Здравейте колеги!
От около 10-тина дни съм собственник на Пасат Б5 1.8Т 98г.
Забелязах странно изрязване в левия преден подкалник на пасата. То се намира точно зад междинния охладител на сгъстения въздух (интеркулера) в долната му част. Размерите му са около 5х10 см.
Според мен има две причини да е направен този изрез.
Едната е, че подкалника по някаква причина се е "отпрал" и предния собственник просто е изрязал повредената част от него.
Другата е, че има някакъв проблем с охлаждането на интеркулера и отворът е направен за да се облекчи обдухването му с въздух.
Моля колегите които притежават Пасати с подобни двигатели да споделят имат ли проблеми с охлаждането на интеркулера и такива отвори.
Вероятно е по-добре да го сменя този подкалник за да не проникват замърсявания през този изрез.
Какво ще ме посъветвате?
Странен отвор в подкалника на Пасат Б5 1.8Т
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Странен отвор в подкалника на Пасат Б5 1.8Т
За първи път видях подобно изрязване на колата на колегата Morskia - предположих, че предишният собственик е имал някакви мисли. Учудих се на изключителното правото "геометрично" изрязване. По-късно се появи и на моята кола. Причината е елементарна - нарушено (повредено) закрепване на подкалника, и вследствие насрещната струя и срещата с гумата се получава това изключително точно, равно правоъгълно прозорче. Аз побързах да сменя подкалника докато беше сух сезон - интеркулера е на такова място, че бързо се зацапва, а не може да се разбере (както напр. с другите радиатори).
gr_kanev, благодаря ти за бързия отговор!
Ще побързам и аз да сменя подкалника докато няма поражения по охладителя.
Ще побързам и аз да сменя подкалника докато няма поражения по охладителя.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Само да добавя ,че независимо от доброто закрепване на подкалника ако нямаш кора под мотора пак ще се получи след време.
Колеги на моя пасат и от двете страни са така подкалниците и аз много се чудех защо така са изрязани, но сега вече всичко е ясно, а между другото имам кора под двигателя!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
въх тъкмо реших и аз да залягам под моя пасат че вика каква ще е тая дупка но при мене маи още я няма а си имам и кората под двигателя
Ужас! Момчета, ако можете възстановете си оригиналните подкалници. Този който купих и поставих е мааалко по дебел от мушама. Ще възстановявам и аз стария.
След като свалих стария и преди да сложа новия подкалник измих на водоструйка интеркулера. Падна известно количество боклук. Явно е каран доста така
След като свалих стария и преди да сложа новия подкалник измих на водоструйка интеркулера. Падна известно количество боклук. Явно е каран доста така