Поло 1.9D AEF 98 г Термостат и Максимална скорост
- Antracid
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Термостат и Максимална скорост на Поло 1.9D AEF
а дали не са му цапнали бензинова кутия което не ти го пожелавам колега
- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Карам същото поло със същия двигател, отностно температурата имаш някакъв проблем. Може би термостата си е заминал защото независимо къде и как караш залепне ли стрелката на 90 не трябва да мърда
А за скоростта това не е нормално на 2200 върви 90 на 2600 почти отива към 100-110км/ч. Провери скоростната кутия дали не си бърка скоростите и съединителя да не да буксува
Поздрави

Добре а как мога да проверя каква е скоростната кутия - на нея или някъде другаде по колата има ли някакви надписи/кодировка?
До сега не ми се е налагало да проверявам за нещо такова
До сега не ми се е налагало да проверявам за нещо такова

-
- Автомобил:
- Двигател:
Кода на скоростната кутия трябва да го пише на 2 места, едното е на самата скоростна кутия, като слезеш канала и почваш да гледаш като "гладен" всяка група от по 3 букви. А другото място където го пише е под "чергата" за резервната гума, трябва да има една лепенка на която пише много неща(най-добре я снимай и качи тук), като почнеш код на мотор, цвят, с.к.,ниво на оборудване и др. В случай, че се разминават буквите на тази лепенка и на с.к. имаш проблем.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
всъщност, темпеатурата варира поне 10С при вашите "залепнали" стрелки, но това не се отразява на таблото, а като покараш с ваг-а включен, виждаш че играе постоянно според натоварването между 80 и 95С, а на таблото стрелката е се "залепнала"
но това си е нормално, твоята кола не може въобще да загрее като хората, предполагам постоянно отворен термостат
а за скоростите, най-вероятно си с бензинови някакви, ако боксува съединител, все ще го усетиш
но това си е нормално, твоята кола не може въобще да загрее като хората, предполагам постоянно отворен термостат
а за скоростите, най-вероятно си с бензинови някакви, ако боксува съединител, все ще го усетиш
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Като се има в предвид че това поло чупи скорости задължително,може предишните собственици да са сменили само зъбчатката на петта скорост.Тя се чупи първа. Невъзможно е да се монтира бензинова кутия на този мотор.Има си таблица-прочетете кои кутии са взаимозаменяеми. Според мен е сменена само зъбчатката на 5-та скорост от друга кутия!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е така както казва dizel fen да са сменили само 5-та скорост, дизела на 4-та предавка с 3000 об/мин е на 100км/ч и след като даде на 5-та предавка неби трябвало да има промяна в оборотите след като на 4000об/мин е на 120км/ч.
Дане забравяме,че колега още не е казал кода на с.к., нито е сменил термостата.
Дане забравяме,че колега още не е казал кода на с.к., нито е сменил термостата.
Причаквам снимка на табелката - изглежда скоростната кутия е DCH.
Ако някои знае какви са предавателните числа на кутията ще е от помощ.
Ако някои знае какви са предавателните числа на кутията ще е от помощ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това, че пише на скоростната кутия DCH не е гаранция. намери си канал и виж на самата кутия какво пише.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
С тая СК си на 80 при около 2000 оборота на 5 ако не се лъжа. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо немога да разбера или собственика на това поло не го кара или не го интересува разход на пари(за гориво и масло) за 1 месец как не провери кода на скоростната кутия(на лепенката може да пише едно а то да е друго). В сервиз дори да се отиде за едно вдигане и поглеждане няма да вземат кой знае каква сума. Вече и мен позна да ми интересно какъв е всъщност кода й.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Директно ти казвам и аз!!!
Смени си термостата!Берн (ауто +) 18-21лв
Със скорости от бензин си!!!Ако,не найстина си със 5-та запчатка от бензин!Изпитано....
Кутия съм правил 6 пъти -> брой съби на 5-та скорост дизел 47!
Брой на бензин с няколко по малко!!!И в диаметър 2мм по спомен разлика,или 2мм в радиус -> търси си и диференциал за дизел!Сменени са 5-та зъпчатка + диференциял инак поради разлика в диаметъра 5-тата запчатка се изронва ако е в съчетание с дизеловият диференциял!Ако те интересуват зъбите на диференцияла имам 2 кутии разглобени!Ако ти трябва диф. пиши 1 лс ще се разберем!Нова 5-та запчатка,при представителят 390лв!Кутия втора употреба 500-600лв.Ако попаднеш на някой невежа,вземаш я за 250-300!Имай предвид,че съм си купувал втора употреба смляна за 400лв.Познават се по едно нещо,може да ти споделя на лични!
Кажи сега какъв разход дава,кутията как се представя с къси скорости ли е?
Кажи на 4-та и 5-та на 3500 или 4000 оборота с каква скорост достига?

Смени си термостата!Берн (ауто +) 18-21лв
Със скорости от бензин си!!!Ако,не найстина си със 5-та запчатка от бензин!Изпитано....

Кутия съм правил 6 пъти -> брой съби на 5-та скорост дизел 47!
Брой на бензин с няколко по малко!!!И в диаметър 2мм по спомен разлика,или 2мм в радиус -> търси си и диференциал за дизел!Сменени са 5-та зъпчатка + диференциял инак поради разлика в диаметъра 5-тата запчатка се изронва ако е в съчетание с дизеловият диференциял!Ако те интересуват зъбите на диференцияла имам 2 кутии разглобени!Ако ти трябва диф. пиши 1 лс ще се разберем!Нова 5-та запчатка,при представителят 390лв!Кутия втора употреба 500-600лв.Ако попаднеш на някой невежа,вземаш я за 250-300!Имай предвид,че съм си купувал втора употреба смляна за 400лв.Познават се по едно нещо,може да ти споделя на лични!
Термостата не съм го сменил още понеже не е болка за умиране. За скоростната нещата са ясни - явно цялата е сменяна и не е оригиналната.
Разхода е добър като за София 5-6/100. Всички скорости са супер къси не е само 5тата. Хубавото е, че супер бързо ускорява - поне един позитив в цялата работа. Всички стойности не мога да кажа т.к. колата не е у мен (жена ми я кара) но тези ги засякох като някои колеги казаха че можела да е 3та не 5та:
2900 оборота 4та - 60 км/ч
2900 оборота 5та - 80 км/ч
Иначе колата влиза в бокса следващата седмица и като я оправя ще докладвам какво е станало. Най-вероятно ще се търси цяла кутия на старо.
Разхода е добър като за София 5-6/100. Всички скорости са супер къси не е само 5тата. Хубавото е, че супер бързо ускорява - поне един позитив в цялата работа. Всички стойности не мога да кажа т.к. колата не е у мен (жена ми я кара) но тези ги засякох като някои колеги казаха че можела да е 3та не 5та:
2900 оборота 4та - 60 км/ч
2900 оборота 5та - 80 км/ч
Иначе колата влиза в бокса следващата седмица и като я оправя ще докладвам какво е станало. Най-вероятно ще се търси цяла кутия на старо.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Спорет мен,сменени запчатка на 5-тата и диференцял от бензинова кутия.Виж си кода,много веротно е да е DCH,ама да е отваряна!
Само да се похваля, че се приключи с тая епопея 
След смяна на скоростната (с такава втора ръка - DHC) и смяна на съединител (и той си е бил отишъл) Polo-то е неузнаваемо - няма нищо общо с преди - вече е доста по приятно за каране с нормално дълги скорости.
Ремонта излезе колкото половин нова кола но колицата е доста запазена визуални и реших да го направя все пак - според мен си заслужаваше

След смяна на скоростната (с такава втора ръка - DHC) и смяна на съединител (и той си е бил отишъл) Polo-то е неузнаваемо - няма нищо общо с преди - вече е доста по приятно за каране с нормално дълги скорости.
Ремонта излезе колкото половин нова кола но колицата е доста запазена визуални и реших да го направя все пак - според мен си заслужаваше

Върни се в “Дизелови агрегати”