Златен талон при отнета книжка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за златен талон
Питах един приятел той каза,че това намаление с златния талон важи ако си направиш ГО в КАТ !Ама не съм се загледал къде в кат правят застраховките.. 

altanivan написа:Питах един приятел той каза,че това намаление с златния талон важи ако си направиш ГО в КАТ !Ама не съм се загледал къде в кат правят застраховките..
Бъркаш. Офиса ми беше на Плиска и нямам нищо общо с КАТ. Това ми беше работата, вервай ми!

Аз съм ги правил тия застраховки, а и не само тези и най-добре знам как е.

Ljubon написа:znainainai написа:...
Мерси за инфото колега!Явно с едно ходене и веднага няма да стане. Това с точките нещо не ме блазни, но ако има отстъпки в ГО ще си вадя.
Колега, точно с едно ходене става за 15-20 минути, справката се прави веднага. Аз си сменях книжката тази година и като си подавах документите в районното им казах, че съм със златен талон. Те го написаха това на дикументите и като си взимах книжката от КАТ си взех пак златен талон, а не син. Освен всичко, мисля че ако не са ти взимани точки (имаш фишове), пак си взимаш златен талон.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Има и нещо друго. Застрахователите се интересуват при сключване на ГО дали си имал ПТП-та преди това и дали е плащано от ГО. В случая с двустранен протокол при ПТП не се вика КАТ и не се отнемат точки, но може да си ощетил някой застраховател и дори да имаш златен талон, едва ли ще се вземе предвид това. Какво мислите по тоя въпрос? 

- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Въпроса ми е следния. Нямам отнети точки, а имам 2 фиша до сега. Мога ли да кандидатствам за златен талон?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Alex_Heat написа:имам 2 фиша до сега. Мога ли да кандидатствам за златен талон?
Май няма да стане.
znainainai написа:Минимум 6г без НИКАКВО нарушение НИТО ФИШ НИТО АКТ
Според тази статия също
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=177834
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
bobocamaro написа:Alex_Heat написа:имам 2 фиша до сега. Мога ли да кандидатствам за златен талон?
Май няма да стане.znainainai написа:Минимум 6г без НИКАКВО нарушение НИТО ФИШ НИТО АКТ
Според тази статия също
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=177834
Стига с тия статии бре, като почнете да ги поствате все едно държавен вестник цитирате.
Те много журналисти от зор да напишат бързо статия, не си проверяват източниците и пишат глупости.
Златен талон се дава ако за последните 6 години нямаш нарушение за което да са ти ОТНЕТИ ТОЧКИ, т.е. с фишове също можеш да получеш такъв талон.
Прав е колегата Абсолют, ако вярваш не всичко, което четеш, по-добре не чети..
6 години без наказателно постановление и получаваш златен медал/талон
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Varbona написа:Прав е колегата Абсолют, ако вярваш не всичко, което четеш, по-добре не чети..
И без фишове.Преди 2 седмици не ми дадоха златен талон за един фиш за изгорял фар.Яд ме е като куче- не беше и на моята кола.
Като ходих в КАТ ми казаха ,че преди са се гледали само актове но са им направили проверка и са ги навикали .Оттогава и фишове 6 години назад.
Всичко това в Старозагорския кат - предполагам и другаде е така
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Да бе
Баси педалите, как така ще променят правилата по средата на играта.
Аз примерно се пазя от актове като дявол от тамян, един път вместо акто изкрънках фиш точно защото им казах че се пазя за златен талон. Оставаше ми по-малко от година и сега тези промени.
Да ги е.а в дебилите скапани.

Баси педалите, как така ще променят правилата по средата на играта.
Аз примерно се пазя от актове като дявол от тамян, един път вместо акто изкрънках фиш точно защото им казах че се пазя за златен талон. Оставаше ми по-малко от година и сега тези промени.
Да ги е.а в дебилите скапани.

порових се
Колега Абсолют, жалко наистина - пазил си се, но не си се опазил
НАРЕДБА № I-157 от 1.10.2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина
Издадена от министъра на вътрешните работи, обн., ДВ, бр. 97 от 15.10.2002 г., в сила от 15.10.2002 г., доп., бр. 66 от 25.07.2003 г., изм., бр. 93 от 17.11.2006 г., изм. и доп., бр. 46 от 16.05.2008 г.
(4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г.) Контролен талон "Водач на МПС без наказания" се издава при поискване от водача:
1. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години;
2. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата за период 6 години след влизане в сила на тази наредба.
Колега Абсолют, жалко наистина - пазил си се, но не си се опазил

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Във случая ключовата дума е "НАКАЗАНИЕ" и фиша се смята за наказание 

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
да ги...
може ли таква мизерия! Спирам с рушветите

може ли таква мизерия! Спирам с рушветите

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Добре де, аз имам златен талон от 3-4 години, а преди няколко месеца ми написаха фиш. Това означава ли, че трябва да върна златния талон?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
imedarov написа:Добре де, аз имам златен талон от 3-4 години, а преди няколко месеца ми написаха фиш. Това означава ли, че трябва да върна златния талон?
Нали златният талон трябва да те спаси от едно прегрешение? Или това е второ поред?:screwy
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”