Пасат Б5
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5
Здравейте колеги преди няколко дена се разделих с голфчето и от днес съм собственик на пасат Б5 98г. 1,8, 125 к.с. Няма да крия взех го на цена 4700 лв. смея да твърдя че е прилично запазен. Въпроса ми е следния на какво да обърна внимание при обслужването на колата и кой и са по слабите места. Благодаря предваритерно.
- c20xemotronic
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5
ако си найстина маниак задължително ще смениж кожата на волана и лоста.но и аз имам такъв и до колкото мога да кажа има слабо място във окачването отпред, което не е много ефтино , но може би моето си е било за смяна
според мен е найстина страхотна кола моят е дизелов и съм много доволен във всяко едно отношение

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Честито колега,
Да го караш със здраве. Аз имам същия пасат и двигател и го купих пролетта, така че минах всички смяни на консумативи. Първото нещо е ангренажният ремък и обтегача. Тях според мен първо виж. Естрествено смяна на масло, филтри. Аз смених всички ремъци, фитри(обърни внимание на горивния-при мен беше тиня там).Наложи ми се смяна на предни дискове и комплект накладки. Едно от слабите места е събирането на вода при акумулатора. Там се запушват отводнителните канали и става басейнче,което после може да протече и в купето. Така че свали акумулатора и изчисти канала под него, а другият е под сервото. Носачите също трябва да погледнеш, може да има някой за смяна или даже комплект всички.
Да го караш със здраве. Аз имам същия пасат и двигател и го купих пролетта, така че минах всички смяни на консумативи. Първото нещо е ангренажният ремък и обтегача. Тях според мен първо виж. Естрествено смяна на масло, филтри. Аз смених всички ремъци, фитри(обърни внимание на горивния-при мен беше тиня там).Наложи ми се смяна на предни дискове и комплект накладки. Едно от слабите места е събирането на вода при акумулатора. Там се запушват отводнителните канали и става басейнче,което после може да протече и в купето. Така че свали акумулатора и изчисти канала под него, а другият е под сервото. Носачите също трябва да погледнеш, може да има някой за смяна или даже комплект всички.
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
А какъв разход да очаквам в града и извън града
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Ами хехе зависи и колко ти е тежък десния крак. Нормално каране(демек по-пенсионерската
) градско 10-11л/100, извънградско до 130 км/ч може да падне и до 8,5л/100.

- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за глупавия въпрос но някой имали идея за еко таксата на какви цени е
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Към 200 лева беше ако не се лъжа
-
- Автомобил:
- Двигател:
еко такса... 110 лв.
колкото до разхода... мисля че дизела би бил по-добър вариант, тъй като в града ми гори 7,3 извън града 4,7 л., но вече няма как да го смениш... все пак моето мнение е че пасата няма слаби места 

- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
след смяната на ремаци ,ролки и масло и филтри провери и маслото в скоростите,да не стане лошо ,на мои приятел 1л. сабра моя 500грама доста хора не обращат внимание .
- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен с маслото на скоростите, и аз доливах
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Пичове,да не правя нова тема,откъде да проверя дали трябва да се долива маслко в скоростите?
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
От лявата страна на скоростната кутия има пробка,която се развива с шестограм 12мм. мисля.
Като я развиеш трябва леко да протече от там,ако не доливаш!
Като я развиеш трябва леко да протече от там,ако не доливаш!
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Доливането не е ли нож с две остриета, не е ли по добре да се смени с ново
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
dikara написа:Доливането не е ли нож с две остриета, не е ли по добре да се смени с ново
Да прав си.
Ако не е сменяно маслото,а трябва да се долее и не е ясно какво е старото,по добре да се смени и така....
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Meрси колеги!