Голфа ми пуши
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа ми пуши
Наскоро се сдобих с Голф 4 TDI 90 коня,от Италия,казаха ми че му е слаган чип,но след 2500 оборота изпушва черен дим,някоѝ може ли да ми каже дали пуши от чипа
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голфа ми пуши
Да.Може да изпушва от чипа. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:Да.Може да изпушва от чипа.
До колкото знам е така, Или другият вариант е да качва разхода на гориво! Но при колегата е по-добрият вариант пуши харчи малко и върви доволно! Според мен няма какво да се пипа по колата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз имах чип и колата пушеше, махнах го и спря. Прецених, че предпочитам да карам без чип макар, че с него удоволствието е голямо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не се притесняваи напълно нормално е да изпу6ва по малко,по ло6о е ако пу6и постоянно ако е само за момент няма6 проблеми.успех 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
абсолютно нормално е да пропушва с рязко натискане на педала все пак се получава забавяне от турбото и пропушва черно но ако пуши постоянно се замисли ... мен ми мирише на некоректен чип може би но дали в Италия се занимават да си правят сами чиповете или ходят на сервизи ? ако пуши сериозно махай чипа щото стават страшни филми ... от сорта на зацапване на геометрия от саждичките и затлачване на катализатор който би трябвало след поставянето на чипа да е избочен ... абе ти що не си закачаиш колата на диагностика и да се увериш дали имаш или нямаш чип ...ако нямаш чип запретвай ръкавите и почва да търсиш що пуши ... И все пак ако пропушва малко ...карай си колата и да става кото ще ... 
P.S. - ако е чипната и чипа не е добър малко кофти ,че ти няма да можеш да си върнеш сам оригиналния софтуер защото го нямаш ...трябва ти познат със същия двигател и да си поиграете малко да разпоявате чиповете да слагате цокъли да си смъкваш софтуера и така и така си го смъкнал и на него чип да направите

P.S. - ако е чипната и чипа не е добър малко кофти ,че ти няма да можеш да си върнеш сам оригиналния софтуер защото го нямаш ...трябва ти познат със същия двигател и да си поиграете малко да разпоявате чиповете да слагате цокъли да си смъкваш софтуера и така и така си го смъкнал и на него чип да направите

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97

- ventotdi
прав си ... братовчет ми прави чипове но не се занимава с разпояването на чипа и запояването на цокъла ...ходи на телевизионнен техник и му взема 20 лева за мънипулацията с уговорка ако не запали тази кола плаща компа ... да не кажем ,че средно са по 250 лева 2 ръка
, програматора струва 80 лева ама ги даваш веднъж ... не лошо да си ги имаш ...после сам си правиш чиповете ...и всеки път е по коректно от следващия
. Да върви на сервиз ...там и да не му помогнат поне ще му вземат парите ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Тука по форума както знаем всички има хора, които правят добри чипове, може да им се прати номера на компа и ще ти направят ако щеш и оригинален софт и модифициран.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Провери за спукан маркуч по турбопътищата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви попитам,този чип евентуално ако го имам в самия комп ли е или някаде другаде
- ventotdi
да ... в компа ти е ! там имаш два на външен вид еднакви чипа (има много де) които са за управление на компютъра ...те се разпояват и се слагат цокъли на тяхното място.Цокалите са Plcc32 и се купуват два нови чипа които са презаписваеми ,защото оригиналните не се презаписват ... качваш файловете от оригиналните чипове на компа буташ както ти хареса и после записваш чип картите на новите презаписваеми чипове ...слагат се в цокълите и газ до ламарините ... значи ...оригиналните чипове и тези презаписваемите са с различни надписи на гърба , от там също можеш да познаеш поне да ли си с оригиналните чипове 

- ventotdi
с 2 думи ако имаш цокъли има мн голяма вариятност да си чипосан 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси,Колега тия дни ще ги прегледам тези чипове
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги чипването на четворките не е ли през обд буксата или има и такива на които се сменя чипа?
Последна промяна от red.devilll на Нед 05 дек 2010 10:12, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Дизелови агрегати”