Колеги хелп колата загрява а няма парно и радиатора е студен
Колеги хелп колата загрява а няма парно и радиатора е студен
Колеги хелп! Имам следния проблем с моя голф 4 1.6 SR. Преди две седмици смених гумички на клапаните, сегменти, биелни лагери бе общо взето обнових изцяло мотора. Цялата тая работа я свърши братчеда които има сервиз в Гоце Делчев. Та взимам си аз колата тръгвам си за София щастлив. Мотора работи супер но като пристигам в София с ужас забелязвам че в казанчето има страшна гняс, викам си айде умесихме маслото с антифриза. Дигам пръчката на маслото то си е идеално чисто и няма никакви следи от антифриз. Отвъртам капачката за наливане на масло идеално чиста без никакви следи от кафеникаво-бяла гресоподобна смес а и нивото нито на антифриза нито на маслото не е мръднало грам. Моторяа работи супер чисто няма и грам бял дим. Леко успокоение! Звъня на братчеда и му обяснявам ситуацията и той се сеща че като е взел главата от лекото шлаифане не я е измил защото изглеждала много чиста и според него тая гняс е от останалото по отворите масло което използва машинаа при шлайфането. По негов съвет свалих казанчето изчистих тая гняз измих го хубаво покарах я малко изкара още малко от тая гадост пак го измих, антифриза леко се поизбистри ма си викам тея дни като остане време ще го източа ще промия системата и ще налея нов. Обаче вчера сутринта паля колата загря си нормално но стрелката мина 90 градуса и стигна средата м/у 90 и 130 при положение че досега никога и в най големите жеги не е минавала съвсем малко над 90. Пускам парното духа студено, спирам, перката работи a радиатора студен. И сега се чудя вазможно лие да съм прецакал водната помпа или нещо друго, защото като загрее започва да връща антифриз в казанчето. Та ако някой знае някъв друг начин да се разбере дали върти помпата без да се сваля ще съм благодарен ако сподели опит. А и ако трябва да се сваля помпата някои да препоръча добри майстои тук в софия че Гоце делчев далече. Благодаря предварително!
Последна промяна от icko22 на Съб 04 дек 2010 19:15, променено общо 1 път.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Колеги хелп колата загрява а няма парно и радиатора е студен
Е пистов ремък как сложихте, да не е да върти водната помпа на обратно?
Да не те подведа:не съм сигурен на твоя мотор кой ремък върти помпата.
Но белята е от нея.
Да не те подведа:не съм сигурен на твоя мотор кой ремък върти помпата.
Последна промяна от bobocamaro на Съб 04 дек 2010 18:50, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Май наистина само водната помпа е способна да причини всички тези проблеми.
така става от много миене и промиване това са не малко случаи а доста и то особено след ремонти най вече и помпата се прецаква.
щом всичко е наред никакви промифки , но в този случай майстор трябва да погледне и то доста компетентен.
щом всичко е наред никакви промифки , но в този случай майстор трябва да погледне и то доста компетентен.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Колега как тъи си изминал разстоянието от Гоце Делчев до София без да хвърли водите?Че тя помпата ако не въртеше ти давам наи много 10км.даже са много.Ако ти надува системата няма да имаш парно.Дано да сте прави ама за мен е гарнитура на глава.И как тъи няма да умиете главата след шлаиф
Извади единия маркуч от щтуцера на парното и даи газ,ако хвърли антифриз помпата върти.А термостата дали отваря?
Извади единия маркуч от щтуцера на парното и даи газ,ако хвърли антифриз помпата върти.А термостата дали отваря?Re: Колеги хелп колата загрява а няма парно и радиатора е студен
Ами колега тя досега си работеше нормално държеше си 90 имаше си парно и тн и така около 400 км съм минал само дето се въртеше тая гадост по системата ама не ми остана време да я източа и промия. Та затова по скоро си мисля дали е вазможо тая гадост да е прецакала помпата. Термостата отваря защото като хвана маркуча който излиза от него към радиатора в началото е топъл а към радиатора става студен. Горния маркуч който излиза от радиатора и отива към главата също е топъл в края си от към главата. Някой ако препоръча добър майстор който не е касапин ще съм благодарен.
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
Помпата се разваля като протече няма как да не върти.Според мен не ти отваря втория кръг и виновния ще е термостата, затова нямаш парно и колата ти загрява.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На някои помпи перката май е пластмасова и може да превърта или да се потрошат лопатките. Парното не минава през термостата, само големия радиатор трябва да остане студен, ако термостата не се отваря. Дали не е възможно емулсията от шлайфа да е полимеризирала някакси и да е задръстила тръбичките и на двата радиатора или лопатките да са се замазали с тая гняс?
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
ktamen написа:На някои помпи перката май е пластмасова и може да превърта или да се потрошат лопатките. Парното не минава през термостата, само големия радиатор трябва да остане студен, ако термостата не се отваря. Дали не е възможно емулсията от шлайфа да е полимеризирала някакси и да е задръстила тръбичките и на двата радиатора или лопатките да са се замазали с тая гняс?
- Малкият кръг е този, при който течността циркулира в ограничено пространство между блока на двигателя, водната помпа, термостата и радиатора за отопление на шофьорската кабина. Така двигателят загрява по-малък обем течност и лесно достига до ефективна работна температура.
- Големият кръг включва всички елементи на охладителната система. Течността циркулира от цилиндровата глава на двигателя през термостата, през тръбите до разширителните казанчета на радиатора. Охладената течност чрез водната помпа се вкарва в двигателния блок и цикъла се повтаря. При промяна на работния режим на двигателя и намаляване на температурата на двигателя, термостата намалява сечението на отвора си, с което намалява пропускането и постъпването на течност в радиатора.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
dobrev написа:ktamen написа:На някои помпи перката май е пластмасова и може да превърта или да се потрошат лопатките. Парното не минава през термостата, само големия радиатор трябва да остане студен, ако термостата не се отваря. Дали не е възможно емулсията от шлайфа да е полимеризирала някакси и да е задръстила тръбичките и на двата радиатора или лопатките да са се замазали с тая гняс?
- Малкият кръг е този, при който течността циркулира в ограничено пространство между блока на двигателя, водната помпа, термостата и радиатора за отопление на шофьорската кабина. Така двигателят загрява по-малък обем течност и лесно достига до ефективна работна температура.
- Големият кръг включва всички елементи на охладителната система. Течността циркулира от цилиндровата глава на двигателя през термостата, през тръбите до разширителните казанчета на радиатора. Охладената течност чрез водната помпа се вкарва в двигателния блок и цикъла се повтаря. При промяна на работния режим на двигателя и намаляване на температурата на двигателя, термостата намалява сечението на отвора си, с което намалява пропускането и постъпването на течност в радиатора.
Описал си всичко съвсем точно, само, че от това следва, че ако термостата не отваря като прегрее двигателя колегата трябва да има суперяко парно, а той няма никакво, значи няма циркулация не само в големия, но и в малкия кръг.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”