Охладителна течност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivargirov
Автомобил:
Двигател:

Охладителна течност

Мнениеот ivargirov » Съб 04 дек 2010 16:25

Здравейте!
Имам фоксваген голф-3 комби двигател1.8 бензин 1994 г.Има ли пробка за източване и смяна на охл.течност или се вади маркуч?
Предварително Благодаря!

LuD_LevskaR
Автомобил:
Двигател:

Re: Охладителна течност

Мнениеот LuD_LevskaR » Съб 04 дек 2010 18:20

Вади се маркуча на радиатора в най ниската точка.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 04 дек 2010 19:57

LuD_LevskaR написа:Вади се маркуча на радиатора в най ниската точка.

Да,вади се маркуч,но от спец.съединение към пластмасовото коляно на термостата.Има метален осигурителен шплент,изтегля се и съединението се изважда.Не изтича всичко!Остава поне литър и нещо,да не кажа 2л. в блока.Причината е в затворения(изстинал) термостат.Чрез надуване на разширителното казанче(аз го надух с уста през някаква кърпа-да не вдишам от парите уж..)-тогава излиза още доста течност.
В съединението уплътнението е поверено на "О"-пръстен,размер 28,5х3,8мм.,много е "кът",но е хубаво да се смени.Наливането е елементарно,само през разширителя-колата да е на равно място и без бързане.Трябва да поеме към 6л.течност.

rusan_dikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusan_dikov » Съб 04 дек 2010 20:28

колеги аз го направих по лесния начин-загрях до 90граддуса изгасих двигателя махнах долното сьединение на радиатора /тогава термостата е отворол и всичко изтече/без да остава в блока

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Нед 05 дек 2010 19:46

rusan_dikov написа:колеги аз го направих по лесния начин-загрях до 90граддуса изгасих двигателя махнах долното сьединение на радиатора /тогава термостата е отворол и всичко изтече/без да остава в блока

а на бас ,че не е изтекла всичката течност :Mr Green Fun .Към колегите които работят с концентрат ,след източване на старата течност първо наливате концентрата и след това доливате водата ,не правете грешката да разредите първо концентрата и след това да го сипвате

ivargirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivargirov » Пон 06 дек 2010 10:24

Благодаря за отговора на всички!Честит празник днес и да ви се получи рибата която ще приготвите! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”