Проблеми с пасат 1.8 20v - решени
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с пасат 1.8 20v - решени
Колеги взех си още едно пасатче гореспоменатото 1.8 20v ADR мотор проблема е следния както си карам примерно с малки обороти и му подам рязко газ и не тръгва да набира замисля се няколко секунди и след това тръгва да набира.Направи ми впечатление че сутрин докато е студен ако с паленето се опитам да му подам газ и гасне второто палене вече няма проблем и си се форсира,като проблема със замислянето в ниските обороти си го прави винаги.Знам че най-добре да го закарам на диагностика,но просто исках да се консултирам и тук понеже както знаете доста измислени майстори гледат само парите да вземат а нищо да не свършат.Също така като запали малко му играят оборотите 800-900 и после ги нормализира и закрепват на 900.Приятелче което се занимава с коли просто се интересува ми обясни че може стъпковия мотор да прави проблеми и от там да идва замислянето.
- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с пасат 1.8 20v
колега отпред като отвориш капака има един пласмасов черен цилиндър а под него има капаче което се маха и се вижда едно пласмасово лосче да го наречем това е някакъв клапан който отговаря за пътя на въздуха който попада в цилиндрите къс и дълъг път ако ти е счупен може за това да се замисля чувства се около 2000 оборота като му дадеш разко газ ,но и купето не е леко предполагам че е нормално малко да се замисля а не веднага да се изтрелва незнам не съм чак толкова компетентен .Аз съм със същият при мен като му дам газ рязко не полита незнам нека и др колеги се изкажат
- holi
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж това, на мен ми помогна много... viewtopic.php?f=6&t=92080
аз имам същия проблем и това което ме консултира Мишо от Герман е че е дебитомер, иначе за да не ти прави тези мизерии изчакай една две минути докато позагрее малко двигателя, и после няма да имаш ядове поне при мен е така 1.8 бензин APT двигател...
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги много полезни съвети изчетох линка от начало докрай много полезна тема тази седмица мисля с един приятел да се захващаме за работа отново много благодаря за съветите.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам резултат проблема е идвал от скъсан маркуч на въздуха към дроселовата клапа и зацапана дроселова клапа сега нещата са коренно различни 

- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Re: Проблеми с пасат 1.8 20v - решени
И при мене беше така!Постоянно играеха кючек,особено като загрее
.Но сега като изчистих дросела направо заспа.