тези са маркови уж, ако на някой му се трошат пари
http://www.regalautobulbs.co.uk/product ... ed-w5w.php
Обикновена крушка или led на габарит?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Обикновена крушка или led на габарит?
Аз съм с ето това: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34608 ако не ти харесва се оглеждай за ЛЕД с цокъл Т10. Гледай и диаметъра все пак, да не се получи така че да няма как да се провре крушката през отвора в рефлектора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ELEGATOR написа:Габаритите ги продава един колега от Пловдив, а аз ги имам от една седмица и съм много доволен.Комплекта е 40лв. с една година гаранция.Прати ми ги с попълнена гаранционна карта и прикрепена касова бележка.Наистина приличат на енергоспестяващи,може и да са такива, но са с ниска консумация и не товарят системата.
А на мене колегата ти ще помогне ли?
- ELEGATOR
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тука можете да разгледате всички оферти и да се свържете с търговеца -
ЛС
ЛС
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
точно такива си взимах преди 3-4 месеца и мога да ви кажа ,че светят много по-слабо от светодиоден габарит с няколко диода
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
зависи от лед диодите,но за цвета няма да спорим ама да ме обеждаваш,че светят повече от лед диоди няма как да стане щото съм пробвал най-малко 4-5 вида диоди и от тези ccfl и знам каква е разликата в момента съм с по 9 диода и ти казвам ,че даже и през деня светят доста силно
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Аз съм с такива и нищо не светят... 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
и защо трябва габарита да свети силно 

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Не трябва, просто моя свети точица вътре... 

- ELEGATOR
- Автомобил:
- Двигател:
nasttii написа:зависи от лед диодите,но за цвета няма да спорим ама да ме обеждаваш,че светят повече от лед диоди няма как да стане щото съм пробвал най-малко 4-5 вида диоди и от тези ccfl и знам каква е разликата в момента съм с по 9 диода и ти казвам ,че даже и през деня светят доста силно
Колега нямам време и желание да споря с теб.Всеки сам да си преценява какви габарити да си слага и колко силно да му светят, като се съобрази и с финансовите си възможности.

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Аз такива CCFL-та направих опит да си поръчам, впечатлението ми е че са супер крехки тръбичките им и много лесно се чупят - при слагането ако ги стиснеш малко по-силно и са си отишли - не трябва да се хващат за тръбичката изобщо, което не винаги е възможно.. Отделно тези инвертори не е рядкост да изгарят.. пък и допълнителни жици за два габарита .. какъв е смисъла .. дори и с 5 диода крушки светят достатъчно силно .. тези с единия диод дето колегата се тюхка по-горе - просто няма как да светят, защото са със 120 градуса сноп и светят само напред - в рефлектора не се отразява нищо .. трябва да са от този тип, които светят на 360 градуса:

А ако ги вземаш от по-сериозните места, тези крушки си имат температура както и ксенона, аз съм си взел 5000к и не синеят изобщо - ето една снимка, това е истинския цвят:

- това са точно тези v-leds с 5 диода като на по-горната снимка...
А ако ги вземаш от по-сериозните места, тези крушки си имат температура както и ксенона, аз съм си взел 5000к и не синеят изобщо - ето една снимка, това е истинския цвят:

- това са точно тези v-leds с 5 диода като на по-горната снимка...
Последна промяна от dj_tuhla на Чет 02 дек 2010 22:58, променено общо 4 пъти.
- ELEGATOR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ето малко пресни снимки:
Ето така свети CCFL габарита -
А на тази снимка е в комбинация с къси на 5000 к. -
Колега според мен е по-вероятно да изгори лед крушка отколкото CCFL габарита, а дори да изгорят инверторите или крушките в рамките на една година,гаранцията е пълна и ще ми бъдат подменени с нови. Затова нямам никакви притеснения.
Ето така свети CCFL габарита -

А на тази снимка е в комбинация с къси на 5000 к. -

Колега според мен е по-вероятно да изгори лед крушка отколкото CCFL габарита, а дори да изгорят инверторите или крушките в рамките на една година,гаранцията е пълна и ще ми бъдат подменени с нови. Затова нямам никакви притеснения.

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Горят дивите китайци на които са им сложили резистори каквито имало без да ги изчисляват, в резултат или не се ограничава тока през диодите достатъчно и пробиват или самия резистор прекъсва.. диодната крушка ако е направена добре ще надживее колата . А тези CCFL-та не ми вдъхнаха никакво доверие като изработка .. дано да имаш късмет. Добре е иначе да се отбележи, че колегата който ги продава е много точен и аз лично нямах никакъв проблем с рекламацията (едната крушка дойде с отчупено връхче на тръбичката и нямаше как да светне). Но все пак 40лв vs. $9 за подобен резултат ...
.
P.S. Колега, я раздуй в какъв режим снимаш във фаровете за да се получат толкова чисти снимки, аз не мога да го излъжа толкова добре...

P.S. Колега, я раздуй в какъв режим снимаш във фаровете за да се получат толкова чисти снимки, аз не мога да го излъжа толкова добре...

Последна промяна от dj_tuhla на Чет 02 дек 2010 23:15, променено общо 2 пъти.