Цените на газта

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
integrale45
Автомобил: Audi 80 quattro 20V
Двигател: AJL 1997
Контакти:

Re: Цените на газта

Мнениеот integrale45 » Чет 02 дек 2010 22:45

mupk0 написа:
xploid91 написа:Като се прибирах на 2 места я видях вече 1,37/л :a boi de

Добре че успях да сваля още 1л/100 от разхода,че да компенсира разликата.Почвам да зареждам аз вече от ЕКО с 5ст. карта,че ОМВ много дебело....

Вие замерете дали ви наливат толкова гориво,колкото показва на колнката,оставете тези 5 стинки отстъпка,не им вярвайте

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 02 дек 2010 22:49

Ами колега само това са твоите наблюдение. От лятото цената на газта нее падала, за сметка на това литва към небето, лятото може да пак пак да почне да поскъпва, само че ще започне от 1,50, колкото най-вероятно ще бъде в края на зимата, както е тръгнало по 2-3 стинки нагоре всяка седмица.

Galov-8607 написа:ЗАЩО НЕ ФАНЕМЕ БУХАЛКИТЕ СЕКИРИТЕ БРАДВИТЕ И НЕ ОТИДЕМ В ПАРЛАМЕНТА НЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА А В ПАРЛАМЕНТА БОИ БОИ МА_МА ИМ ..... Е ТАКА ЩЕ СМЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДОКАТО БЪЛГАРИНА НЕПРЕДПРИЕМЕ НЕЩО ПО СЕРИОЗНО

Щото сме овце. Ние за един елементарен протест не може да се обединим за "гладни бензиностанция", ти за боища и преврати говориш.

При тия цени на газта, май-5-те стоники отново стават подигравка с нас, ама какво да се прави все е нещо.
30-35 би било по-реално.

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Чет 02 дек 2010 23:10

likesake написа:бензиностанциите не печелят кой-знае колко много от цената за литър газ - около 5 стотинки
на бензина маржа пък е около 10- 15 максимум

не е вярно! Те само 10 стинки правят отстъпка от Еко с тия карти, 5 стотинки на зареждащия и 5 стотинки отиват в сметката на форума.
Значи прави си сметка колко печелят, щом правят ей така 10 стотинки отстъпка!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 02 дек 2010 23:17

Колеги не е точно за тук въпросът ми но като казахте, че 5 стотинки отиват за форума, някой може ли да каже колко горе - долу се зарежда с тези карти горива от ЕКО от всички колеги на форума! Сиреч колко тона предполагам изяжда нашия форум само от ЕКО :)

likesake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот likesake » Пет 03 дек 2010 0:02

не е точно така
2292.00 лева е един тон пропан бутан в момнета от лукойл

- 1кг.=1.8181литра
получава се 1260 лева за 1000 литра - тук са включени акциза на тон газ - 340 лева плюс и ддс което ние си го плащаме
или 1.26 едрова цена - за клиенти на едро за по- малките бензиностанции
иначе екото мисля че внасят газ от гърция и естествено големите вериги получават по-ниска цена
ей така се убива малкия бизнес в България

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 дек 2010 0:52

Nikkolay написа:
likesake написа:бензиностанциите не печелят кой-знае колко много от цената за литър газ - около 5 стотинки
на бензина маржа пък е около 10- 15 максимум

не е вярно! Те само 10 стинки правят отстъпка от Еко с тия карти, 5 стотинки на зареждащия и 5 стотинки отиват в сметката на форума.
Значи прави си сметка колко печелят, щом правят ей така 10 стотинки отстъпка!

Вярно ли е това за 5 стотинки за форума. Аз имам някаква стара карта, ама не я приемат на всички ЕКОта и от нея за форума нищо не отива. Откъде да си взема и аз "форумна" карта?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 дек 2010 8:18

За цената ясно,но някой занаели как успяват да постигнат толкова ниско качество(при положение,че и внасят).Това лято 2 пъти зареждах извън BG и разхода падна драстично.
Вярно ,че съм спазвал ограниченията(по-ниска скорост),но и тук опитах да карам така и разхода почти не се промени.
Няма да пиша имена,но от "големите" ,тези с отстъпките и бонусите са най-зле.

Потребителски аватар
integrale45
Контакти:

Мнениеот integrale45 » Пет 03 дек 2010 10:38

i.e.i написа:За цената ясно,но някой занаели как успяват да постигнат толкова ниско качество(при положение,че и внасят).Това лято 2 пъти зареждах извън BG и разхода падна драстично.

Важно е съотношението пропан/бутан. Доколкото бях чул единият вид газ е бил без акциз и съотношението трябвало та дъде 60:40/безакцизният газ/,но при нас май нещо шмекерували и разменяли съотношението,затова е калпава газта

Потребителски аватар
integrale45
Контакти:

Мнениеот integrale45 » Пет 03 дек 2010 12:26

Дайте да пуснем във фейсбук агитация.Направете групата и пуснете линк тук/там със създаванета но групи съм гола-вода/
Дано да се е получило нещо http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 1010286068

Последна промяна от integrale45 на Пет 03 дек 2010 13:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пет 03 дек 2010 12:45

Случайно срещнах един познат, който сега работи на газстанция и се заприказвахме и ми сподели че целта била да се изравни цената на газта с тази на бензина. Малко налудничаво ми звучи, ама знае ли човек. В България живеем все пак :horror:

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пет 03 дек 2010 12:57

Няма начин да стане,цената на гаста не може да се изравни с тая на бензина,а какво ми направи впечетление 4е в германия кадето бях лятото през деня цената на горивата се смениха поне 5или 6 пъти цената да кажем на дизела варираше от 1.17 до 1.24 еу,ха кажете ми как хората могат да регулират цената на горивата си 4ас за 4ас а ние големите тарикати не можем?защото сме големи баровци и можем да плащаме пове4е ли?и п.газ жарираше от 0.60 до 0.63 еу :banghead: ДОКАТО КОСПОДСТВА РУСКАТА МАФИЯ САВМЕСТВОМ С НАшИТЕ ГЛАДНИ ЗА ПАРИ УПРАВНИЦИ ТАКА щЕ Е МАЙ!!!! :не: :не:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 03 дек 2010 12:57

barezifranko написа:Случайно срещнах един познат, който сега работи на газстанция и се заприказвахме и ми сподели че целта била да се изравни цената на газта с тази на бензина. Малко налудничаво ми звучи, ама знае ли човек. В България живеем все пак :horror:

Познатият ти щом работи на газстанция да продължава да си работи и да не дава мнения - не му достига капацитет. Това е същото все едно да кажеш "един познат работи касиер в банка и каза че банките са стабилни и никоя няма да фалира" - и ти да вярваш, че имаш вътрешна информация.

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пет 03 дек 2010 13:07

barezifranko написа:Случайно срещнах един познат, който сега работи на газстанция и се заприказвахме и ми сподели че целта била да се изравни цената на газта с тази на бензина. Малко налудничаво ми звучи, ама знае ли човек. В България живеем все пак :horror:

Ако наистина е така... Много лошо :042:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 03 дек 2010 13:10

Aз пък да споделя,че цената на газта в Ирландия е ЕДНАКВА с тази на бензина!Само,че при каране на газ имат стабилен закон и чрез касови бележки и фактури собствениците на коли на газ могат да си върнат около 80% от разходите за гориво-ама държавата ни е боклук тук-ко да правиш... А ето още един интересен факт,въпреки,казаното по-горе,почти НИКОЙ не кара на газ там,защо ли,ми просто много ги боли тях за някакви си 200 евро месечен разход,дето могат да си ги вземат обратно!!!

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 03 дек 2010 14:02

Аз спрях да карам на газ,просто за мен няма смисъл да се кара в момента на газ!Бензина и това е,2-3-4 лева ги прежалвам и се надявам повече газ да не сложа!Цените са просто ненормални,всичко поскъпна доста,заплатите ниски,да дават по 1000 лв средна никой няма да се оплаква,ама...

Върни се в “Автогазови уредби”