айде и аз да кажа за мойта катастрофа

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

айде и аз да кажа за мойта катастрофа

Мнениеот batmilko » Съб 11 дек 2004 10:33

та както споменах в една друга тема миналия петък - 03.12.04 ме удариха и мене :? Пращам ви схема на удара, №1 съм аз, №2мацката дето ме удари (81-ви набор с голф 4 комби) ,№ 3 колата дето беше спряла да ми даде път. та аз там дето съм се нарисувал съм спрял да се огледам за други коли и 4-ката се е залетяла по вторите трамвайни релси в насрещното и като се прибира ме забърсва със задния си калник. малко се сгъна задния и калник над гумата и 5 см. и се беше сцепила задната броня, като я погледнеш почти нищо на 4-ката, а на мойта двойчице и отиде предната броня, мигача и предния десен калник стърчеше на около 30 см. от капака, нищо не става от него. най-ме хвана яд, че катаджиите казаха тя е на главен път и ти не си и осигурил предимство, а това, че съм спрял, че тя се движи по насрещните трамвайни релси с превишена скорост, което го подтвърди човека дето беше спрял да ме пусне, за това ми казаха "нас това не ни интересува" :evil: мама им стара проклета
както и да е, мислех да пускам възражение или нещо такова, ма си казах, че няма смисъл, щото началниците на тия катаджии няма да повярват на мен, а на схемата на тия глупаци, на която са нарисували 4-ката там където не е в нарушение и т.н., реших, че няма смисъл, като и без това не мисля да плащам акта, просто тая държава няма да се оправи скоро
между другото, някой да знае по чл.50 колко е глобата?
http://info.datacom.bg/batmilko/udar/1.jpg

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Съб 11 дек 2004 13:01

Задължително се дърляй за глупавите схеми. На мен за ПТП на стоп ми дадоха наказателно за 9 точки и 120 лв. При теб няма да е по-лошо от това.

vlad0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vlad0 » Съб 11 дек 2004 16:13

Ех тея каки .... :evil: :evil: Но в случая може би до известна степен са виновни КАТ, че не са предстваили реално ситуацията! Все пак има и каки които карат доста добре!

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 11 дек 2004 16:21

абе тая кака определено не си владееше габаритите на комбито

Потребителски аватар
Lorinser
Автомобил: GOLF VI
Двигател: CAYC 2012

Мнениеот Lorinser » Съб 11 дек 2004 16:32

Каките които карат добре се броят на пръсти.. :)

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 11 дек 2004 18:55

Абе както казва Nasti - "Жена зад волана е като луд зад картечница!" :evil:
Никога не се знае какво ще и хрумне! :roll:
И другият лаф - "Има математическа и диалектическа логика, всичко останало е ЖЕНСКА логика..." - за съжаление.... :x

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 12 дек 2004 2:07

Аз имах абсолютно идентична ситуация точно на бул. Черни Връх до магазина на Ауто Плюс. И на мен акт затова, че правя обратен завой, и на онзи акт затова. че кара по срещуположните трамвайни релси.
Ама нямаше как, колата беше служебна и застраховката изискваше протокол. Така и незнам какво стана с този акт, не съм се интересувал въобще да го плащам.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 13 дек 2004 12:21

ако и бяха написали и на нея акт нямаше да се ядосвам чак толкова, ама не и написаха на нея нищо

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 13 дек 2004 13:38

Абе тя май по закон няма право да се движи по релсите... или са го променили нещо. Някъде пишеше, че нямаш прево да стъпваш на трамвайните релси. Това обаче абсоютно никой не го спазва. И никой не следи за спазването на този закон. Освен аз нещо да не съм доразбрал - да са го разрешили. Абе не ми се вярва да е разрешено да се пречкаме на трамвайте. За мене ти си прав, защото тая овца, ако се е движела зад човека, който ти е дал път, т.е. ако се е движела по шосето а не по релсите, сега нямаше да я има тая тема и всичко щеше да е наред.

Потребителски аватар
Evgeni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

С жени шофьори да си нямаш работа

Мнениеот Evgeni » Пон 13 дек 2004 14:35

На шефа от предишната ми работа се случи друго:
Той си е заплес малко, та се заложил с мерцедеса си не където трябва на пътя и ... бам! Нацелило го едно соц. возило и доста се посмачкало, че и шофьорката си навехнала нещо там...
Нашия човек й предложил доста прилична сума за обезщетение, което според мен било по-скоро фукане, но както и да е. Дошли от КАТ, той си бил виновен, глобили го и толкоз.
Замина за чужнина за няколко години, върна се. По някое време му потрябвало свидетелство за съдимост и ... хе-хе, той с изненада установил, че е осъждан. Оказало се, че онази жена после взела, че отишла тук-там и му спретнала нещо off-line така да се каже (него го нямало тъдява), осъдили го, така и не разбрал.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 14 дек 2004 16:28

нямаш право да се движиш по трамвайните релси, ако са обособени като платно за движение на трамваи, т.е. ако има оградка, задигнато или нещо подобно

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 15 дек 2004 12:52

Добре, а ако имаш жълта непрекъсната линия, дори да нямаш оградки, тогава мисля, че пак няма право да се пресичат, освен от МПС-та със специален режим на движение - линейки, полиция...
Абе май никой не ги спазва този закон за движение по пътищата...

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Сря 15 дек 2004 21:18

VW_FEN написа:Добре, а ако имаш жълта непрекъсната линия, дори да нямаш оградки, тогава мисля, че пак няма право да се пресичат, освен от МПС-та със специален режим на движение - линейки, полиция...
Абе май никой не ги спазва този закон за движение по пътищата...

можеш да си на трамвайните релси, ако няма никаква маркировка (както е на бул. Черни Връх :( ) и също така ако имаш прекъсната маркировка - винаги ще се оправдаеш, е си изпреварвал някой или е имало някой и т.н. Само и само ако имаш непрекъсната линия до релсите, нямаш право да си там...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”