-висока скорост не го чувам(може и да го има ,но просто да не го чувам).Шума не се влияе от натискането на спирачките.Нещо ме води към възможен проблем в скоростната кутия.Четох тема за лагер на първичен вал мисля,че беше-възможно ли е да е това?Или някакви други идеи?

Потребителски аватар
ilia99
Автомобил: polo 6n 1995
Двигател: 1.6 AEA

Re: Нещо стърже отпред?

Мнениеот ilia99 » Нед 28 ное 2010 13:11

здр.колега , провери ламарината която е зад диска да не опира в него -най долната точка , при мен беше станало веднъж така.Успех :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 28 ное 2010 13:29

Koлега и аз имах подобен проблем като твоя! Значи ще се опитам да ти го изясня!
При мен имаше същото стържене, няма значение дали е завой или права отсечка и след 2,3 дни лежене под-колата останових че стърженето идва от това че на носачите имаш едни метални предпазители, или гумени са! Та рейката упира на тези предпазители и от там ти идва стърженето! Не е нищо фрапиращото но дразни! Има начин да ги махнеш тези предпазители другото което е да пробваш да ги размърдаш да станат по сфободни! Немога да ти обясня по-друг начин дано съм помогнал!

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Нед 28 ное 2010 13:34

Мисля,че се сещам за ,какво ми говори колегата IceHeart и ще го проверя.Но ми се струва,че има "замесени" въртящи се части.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 28 ное 2010 13:57

silver bird написа:Мисля,че се сещам за ,какво ми говори колегата IceHeart и ще го проверя.Но ми се струва,че има "замесени" въртящи се части.

ми то пръта който е захванат за рейката, който е захванат за спирачният апарат също се върти и самият той закача на предпазителя на носача и от там идва стърженето!
Аз така се изплаших и добре че го видях та си спестих сменяване на лагер !
Дано да е от това! Че наистина ударя на виене!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 28 ное 2010 14:07

Виж си хидравличното масло как е!Имах същото стържене и се оказа,че рейката капе и няма достатъчно масло!Ремонтираха я,сложих ново масло и заспа! :beer

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Нед 28 ное 2010 14:26

Хидравличната рейка не омаслена(проверено с нови маншони) и маслото си е в норма,сменяно е преди две години,но незнам в какво състояние е.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Нед 28 ное 2010 15:56

Най-вероятно натегнат ангренажен ремък, но може и нещо друго. Ако при спрял автомобил на ниски обороти го прави почти постоянно, значи е натегнат доста, ако се чува отвреме-навреме много леко натегнат. Другия вариант е лагери на динамо, но по вероятно е ролката на ангренажния ремък. Така че прегледай си този възел. При мене симаше нещо подобно и се оказа че ролката се беше почти разпаднала, нитовете се бяха почти скъсали. Може да откачиш динамото и да пробваш Друго което може да е хидравлика / по-малко вероятно и то ако имаш/ или водна помпа - но тя протича, така че веднага се вижда, че има проблем с нея.

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Нед 28 ное 2010 16:07

Виж по-добре дали го прави и намясто.Ако е намясто, то тогава - това което посочих горе. Ако е само в движение, тогава търси проблема в нещо, което опира във джантата например: износени накаладки или ламарина опираща в джантата и т.н. Най-важно е дали установиш кога се чува шумът, после е лесно.

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Нед 28 ное 2010 16:35

Ангринажния ремък е на 50хил. км и скоро ,ще трябва да го сменя(1,8 моно 90 к.с. не е освободен нали така?)Понякога при влажно време се чува пресвирване от към ангринажа и един майстор ми каза ,че са ми заминали назъбените ролки(тази на коляновия и разпределителния вал) и скоро трябва да ги сменя.Ако проблема е в ангринажа трябва в най-скоро време да помисля за смяна значи.
Когато колата е на място не се чува това стържене,но честно казано мисля,че лагера на генератора е тръгнал да си заминава и дали е възможно в движение да се натоварва повече и от там да престъргва.
Информацията,която ми дадохте до тук ми е много полезна и ще прегледам всички тези неща,благодаря ви!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Нед 28 ное 2010 17:20

silver bird написа:влажно време се чува пресвирване от към ангринажа и един майстор ми каза ,че са ми заминали назъбените ролки(тази на коляновия и разпределителния вал) и скоро трябва да ги сменя.!

Влажно време оказава по-скоро влияние на пистовите ремъци.За ангренажа и масовата грешка при обтягането му:прави се на горещ мотор.Теста с извъртането му с пръсти на 90гр. го знаем всички.Опънеш ли го студен, после гумата му се свива и получаваш характерното виене, а ремъка е като струна.Това важи за мотори с фиксирани обтегачи и е много неприятно:студен ремъка "шляпа", а после се опъва сам до нормата.За колелата които са износени:не съм съгласен с тоя човек.Да износват се, придобиват зъбите форма на трапец и стават по-тихи.Шум от тях не идва и се сменят само поради износването си.

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Нед 28 ное 2010 17:36

Може да са ме метнали за износването на колелата.....
Информацията за начина за обтягане на ремъка ,ще ми е от полза,защото мисля този път смяната да стане при домашни условия.
В крайна сметка проблема едва ли е в ангринажа.

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Чет 02 дек 2010 17:24

До сега-скоростната кутия си има масло(проверено),рейката не се допира никъде,предпазителите,за които писа колегата по-горе също са си наред и видимо всичко е ок,но пак продължава да стърже,а няма никакви външни следо ,като последствие от това.

Потребителски аватар
silver bird

Мнениеот silver bird » Нед 19 дек 2010 21:05

Един майтор ми каза,че е възможно вътрешното каре да е сухо(маншона е здрав).Дали да не започна от там?

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Нед 14 авг 2011 21:00

колеги при мен се полчуава точно същия проблем и странен шум както е описал колегата. при ниска скорост на първа някаде с 20- 30 км ч час като врътна волана и се чува едно гадно стържене :shock
при висока скорост абсолютно нищо не се чува и не се усеща...от какво ли може да е незнам!? хидравличното масло си е на местото, маншоните са сухи..всичко по системата е наред уж...
и понякога се чува, понякога не

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”