разход !?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

разход !?

Мнениеот lucky7o » Вто 30 ное 2010 22:09

Здравейте,

Да споделя случката от днеска :D Тъй като гледах,че бензина ми е посвършил тоест беше на края на червеното и снощи викам ще си сипа 10 лв да отида до работа и да се върна :D Тоест на връщане от работа сипах и неска да отида и да се върна,е да ма не на 26км точно бензина свърши mhihi То вярно,че 10 лв са няма и 5 литра,ама то ще излезне,че харчиме 20 на 100 :screwy Няма такъв голф :lol: 1.6 автоматик,дали е нормално :evil:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: разход !?

Мнениеот lucky7o » Вто 30 ное 2010 22:33

TiL написа:Малко ненормална работа даже и за автоматик от новобранската на хитлер... Да нямаш някъде теч...

Ами като цяло не съм забелязал :roll: Принципно понеже мислех,че имам проблем със стартера и взех да го свалям та поогледах колата от долу и не съм забелязал,единствения теч беше от една тапа на блока,но беше антифриз :roll:
А и не знам и този разход е при каране на колата все едно баба ми я кара не аз...
Ще се проверява карбуратора явно,имам един подходящ,ако трябва ще се слага той.Така или иначе ще слагам газ,но ще земе да извади 30/100 газ и ще се гръмна :mrgreen: А и като цяло значи карам по около 9 км в едната посока (за работа и обратно) и така да се каже изпускам задръстванията,като се има в предвид какви са по принцип в София...

edit:

Сега като се позамислих,като запаля и от ауспуха малко се едно "плюва" като вода пръска :D Явно богата смес или пък ...

Dino18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dino18 » Вто 30 ное 2010 22:55

Засечи я отново , при такива малки количества е възможно да има такива нереални резултати. Пробвай поне на половин резервоар. Сигурен съм ,че тогава резултата ти ще е съвсем друг.

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 30 ное 2010 22:56

Плюва конденз.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 30 ное 2010 23:00

Dino18 написа:Засечи я отново , при такива малки количества е възможно да има такива нереални резултати. Пробвай поне на половин резервоар. Сигурен съм ,че тогава резултата ти ще е съвсем друг.

Ми то общо взето според мен с малко бензин ще я засеча 100 пъти по точно понеже ще знам колко е имало в резервоара,а иначе като цяло понеже я имам от няколко дни се сипвам по 20 лв и като мина 60-на км гледам, че пак си няма и пак сипа и си мислех че мн мн не отчита както трябва... Понеже принципно като сипа 20 лв и така да се каже дори не излиза от червеното (резервата) И гледам повече от 60,максимум 70 км да не минавам без да сипа и изведнъж НЯМА :)

А за плюване не знам какво плюва и дали трябва :roll:

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Вто 30 ное 2010 23:00

TiL написа:тва де плюе е конденз навярно...

Което е нормално, и според мен означава добра работа на мотора. :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 30 ное 2010 23:24

С малко бензин наистина ще я засече по-точно, ама бензина трябва да е в шише и да се вижда какво се случва с него. Резервоарите ни са твърде плоски и колата може да угасне дори да има няколко литра в резервоара.
Веднъж закъсах, налях два литра в резервоара и след километър (малко изкачване, колкото да се наклони назад колата) бензина пак "свърши" иначе с двулитрово шише закачено на прозореца при икономично каране минавам 40км.
Не бързай с ремонтите. Пробвай или с пълен резервоар или с шише.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 20 дек 2010 18:25

е двулитрово шише 40 км :screwy След кой километър почвате да я бутате до четиресетия ? Та значи правихме центровка на карбуратора,но пък на следващия ден не искаше да върти стартера и малко му мръднах делкото.С 50лв (22.5литра) минах точно 102 км и няколко метра :evil: Та отидох при Люси,човека настрои карбуратора,делкото и по негови думи колата работи добре няма никакви "забележки" според мен също работи добре.Сипах в едно шише четири литра и половина,минах 10 км и "липсата беше литър и 250грама ,което ще рече 12.5л/100км , днес отодох до работа и обратно точно 20 км и в тубата в момента има тамън 300 грама. Тоест с 4,2 литра (изважам тези 300мл който са ми останали) минал съм 30 км разхода е 14/100. Нормален ли е вече този разход или не,със сигурност мога да твърдя,че тройката (2е), която си е без гърнета почти харчи по-малко от 14 ?! Къде другъде освен в центровката може да се търси проблем за разхода? И другото ,което искам да попитам е ,че когато запаля и не е загряла колата при подаване на газ (на скорост) колата гасне , ако я оставя на драйв сама да тръгне няма проблем (без газ) също на студен двигател ако дам газ на място не гасне и си работи нормално...

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 20 дек 2010 19:49

Колега нормален ти е разхода,не я закачай колата или свиквай с този разход или слагай газова ама и там разхода няма да ти е под 15 при същите условия!Проблема е във времето и в температурите,когато я запалиш сутрин я остави да работи на място няколко минути поне 4-5 и тогава тръгвай.За 9 км в едната посока имай в предвид ,че колата ти посмъртно не може да достигне работната си температура при която е най-икономична,освен ако не киснеш по 20-30 мин във задръствания,ама тогава пък постоянно ще тръгваш и ще спираш и пак ще лапа бензинец.
Лятото на моята кола и наливам за 20 лв малко над 9 литра бензин и си минавам 120 км смесено каране и с доста цедене в червения сектор на оборотомера,сега обаче със същото количество минавам в най-добрия случай 100 км ако я карам нормално ,а преди няколко дена и на 90 км ми свърши бензина.Така ,че всичко е много относително ,като имаш в предвид :вида на бензина ,количеството което ти сипват,температурата на въздуха,начина на каране и тем подобни още.А от мен да го знаеш ,че винаги в багажника трябва да имаш едно тубе от 5 литра бензин за всеки случай ако искаш да не те лаят вълците по улиците! :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 20 дек 2010 20:18

Колегата didkoltd даде много точно мнение!
Разхода за автоматик, зимно време ти е нормален, имам опит със Рено Клио 1,4 Автомат, разликата е само че е по-нови 1996-та в края! Но когато сложа 20 лева, за няма и 80 км и може да закъсам! Говорим за града!
Според мен колата ти харчи повече заради това че се кара само на къси разтояния и не загрява както трябва! А ако помислиш реално когато запалиш колата тя работи на смукач, дали автоматичен или ръчен, само смукача ти лапка 1 кило до работата, и 1 кило на връщане и ето ти големия разход!
А относно това за Конденза, горе колегата е споменал че означава че колата ти работи добре, даже ако конденза ти е като вода, чисте не цапа пръста ти, означава че все едно караш нова кола, прави пълно изгаряне на горивото, и не харче масло! Дори и да харче масло е в минимума! Не се осеща!

Та според мен правиш грешни сметки, напълни резервоара и карай само от работа до дома и ще разбереш колко ти харчи колата, с тия 5 литра къде по напред, само 1 кило ти отива от резервоара до карбуратора! 1 кило видимо изглежда много, ма не е така!

Карай си със здраве колата и не и се треси много, по-добре наблегни на тапата която е на двигателя за антифриза да не ти направи беля! :да:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 20 дек 2010 20:31

IceHeart написа:Колегата didkoltd даде много точно мнение!
Разхода за автоматик, зимно време ти е нормален, имам опит със Рено Клио 1,4 Автомат, разликата е само че е по-нови 1996-та в края! Но когато сложа 20 лева, за няма и 80 км и може да закъсам! Говорим за града!
Според мен колата ти харчи повече заради това че се кара само на къси разтояния и не загрява както трябва! А ако помислиш реално когато запалиш колата тя работи на смукач, дали автоматичен или ръчен, само смукача ти лапка 1 кило до работата, и 1 кило на връщане и ето ти големия разход!
А относно това за Конденза, горе колегата е споменал че означава че колата ти работи добре, даже ако конденза ти е като вода, чисте не цапа пръста ти, означава че все едно караш нова кола, прави пълно изгаряне на горивото, и не харче масло! Дори и да харче масло е в минимума! Не се осеща!

Та според мен правиш грешни сметки, напълни резервоара и карай само от работа до дома и ще разбереш колко ти харчи колата, с тия 5 литра къде по напред, само 1 кило ти отива от резервоара до карбуратора! 1 кило видимо изглежда много, ма не е така!

Карай си със здраве колата и не и се треси много, по-добре наблегни на тапата която е на двигателя за антифриза да не ти направи беля! :да:

ами аз с "туба" го засекох това,ама де да знам пак ми се вижда супер много :( Значи до сега карах едно клио и с 20 лв минавах 100 км без никаква грижа,сутрин колата загрява точно за 7-8 мин стига на 90 градуса и там си седи докато не спра пред работата. Аз ако я карам по 5-10 км хич не ми пука,но в случая до сега ходих на работа с 20 лв цялата седмица а сега трябва да давам почти по 10 лв на ден :|
А и пак споменавам,но майками бачка на 500 метра от мен и с 10 лв си ходи най-спокойно два дни до работата,а аз едва ли не само я мислим дали ще ми стигне колата.Преди това доста време съм я карал тази тройка и с така да се каже душманско каране пак не ми е харчила толко (2е) а някак си 1.6 да харчи 14 и това за момента е най-добрия случай ми се вижда много.Принципно така да се каже сигурно баба ми ако се качи да я кара колата ще я настъпва повече от мене така я карам и пак си харчи :? Харесва си ми двойката,но явно няма да я бъде да ходя с нея на работа,ще я сменям както е тръгнало :|

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 20 дек 2010 20:45

lucky7o написа:
IceHeart написа:

Харесва си ми двойката,но явно няма да я бъде да ходя с нея на работа,ще я сменям както е тръгнало :|

Колега ако съдя по това което казваш и ако гледам аватара ти колата е 85-та година, не чакай от стара кола икономия, то моята 93-та година си лапка 5 лева на отиване на работа и обратно, ма какво да се прай, сатарите коли са така, ти не вярвай на някой ако ти каже че колата му гори 6 литра на 100 в града, сложи му 6 литра на колата и се вози с него, да видиш как ще даде друг разход!
Или смени колата с по-нова, ако имаш възможност, или мини на газ, аз направо не ходя с колата на работа, само по-дълги маршрути!

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 20 дек 2010 21:06

ами колата не знам коя гледаш,ако е червената замина на части ;) колата е 89,не че има кой знае каква разлика, принципно я зех преди месец сигурно и общо взето не мога да и свикна, всеки в нас има кола не vw де и не знам такъв разход никой няма,а да кажеш че само аз като карам е студено няма как да е :? Без кола на работа не става :) По-скоро ще прежалим по 10 лв за бензин от колкото да давам 4 лв и да ходя с градския и да мръзна по един час та и повече mhihi Ще сложа една газ на заплата щом пък е толкова нормален този разход и ще я карам на газ, ако не ме устройва пак, ще я продам и така.До сега никога не съм си и засичал разхода на кола се си е харчила колкото и сипя,но явно без да съм се усетил ме е хванала и мен кризата :|

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 20 дек 2010 21:32

Ще ти дам още няколко жокера от къде ти идва по-големия разход/за мен нормален/!
Първия е скорстната кутия или по-точно това,че е автоматична,освен това и не е с 5 скорости.....няма да задълбавам повече това е достатъчно!
Втория е че си карбуратор,най непрецизната горивна система що се отнася за горене,много ясно че ще ти лапа повече бензин от един Дигифант както е при 2Е-то с което се сравняваш......пак няма да обеснявам подробности само се замисли ,че едното има ЦЯЛ компютър с една торба датчици и щуротии които са нужни за работата на мотора,а твоята има 5 кабела накръст като 4-те са ти за свещите.... :D
Третия и най-важен фактор е малката кубатура и съответно малкото конски сили които има твоя мотор.....сега тука е много важно да се отбележи ,че в 90% от случаите големия мотор върви по-вече и гори по-малко от малотриражния си събрат и няма как да е друго яче след като теглят един и същи товар в случая купе на Голф2 или Голф 3.....отново няма да се задълбочавам в подробности...!
Моето мнение е да си караш колата и ако ти е много голям разхода защото за някои едно е много за други друго.....слагай газова.Годините на производство тука не играят във филма!След време няма да е зле да го изхвърлиш тоя автомат и от там ще слезнеш поне с литър надолу и имай в предвид при мен разликата се получава с над 20% за 100 км при лятно и зимно време така,че лятото ще ти гори доста по-малко! :beer

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 20 дек 2010 23:12

lucky7o написа:е двулитрово шише 40 км :screwy След кой километър почвате да я бутате до четиресетия ? Та значи правихме центровка на карбуратора,но пък на следващия ден не искаше да върти стартера и малко му мръднах делкото.С 50лв (22.5литра) минах точно 102 км и няколко метра :evil: Та отидох при Люси,човека настрои карбуратора,делкото и по негови думи колата работи добре няма никакви "забележки" според мен също работи добре.Сипах в едно шише четири литра и половина,минах 10 км и "липсата беше литър и 250грама ,което ще рече 12.5л/100км , днес отодох до работа и обратно точно 20 км и в тубата в момента има тамън 300 грама. Тоест с 4,2 литра (изважам тези 300мл който са ми останали) минал съм 30 км разхода е 14/100. Нормален ли е вече този разход или не,със сигурност мога да твърдя,че тройката (2е), която си е без гърнета почти харчи по-малко от 14 ?! Къде другъде освен в центровката може да се търси проблем за разхода? И другото ,което искам да попитам е ,че когато запаля и не е загряла колата при подаване на газ (на скорост) колата гасне , ако я оставя на драйв сама да тръгне няма проблем (без газ) също на студен двигател ако дам газ на място не гасне и си работи нормално...

И двата ми голфа съм ги пробвал с шишета. При 80км/ч 4,7л/100км, при90км/ч 5,1л/100км и при 100км/ч 5,6л/100км. Това е разход на равен път на магистрала, градско разхода е друг. На практика карам само на газ - разхода ми в задръстванията е около 13л/100км, извън града около 7,5 - 8л на 100км. И двата голфа са 1,6 карбуратор.
Виждам, че си от София, ако искаш ме потърси да се видим ще закачим шишето и ще се убедиш сам какъв ми е разхода.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”