възможно ли е golf II 1.6 D 86г. да стане jtd или tdi?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
STIKSANA
Автомобил:
Двигател:

възможно ли е golf II 1.6 D 86г. да стане jtd или tdi?

Мнениеот STIKSANA » Вто 30 ное 2010 20:19

имам един GOLF II 1.6 D 86г. та съм решил да го по оправя....
а въпроса ми е дали мога да му сменя главата с такава от JTD или TDI......и как?
благодаря предварително.....

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Re: възможно ли е golf II 1.6 D 86г. да стане jtd или tdi?

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 01 дек 2010 14:19

Слагай цял 1.6 турбо дизелов двигател, само с глава не става работата.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 01 дек 2010 17:47

колега конкретно по въпроса ти . Turbocharget Direct Injection няма да стане нито Jet Turbo Disel но виш Turbo Disel Intercooler може ... тук говорим за турбо и интеркуулер или най малкото да стане ТД само турбо ... после ти трябват смукателни и изпускателни колектори или да засилиш нафтата на тази помпа което ще бъде некоректно направено или да си сложиш помпа от ТД защото ако усилиш помпа от чист дизел става не коректо щото взема инфо за оборотите от коляновият вал ,а тази на ТД взема инво от турбото с едно маркуче което влиза в главата на помпата и от там тя пуска повече нафта на високите обороти ... ако бутнеш старата си помпа да пуща нафта не забравяй и малко предварение да й дадеш да може да изгаря нафтата в цилиндъра ,а не в перката на турбото ... не съм сигурен но и главите на буталата са различни ... на чистия дизел нама никакви камери май ,а на ТД имаше една мн малко щото главната е в главата защото е предкамерен као твоя ...филма е голя да знаеш ... дано съм успял да ти помогна защото мн мн не разбирам да ти кажа :) ... пиши какво си решил да правиш

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 01 дек 2010 19:44

кой голф 86г взема информация от кол.вал колко гориво да впръсне бе колега вентотди 4е не ми е ясно и марку4ето не влизаа в главата на помпата а в турбокоректора

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Сря 01 дек 2010 19:52

Ивчо имах в предвид ,че помпата на чистия дизел който няма компютър да се оправлява за високите обороти да пуща нафта си взема инфо от коляновия вал ...колкото по се върти толкова повече нафта .Относно маркучето от турбото към помпата незнам как се казва отсега аз му казах глава за по лесно ...там става коректо пускане нафта на високите обороти спрямо въздуха от турбото ...аз си мисля че е така ..ако бъркам моля извинете ме че ви подвеждам .Имам за цел да помогна

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 01 дек 2010 20:00

вси4ко става от помпата ония жинт като го навие6 отзад където е от там се променя горивото и не вси4ки тд го имат тоя вакум

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Сря 01 дек 2010 20:07

колега явно нямаш и не си имал ТД ... ако болта за който си мисля аз е болта който казваш ти той е за корекция на оборотите ... има дриг който е от дясно на помпата и се намира малко нат щутцерите за нафтата към дюзите ..и той не увеличава само по себе си количеството нафта ,а диапазона на впръскване ....Отностно ,че всяко ТД има такова място за свързване на турбото с маркуче към помпата и аз това каза ...,а чистия дизел го няма

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 01 дек 2010 20:15

казах 4е не вси4ки тд имат турбо коректор демек тоя вакум и порцията гориво се определя от тоя болт дето има контрагайка за клю4 13 и имам пасат тд голф тд и форд тди

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Сря 01 дек 2010 20:18

точно ... контрагайката е 13 ,а самия болт коректор е 8 ...но все пак се пада от дясно на помпата а не зад нея ... корекцията се състой в завиване на корекционния болт където после скачат оборотите и си ги намаляш от малкото болче зад помпата между нея и двигателя... но нека да не се образоваме един друг а да помогнем на колега все пак ...мерси за инфото каквото и да е то ...жаден съм за още знание .. :)

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 01 дек 2010 20:19

Помпата на ТД има един клапан отгоре, който като надуе турбото пуска още нафта.Ако си сложиш обурудвана турбо глава няма да можеш с твоята помпа да караш, дори и да пуснеш гориво от контра гайката, където казваш.

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 01 дек 2010 20:23

я пробвай да намалиш горивото на едно тд пък да те видя как ще му завъртиш турбото както трябва няма ли гориво нямя и турбо пи4

Потребителски аватар
ventotdi

Мнениеот ventotdi » Сря 01 дек 2010 20:35

точно ... "няма ли гориво , няма турбо пич"

STIKSANA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STIKSANA » Сря 01 дек 2010 20:38

по принцип Golf_Diesel_ е много прав...
ама то голф е много сънтиментален карал съм го две години на самотек.с преспектива за скрап...
нито масло нито вода нищо!!!дадох го на един професионалис да отиде до едно место и на пича естествено му светнала лампата за водата и колата загряла...пича спрял нашибал в горещия двегател студена вода и му пръснал главата... и понеже и със спукана глава си го прибрах на ход аз си казах че този голф няма да замине на скраб.за тава съм решил да го направя кола.мисля пълна промяна да му правя.за това искам инфо за главата ако става с турбо да се направи да му дигна малко кончетата.
затова съм благодарен на всякаква помощ!!!
:D

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Сря 01 дек 2010 20:43

Golf_Diesel_ написа:Помпата на ТД има един клапан отгоре, който като надуе турбото пуска още нафта.Ако си сложиш обурудвана турбо глава няма да можеш с твоята помпа да караш, дори и да пуснеш гориво от контра гайката, където казваш.
не вси4ки тд го имат тоя прословут клапан

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 01 дек 2010 20:45

Като се замисля май е така, но тези които нямат как се справят с пръскането на гориво като надуе турбото.Пак имат нещо различно от помпата на 1.6Д

Върни се в “Дизелови агрегати”