Препрограмиране на ключове Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Препрограмиране на ключове Б5

Мнениеот wmalevski » Нед 28 ное 2010 20:03

Здравейте колеги,

имам пасат Б5 от 1997г (по талон), от както взех колата ми мига лампичката на имобилайзера. Имам 2 ключа и с двата го прави. Имам кабел и Ваг Ком. Грешката която получавам е:

Address 17: Instruments Labels: 3B0-919-xxx-17.LBL
Controller: 3B0 919 881 F
Component: B5-KOMBIINSTR. VDO V10
Coding: 04142
Shop #: WSC 00050
IMMO-IDENTNR: VWZ7Z0V0161365
1 Fault Found:
01179 - Incorrect Key Programming
35-00 - -

Опитах се да потърся нещо подобно тук, но не намерих. Въпроса ми е някой наясно ли е дали мога с ВАГ Ком да разпозная ключовете, прочетох в документацията на Ваг Ком и мисля че колата се води с имобилайзер 2, но за да усепя да ги разпозная се иска SKC (Secret Key Code), който аз нямам. Видях че има начин този код да се вземе от колата, но със друг софтуер (а може би и кабела е различен). Дали имам възможност със Ваг Ком да си разпозаня ключа?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Препрограмиране на ключове Б5

Мнениеот gr_kanev » Нед 28 ное 2010 20:15

Търси Vladko - той е Специалистът.

Потребителски аватар
wmalevski

Мнениеот wmalevski » Нед 28 ное 2010 20:21

gr_kanev написа:Търси Vladko - той е Специалистът.

Благодаря колега, но искам да пробвам сам (ако има начин), иначе с колегата се свързах по друг повод, много е разбран - каза че няма проблем да се направи и това. Просто предпочитам ако има начин да си го направя сам, ако няма - ще ида при него разбира се.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 29 ное 2010 17:16

Освен VAG-COM ти трябва и пин кода на таблото/имобилайзера. Него с VAG-COM не можеш да го намериш. Ако го имаш - пиши и ще поровя да видя каква беше процедурата за обучаване на ключове.

Потребителски аватар
wmalevski

Мнениеот wmalevski » Пон 29 ное 2010 18:03

brum написа:Освен VAG-COM ти трябва и пин кода на таблото/имобилайзера. Него с VAG-COM не можеш да го намериш. Ако го имаш - пиши и ще поровя да видя каква беше процедурата за обучаване на ключове.

Точно това имам предвид - дали има начин да се прочете с ВАГ КОМ или някакъв друг софтуер ПИН-а (SKC - Secret Key Code), видях че софтуер ВАГ-ТАХО или нещо такова го чете, но май кабела е различен?

brum

Мнениеот brum » Пон 29 ное 2010 20:03

С VAG-COM не може. С тахо-то би трябвало да може. И с разни други работи, но са по-трудно достъпни и от vag tacho-то.

Потребителски аватар
wmalevski

Мнениеот wmalevski » Пон 29 ное 2010 20:14

brum написа:С VAG-COM не може. С тахо-то би трябвало да може. И с разни други работи, но са по-трудно достъпни и от vag tacho-то.

А дали кабела е един и същ?

brum

Мнениеот brum » Пон 29 ное 2010 20:20

Не, май е различен :) . Но няма как да съм сигурен, при услови че никога не съм го ползвал.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 29 ное 2010 21:26

Да се включа и аз пък дано да съм от полза :oops: По принцип щом ти мига лампата на имобилайзера заначи има някакъв проблем с него.Но в твоя случай колата си пали и не гасне което означава че ключовете са наред,тоест не е нужно даже да ги препрограмираш.Във твоят случай е достатъчно да въведеш валиден ПИН и тогава ще ти се позволи да изстриеш грешката и ще престане да мига лампата за имобилайзера Проблема е че е започната(и незавършена)процедура по програмиране на ключовете.
Относно извличането на ПИН има много начини(с програма през диагностичната букса, директно със програматор и т.н.)проблемът е когато става въпрос за еднократна нужда,тогава не рентира закупуването на каквато и да било техника за извличането му.
И конретно по въпросите тук:С ВАГ КОМ не може да се извлече ПИН :idea: С кабел от ВАГ КОМ не може да се ползва програмата ВАГ ТАХО-нито оригиналната която изисква донгъл,нито ментето което продават масово по интернет на цена 1хх лв.Друга особеност е че дори оригинала не се справя със всички видове имобилайзери на ВАГ групата,а пък какво остава за ментето :idea: Хубавото в твоят случай е че таблото ти е възможно най простото и там дори ментето ще се справи :wink: Ако имаш още въпроси питай.

Потребителски аватар
wmalevski

Мнениеот wmalevski » Пон 29 ное 2010 22:16

Vladko написа:Да се включа и аз пък дано да съм от полза :oops: По принцип щом ти мига лампата на имобилайзера заначи има някакъв проблем с него.Но в твоя случай колата си пали и не гасне което означава че ключовете са наред,тоест не е нужно даже да ги препрограмираш.Във твоят случай е достатъчно да въведеш валиден ПИН и тогава ще ти се позволи да изстриеш грешката и ще престане да мига лампата за имобилайзера Проблема е че е започната(и незавършена)процедура по програмиране на ключовете.
Относно извличането на ПИН има много начини(с програма през диагностичната букса, директно със програматор и т.н.)проблемът е когато става въпрос за еднократна нужда,тогава не рентира закупуването на каквато и да било техника за извличането му.
И конретно по въпросите тук:С ВАГ КОМ не може да се извлече ПИН :idea: С кабел от ВАГ КОМ не може да се ползва програмата ВАГ ТАХО-нито оригиналната която изисква донгъл,нито ментето което продават масово по интернет на цена 1хх лв.Друга особеност е че дори оригинала не се справя със всички видове имобилайзери на ВАГ групата,а пък какво остава за ментето :idea: Хубавото в твоят случай е че таблото ти е възможно най простото и там дори ментето ще се справи :wink: Ако имаш още въпроси питай.

:applause: :applause: :applause: :bowdown :bowdown :bowdown

Благодаря ти колега! Общо взето и аз до този извод стигнах, намерих въпросния кабел за 90 лв, от мястото от където си взех и ВАГ-КОМ кабела (колегите бяха супер точни, но няма да правя реклами), наистина за мене инвестицията не е рентабилна, за това ще продължа комуникацията с тебе на ЛС.

Темата е за ключ!

kundak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kundak » Вто 30 ное 2010 10:57

колега става и ташо 2.5 програмираш както искаш

Върни се в “Passat”