защо колата ми глъхне на бензин?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

защо колата ми глъхне на бензин?

Мнениеот m_1_6_o » Чет 02 дек 2010 21:56

Добар вечер колеги,искам да ви попитам относно един проблем които от месец немога да реша.

На скоро ходих да ми оправят голфчето (3-та серия) да работи и на бензин а не само на газ,смених бензиновата помпа но паленето сутрин му беше много трудно.Върнах се обратно в същият сервиз кадето ми правиха помпата да видят защо така трудно пали и майсторчето ми препоръча една добавка която е за 40л. бензин с която ще си реша проблема с паленето.Взех я аз добавката,сложих я на 40л. бензинче започнах да си джиткам голфето само на бензинче докато не ги изгарча тези 40л. пак и ми беше чудно колко горе-доло като разход ще ми даде.В интерес на истината само след 40км. минати на бензинчето с добавката паленето се оправи и си палеше добре обаче нещо не работеше както трябва на бензин.При тръгване ако поддам савсем леко газ и отпускам саединителя има момент в които оборотите падат на около 500 и примерно съм натиснал педала на газта но те не се дигат и изведнъж се дигнат и тръгне или ако пусна педала на газта и пак го натисна се оправя но не го прави само при старт,и на другите предавки също го има този момент в които се получава нещо като глъхнене.Аз му поддавам газ а оборотите вобще не се дигат и изведнъж тръгва.Мислех си че му трябва малко повечко каране с тази добавка за да се оправи проблема но не ... вече минах към 450км. ,бензина с добавката свърши а проблема още си го има.От старата ми кола знаех че от газта се получават подобни запушвания и на нея и сипвах някав силен бензин като 100 октана и като я по-карам 10-15 км. с по-високи обороти проблема поне при нея се оправяше.Обаче на голфчето и 100-те оката не помагат,вчера му сипах някаде към 5л. и невиждам да има някво подобрени ... клоня към запушени дюзи. Някои може ли да ми каже решение на проблема. Ако има и други страдали от такъв проблем като моя ще се радвам да разбера как са го решили.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: защо колата ми глъхне на бензин?

Мнениеот van4ooo » Чет 02 дек 2010 23:43

Колега забравил си да споменеш каква е колата/двигател.Ако проблема е само на бензин и аз залагам на инжектори(не се оправят с по силен бензин а с почистване или добавка)а може и центровката да е пипана.

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пон 06 дек 2010 20:36

Ами колата е Голф 3 96 г. 101 кс. 1.6 мотор инжекция. На газ и бензин е и този проблем го прави само на бензин,на газ работи перфектно!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 дек 2010 22:27

Колега, виж тази тема. Прилича на същото, дори предполагам че мотора е същия
viewtopic.php?f=5&t=235732
:beer

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пон 06 дек 2010 22:41

Добре колега аз мисля преди това да проверя свещите дали са наред,един приятел ми каза че може и да е от моторчето на празен ход.Понеже несъм много наясно с двигателите на голф можеш ли да ми обесниш каде по-точно се намират следните 3 неща : Дросел , Дебитомер и моторче за празен ход и дали мога сам да ги проверя дали са чисти и евентуално да ги почистя или си трябва майстор за тази работа. Ще съм ви много благодарен даже ако ми покажете нагледно (със снимки) каде се намират тези нещица.

Потребителски аватар
m_1_6_o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_1_6_o » Пон 06 дек 2010 23:12

Добре де кажете каде се намира това Делко и Дросел а ако може и МПХ-то ... ще опитам сам да ги погледна ако е вазможно ...

Потребителски аватар
azzurro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот azzurro » Пет 10 дек 2010 23:45

имам същата кола - същите проблеми. или работи добре само на газ или смао на бензин. супер капризен двигател.. почисти си дебитомера, ако не помогне направо го смени почти съм сигурен че проблемът е от него защото и моят постоянно се дави, губи обороти или играят като луди... ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”