Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Нед 28 ное 2010 0:59

Каспър написа:
stefan4o написа:...Моето мнение, без да съм професионалист ...

Аз мисля точно обратното на това което казваш. За мен GoodYear-а е с шарка на "мокра гума", което и дава предимство в мокри и кални условия. Dunlop-а обаче е с по-силно набраздена повърхност което го прави по-подходящ за сняг и лед. За това коя е по-мека нямам идея. Нещо такова твърдяха и от Диана откъдето ще ги взимам и препоръчаха за сняг Dunlop-а.
Понеже търся две зимни втора ръка за задни, от тези марки на около година-две ми прави впечатление, че колегите, които внасят гуми втора ръка от чужбина масово предлагат Dunlop :roll: В tyretest.com Dunlop-а също е идея по-напред от GoodYear-a:
http://www.tyretest.com/wintercar_tyres ... index.html
Въобще имам чувството, че Dunlop-а е по-масово използваната гума и сигурно има защо :roll:
Един въпрос към колегата irvine2: Защо Dunlop-а е преди GoodYear-а в твоята класация, с какво едната гума е по-добра от другата :?:

Готов съм да се обзаложа, без дори да съм ги карал двата вида, че ГИ е типично снежна гума. Отводнителните канали при Дънлоп са много по-ясно изразени, почти като при лятна/всесезонна гума. :012:
А относно класацията, която колегата е написал - да сложиш Корморан пред Ханкук е меко казано несериозно. За мен тоя тест е отвсякъде нереален. Да не използвам по-силни думи... :012:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 28 ное 2010 13:27

Сложих 2 нови Дъбици Фриго отпред mhihi
Оценка ще има като падне сняг ..... ако падне де :lol:

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Нед 28 ное 2010 14:16

Good Year UG 7 +
Цена 110 лв бр

Това е просто невероятна гума
Не го казвам просто така
Бил съм със Ласа но тя ряпа да яде
Гумата си заслужава по-високата цена

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 28 ное 2010 16:18

stefan4o написа:
Каспър написа:
stefan4o написа:...Моето мнение, без да съм професионалист ...

Аз мисля точно обратното на това което казваш. За мен GoodYear-а е с шарка на "мокра гума", което и дава предимство в мокри и кални условия. Dunlop-а обаче е с по-силно набраздена повърхност което го прави по-подходящ за сняг и лед. За това коя е по-мека нямам идея. Нещо такова твърдяха и от Диана откъдето ще ги взимам и препоръчаха за сняг Dunlop-а.
Понеже търся две зимни втора ръка за задни, от тези марки на около година-две ми прави впечатление, че колегите, които внасят гуми втора ръка от чужбина масово предлагат Dunlop :roll: В tyretest.com Dunlop-а също е идея по-напред от GoodYear-a:
Въобще имам чувството, че Dunlop-а е по-масово използваната гума и сигурно има защо :roll:
Един въпрос към колегата irvine2: Защо Dunlop-а е преди GoodYear-а в твоята класация, с какво едната гума е по-добра от другата :?:

Готов съм да се обзаложа, без дори да съм ги карал двата вида, че ГИ е типично снежна гума. Отводнителните канали при Дънлоп са много по-ясно изразени, почти като при лятна/всесезонна гума. :012:
А относно класацията, която колегата е написал - да сложиш Корморан пред Ханкук е меко казано несериозно. За мен тоя тест е отвсякъде нереален. Да не използвам по-силни думи... :012:

Според теста на аутобилд гудиъра генерира най-много нютонметри теглителна сила върху сняг от всички тествани гуми. Разликите не са големи и като цяло V- образната шарка на ултра грип наистина е "водна". Явно няма такова значение външния вид :да:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 28 ное 2010 16:24

Две зими карам с Гудиър и наистина особено върху сняг дават много голямо сцепление, върху мокра настилка също се представят доста добре!
Преди карах с Дебика и, е няма нищо общо, лично за мен е глупост да се купуват посредствени марки, все пак на краката си внимаваме какво слагаме, какво остава за колата 8)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 28 ное 2010 16:57

отделно ултра грип в тестовете на ауто билд има най-ниско съпротивление на търкаляне и ако не се лъжа на второ място по комфорт на возене след пере-ли.
Някъде четох из гугъл за един фабричен дефект на същата гума(но тази произведена в германия) че след известно каране самите ламели се деформирали и оттам се получавали малко вибрации и виене, но не помня в кой форум беше това.Предполагам че това става от зверско натискане на спирачката (с АБС)и съответното равномерно но голямо напрежение по грайфера.

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Нед 28 ное 2010 19:30

колега каспър понеже доста пътувам спрях се на Dunlop SP WInter Response http://irvine2.snimka.bg/automobiles/zi ... 0.21540695 пред Goodyear Ultra grip 7+ заради няколко фактора като минавах през големи локви (аквапланинг) колата не помръдна с дънлопа а с гудиера колата все едно забива муцуната и драпва или на ляво или на дясно второто и предимство което осетих е че шуми по малко от Гудиера на суха настилка друго нещо което осетих като то тествахме гумите доста по къс спирачен път направи вурху снежна настилка а дунлопа как ме изкара от неотапкан сняг дълбок около 15 см няма смисал да ви говря направо останах изомен а в калта е направо уникална в сащата кал през която минах с дунлопа мишелин алпин А3 колататрябваше да е дарпат за да ме извадят не искам да правя някаква реклама на гуми но просто от гума до гума има огромна разлика а за колегата Стефан4о мога да му отговоря защо съм поставил корморана пред ханкокока ханкока е много твърда гума на снега и леда се даржеше автомобила много не стъбилно имах чуството че е направена от пласмаса по скоро се доближаваше до всесезонна гума отколкото до зимна а означението и отстрани е типично зимно а на корморана самия граифер с ръка като го натискаш седи мекичък и колата съответно на сняг и лед се държи по добре но докато стигнат лидерите в зимните гуми имат доста път да извървят а за ефтина и качествена гума бих препоръчал КЛебер Кристал Хп2 направо французите изкараха стъбилна гума на много добра цена

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 28 ное 2010 19:45

Странно защото за HANKOOK се знае че е мека гума с по-бързичко износване, да не би нещо дота да си казва думата?

Потребителски аватар
irvine2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irvine2 » Нед 28 ное 2010 19:53

всички гуми които тествахме бяха с дот между 10-30 седмица на 2010 с изключение на мишелина и семперита които бяха 2009 на всички гуми скоростния индекс е Т и размера е 185/60/14

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 28 ное 2010 21:33

Ясно :wink: Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка сигурно ще взема Дънлопа, защото за отзад намерих две Dunlop SP Winter Sport 3D на една година и поне ще съм с еднакви гуми отпред и отзад, което никак не е маловажно.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 28 ное 2010 22:58

Каспър написа:Ясно :wink: Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка сигурно ще взема Дънлопа, защото за отзад намерих две Dunlop SP Winter Sport 3D на една година и поне ще съм с еднакви гуми отпред и отзад, което никак не е маловажно.

Това е перфектен избор, гумите са много добри :beer

Потребителски аватар
rulemaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rulemaker » Вто 30 ное 2010 19:39

Аз си купих Sportiva Snow win, много добти отзиви чух за тях от миналата зима и ще ги изпробвам.

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Чет 02 дек 2010 19:03

Миналата зима бях с Фулда Кристал. Много съм доволен. Сега съм с Йокохама, така купих колата. Вярвам, че ще са добри!

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 08 дек 2010 13:22

Здравейте колеги. Някой от вас да е карал зимна гума с такъв тип протектор (като кошер)
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 9,r:37,s:0
Ако да какви са ви впечапленията?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 08 дек 2010 17:16

powerade написа:Здравейте колеги. Някой от вас да е карал зимна гума с такъв тип протектор (като кошер)
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 9,r:37,s:0
Ако да какви са ви впечапленията?

Моите са Dunlop SP Winter Sport 3D, които са с подобна шарка. Мога да кажа че са отлични :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”