Проблем с първа скорост passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
van4ov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с първа скорост passat B3

Мнениеот van4ov » Пет 03 дек 2010 1:16

Здравейте,колеги. Проблемът ми е ,че когато колата е в движение първата влиза трудно , т.е. трябва усилие и да разклащаш леко, за да влезе.Ако колата не се движи си влиза нормално първата, но понякога изхърква , затова винаги вкарвам първо втора и след това първа. Къде може да е проблемът. При другите скорости нещата са наред. :?

P.S. Също така и като вкарвам задна, ако преди това не съм бил вкарал първа се случва да изхърка леко.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Проблем с първа скорост passat B3

Мнениеот dlug » Пет 03 дек 2010 11:03

Аз лично не виждам проблем в това което казваш. Това е нормално поведение на скоростите на този автомобил...моят беше същият

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 03 дек 2010 13:15

При мен е същото положение, даже понякога при включване на задна, когато бързам, не успява да прехвърли и включва първа, та изключвам и отново включвам задната. Отидох в сервиза на VW-HAAS в Пловдив и човекът каза, че е напълно нормално и го има и при новите коли, та какво оставало за 20 годишни. Може да се регулират жилата (ако е с жила, а не с лостове) и да се намали вероятността да се случи, но не и да изчезне! Карай си спокойно и това е - нищо му няма! :wink:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 03 дек 2010 14:03

Ама колеги учудвате ме с тези въпроси!!!
1-ва скорост е за тръгване,каква работа имате да вкарвате 1-ва във движение?!?!По принцип колата съвсем спокойно може да тръгне и на 2-ра!Като ръгате така най-много да прецакате скоростната кутия-самата кола ти подсказва че не е за тая скорост а вие ръгате....Не само с 1-ва е така пробвайте при 40км.да вкарате 2-ра?!?!?
и Задна се включва само при напълно спрял автомобил!!!
Я кажете честно-плащили ли сте си за книжките????

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 03 дек 2010 14:27

kristianatanasov написа:Ама колеги учудвате ме с тези въпроси!.......

За първа в движение си прав колега, и аз се зачудих за какво е нужно да се пробва :)
За другите въпроси обаче е прав да пита. Аз също в началото се чудих защо така включват скоростите. Като се има предвид че и първа и задна съм включвал само при абсолютно спрял автомобил. Като поразпитах и позачетох тук-там разбрах че на този модел са така скоростите. И първа и задна имат леки проблеми. КОлкото и да гласиш жилата все не е точно като хората. Еми така е...примирих се и си карах спокойно. След като смених автомобила разбрах какъв кеф е да имаш леко влизащи предавки....но това е тема на друг разговор

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 дек 2010 14:34

При подходяща скорост и обороти на двигателя трябва да може безпроблемно да се включи всяка предавка.При "изхъркване" или невъзможност проблема е в скоростите ,съединителя или задкормилното устройство!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 03 дек 2010 14:36

dlug написа:Като поразпитах и позачетох тук-там разбрах че на този модел са така скоростите. И първа и задна имат леки проблеми.

Можеби проблема идва от износените пласмасови части на самия лост(сещаш се за кои пиша)нали точно тази част която отговаря за превключването на 1-ва и задна е как да го нарека-един пласмасов "водач"
i.e.i написа:При подходяща скорост и обороти на двигателя трябва да може безпроблемно да се включи всяка предавка.

Така е но подходящата скорост за 1-ва във движение дори скоростомера не я отчита.....

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 дек 2010 14:46

Много интересно,когато Ви се наложи ,какво правите.Спирате напълно ли?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 03 дек 2010 15:22

i.e.i написа:Много интересно,когато Ви се наложи ,какво правите.Спирате напълно ли?

Кое ако се наложи?Да се вкара 1-ва по време на движение ли?Или да се вкара задна по време на движение(напред)?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 03 дек 2010 15:28

kristianatanasov написа:
i.e.i написа:Много интересно,когато Ви се наложи ,какво правите.Спирате напълно ли?

Кое ако се наложи?Да се вкара 1-ва по време на движение ли?Или да се вкара задна по време на движение(напред)?

Ти караш ли автомобил? Не питам за книжка.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пет 03 дек 2010 15:36

i.e.i написа:Ти караш ли автомобил? Не питам за книжка.

Ама колега вземи си задай смислено въпроса.....немися че тука има телепата да ти четат мислите....

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пет 03 дек 2010 15:54

kristianatanasov написа:Ама колеги учудвате ме с тези въпроси!!!
1-ва скорост е за тръгване,каква работа имате да вкарвате 1-ва във движение?!?!По принцип колата съвсем спокойно може да тръгне и на 2-ра!Като ръгате така най-много да прецакате скоростната кутия-самата кола ти подсказва че не е за тая скорост а вие ръгате....Не само с 1-ва е така пробвайте при 40км.да вкарате 2-ра?!?!?
и Задна се включва само при напълно спрял автомобил!!!
Я кажете честно-плащили ли сте си за книжките????

При не загряла кола, 2 рата е доста бърза - заради автоматичният смукач.
При изключително изровен път - кратери и т.н. понякога предпочитам първата.

Да карам на първа, когато се наложи. Превключвам с междинна газ - така съм свикнал. Учил съм се на газка през 93та. Когато понижавам предавките, а не изкам да убивам прекалено скоростта давам леко междинна газ. Когато на баир двигателя умалява, давам повече междинна газ в стремеж да запазя енергия/скорост. Платих си за курса, но като студент тогава ми излезна ефтино - 200-300лв за Ц категория.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 03 дек 2010 20:34

Аз също ползвам първа и съм си платил книжката, около 6000лв. на онея пари. Нямам Ц категория ама имам над 10г. на руски явтомобил. :lol: Почна да става грубо с тея книжки :beat_butt2 .

При мен по често става когато е от спряно положение.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Съб 04 дек 2010 0:47

И аз имам сходен проблем с описания тук.При студен двигател,първа влиза перфектно,задна с леко замисляне.След като колата загрее се наблюдават същите проблеми който описва колегата.И аз поразпитах други колеги с VW-та,както с голфове,така и с пасати и повечето от тях споделиха същия проблем.Примирявам се че 20 годишната ми колица си го има вроден тоя порок.Когато трябва да тръгна на първа и колата леко пълзи,лекичко натискам лоста на скоростите към положение за включване на 1ва и лекичко ама само с около 1см отпускам съединителя,тогава лоста леко влиза,натискам отново съединителя до край и лоста си се намества,в повечето случай без прихъркване.По някога не се получава,тогава без да натискам лоста,отпускам съединителя и пак го натискам и 1ва си влиза ок.

Върни се в “Passat”