Да споделя случката от днеска

TiL написа:Малко ненормална работа даже и за автоматик от новобранската на хитлер... Да нямаш някъде теч...
Dino18 написа:Засечи я отново , при такива малки количества е възможно да има такива нереални резултати. Пробвай поне на половин резервоар. Сигурен съм ,че тогава резултата ти ще е съвсем друг.
TiL написа:тва де плюе е конденз навярно...
IceHeart написа:Колегата didkoltd даде много точно мнение!
Разхода за автоматик, зимно време ти е нормален, имам опит със Рено Клио 1,4 Автомат, разликата е само че е по-нови 1996-та в края! Но когато сложа 20 лева, за няма и 80 км и може да закъсам! Говорим за града!
Според мен колата ти харчи повече заради това че се кара само на къси разтояния и не загрява както трябва! А ако помислиш реално когато запалиш колата тя работи на смукач, дали автоматичен или ръчен, само смукача ти лапка 1 кило до работата, и 1 кило на връщане и ето ти големия разход!
А относно това за Конденза, горе колегата е споменал че означава че колата ти работи добре, даже ако конденза ти е като вода, чисте не цапа пръста ти, означава че все едно караш нова кола, прави пълно изгаряне на горивото, и не харче масло! Дори и да харче масло е в минимума! Не се осеща!
Та според мен правиш грешни сметки, напълни резервоара и карай само от работа до дома и ще разбереш колко ти харчи колата, с тия 5 литра къде по напред, само 1 кило ти отива от резервоара до карбуратора! 1 кило видимо изглежда много, ма не е така!
Карай си със здраве колата и не и се треси много, по-добре наблегни на тапата която е на двигателя за антифриза да не ти направи беля!
lucky7o написа:IceHeart написа:
Харесва си ми двойката,но явно няма да я бъде да ходя с нея на работа,ще я сменям както е тръгнало
lucky7o написа:е двулитрово шише 40 кмСлед кой километър почвате да я бутате до четиресетия ? Та значи правихме центровка на карбуратора,но пък на следващия ден не искаше да върти стартера и малко му мръднах делкото.С 50лв (22.5литра) минах точно 102 км и няколко метра
Та отидох при Люси,човека настрои карбуратора,делкото и по негови думи колата работи добре няма никакви "забележки" според мен също работи добре.Сипах в едно шише четири литра и половина,минах 10 км и "липсата беше литър и 250грама ,което ще рече 12.5л/100км , днес отодох до работа и обратно точно 20 км и в тубата в момента има тамън 300 грама. Тоест с 4,2 литра (изважам тези 300мл който са ми останали) минал съм 30 км разхода е 14/100. Нормален ли е вече този разход или не,със сигурност мога да твърдя,че тройката (2е), която си е без гърнета почти харчи по-малко от 14 ?! Къде другъде освен в центровката може да се търси проблем за разхода? И другото ,което искам да попитам е ,че когато запаля и не е загряла колата при подаване на газ (на скорост) колата гасне , ако я оставя на драйв сама да тръгне няма проблем (без газ) също на студен двигател ако дам газ на място не гасне и си работи нормално...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 55 госта