Как да подкарам MFA MK2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Как да подкарам MFA MK2

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 20:15

Значи колеги изчетох из форума всички теми за MFA но много не ми стана ясно!Взех въпросното табло с уредите щото моето не беше с бордкомпютър!Да уточня че буксата ми е една тази с малките пинчета имам си лостче за чистачките с MFA всичко.Свързах километража и дойде време да го изпробвам!всичко работи оборотомер стрелката за температура на водата за нивото на горивото къси дълги!Проблема е в бордкомпютъра лостчето си работи с натискане си мести до дадената стойност обаче на температурата на маслото разход на 100км и външна температура и км/h нищо не показва само някакви чертички!Дали датчиците не са проблем и ако са те къде се намират и трябва ли да пускам нови кабели щото оригиналните кат гледам няма шанс да ги проследя помагайте колеги да го оправя! :bowdown А и за разхода на гориво пуснах от вакума на сервото към смукателния колектор има една джаджа със две изводчета за вакум та го пъхнах там но на уреда както казах показва само чертички!Помагайте колеги! :bowdown

Забравих да кажа че колата е Голф 2 с мотор 9А 2.0 16V

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да подкарам MFA MK2

Мнениеот enigma79 » Съб 04 дек 2010 20:22

А имаш ли датчици?Май нямаш а mhihi
А за км в час(разхода) ти трябва и вакум да имаш :deal

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 20:29

enigma79 написа:А имаш ли датчици?Май нямаш а mhihi

Ами колега ако ги знаех може да погледна и да видя тоест незнам кой за какво е!
а този вакум от каде да го взема?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 04 дек 2010 21:20

Dare_16V_9A написа:

Нямаш ги заводски,само тези с МФА.Щети трябват датчика за измерване на температурата на въздуха и втори датчик за маслото :012:
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html
Вакума се взима от карбуратора,моното :deal

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 04 дек 2010 22:07

Колега само да попитам мотора на какво купе е насаден,в смисъл GTI ли е бил или обикновен!?
Щото може въобще да няма кабели за някой от датчиците,или самите датчици! :wink:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 22:19

enigma79 написа:
Dare_16V_9A написа:

Нямаш ги заводски,само тези с МФА.Щети трябват датчика за измерване на температурата на въздуха и втори датчик за маслото :012:
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html
Вакума се взима от карбуратора,моното :deal

Колега този мотор е подобен на КР би трябвало да има заводски и не е нито моно нито карбуратор пълна инжекция е!на маслената конзола дето е масления филтър и охладителя има отгоре два датчика за маслото би трябвало някой от 2та да е а този за температурата на въздуха незнам къде се намира? :?

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 22:25

ivkata написа:Колега само да попитам мотора на какво купе е насаден,в смисъл GTI ли е бил или обикновен!?
Щото може въобще да няма кабели за някой от датчиците,или самите датчици! :wink:

ми значи колега незнам купето си е на Голф 2 и незнам дали заводско е било GTI но мотора е 9А мисля че знаеш за какво говоря той си работи инсталацията си е неговата компютъра също ако ми кажете кои датчици са ми нужни за MFA от всичките и къде се намират!Помагайте! :|

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 04 дек 2010 22:25

Dare_16V_9A написа: а този за температурата на въздуха незнам къде се намира? :?

olimpiaivo написа:.За външната температура виж дали го има датчика намира се отвътре на левия калник до щипката за бронята.

А аз срещнах из форума мнение, че датчик от Г3 не става за Г2.Да не купуваш от тройка, ако твоя липсва :roll:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 22:31

bobocamaro написа:
Dare_16V_9A написа: а този за температурата на въздуха незнам къде се намира? :?

olimpiaivo написа:.За външната температура виж дали го има датчика намира се отвътре на левия калник до щипката за бронята.

А аз срещнах из форума мнение, че датчик от Г3 не става за Г2.Да не купуваш от тройка, ако твоя липсва :roll:

Ми мисля че там няма нищо,но ще проверя утре за да съм 100% сигурен!
Иначе продава ли се нов по авточастите такъв датчик?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 04 дек 2010 22:48

Колега ето една примерна снимка да видиш горе-долу как седят(не е задължитено твоите да са точно така подредени)! :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 04 дек 2010 23:03

Значи колега:

1-няма го
2-има го,но няма букса към него и стои така!
3-има го,но му е счупено крачето за обувката!
4-има го
5-там е махнат датчика и за вързани жички само с болче все едно за маса
6 и 7 - ги има
8-на тази пластмаса нямам това място отгоре за датчик няма го права е директно за маркуча!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 04 дек 2010 23:42

Колега,определено имаш проблеми с датчиците,ще трябва да се проследят цветове на датчици и кабели за да се види кой къде е вързан или не!Този под номер 2,е за 5 дюза(студения старт),как палиш сега не знам!? :roll: Ако можеш да направиш накакви хубави снимки на твоите датчици ще е много добре. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 05 дек 2010 0:10

Колега, явно ти липсват датчиците. Набави си ги, но масления датчик, за да го сложиш май ще трябва да смениш и стойката за масления филтър. При ГТи той е с място за 3 датчика, ако не ме лъже паметта. Относно този за темперарурата - представлява една пластмаса с нещо като пластмасов електрод по средата, също като запалителна свещ изглежда отпред. С два кабела е. Преди година-две някой умник от форума ми се подиграваше, че няма как да вържа МФА да работи на карбуратор - е, успях, вързах го и работи. Даже отчита доста добре разхода, ако и да не е чак толкоз точно. Гледайки кода на мотора ти, не съм убеден, че това е оригиналният на колата ти. Все си мисля, че 9А се предлага само в Пассат и в американските Мк2-ки, но е вероятно да греша... Затова и може би липсват тези неща от инсталацията на МФА по колата ти. :beer
Такъв датчик за температурата на въздуха съм питал и по спомен беше от сорта на 60 лева, множко са му, според мен :012:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 05 дек 2010 1:17

ivkata написа:Колега,определено имаш проблеми с датчиците,ще трябва да се проследят цветове на датчици и кабели за да се види кой къде е вързан или не!Този под номер 2,е за 5 дюза(студения старт),как палиш сега не знам!? :roll: Ако можеш да направиш накакви хубави снимки на твоите датчици ще е много добре. :да:

Да определено трябва да ги сменя и там кадето липсва да сложа!Ако ти кажа че няма и 5 дюза няма да поварваш даже и моторче за празен ход няма но колата си пали само дето докато позагрее трябва да държа педала на газта :lol: иначе като загрее си работи!

ето снимки:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Нед 05 дек 2010 1:29

stefan4o написа:Колега, явно ти липсват датчиците. Набави си ги, но масления датчик, за да го сложиш май ще трябва да смениш и стойката за масления филтър. При ГТи той е с място за 3 датчика, ако не ме лъже паметта. Относно този за темперарурата - представлява една пластмаса с нещо като пластмасов електрод по средата, също като запалителна свещ изглежда отпред. С два кабела е. Преди година-две някой умник от форума ми се подиграваше, че няма как да вържа МФА да работи на карбуратор - е, успях, вързах го и работи. Даже отчита доста добре разхода, ако и да не е чак толкоз точно. Гледайки кода на мотора ти, не съм убеден, че това е оригиналният на колата ти. Все си мисля, че 9А се предлага само в Пассат и в американските Мк2-ки, но е вероятно да греша... Затова и може би липсват тези неща от инсталацията на МФА по колата ти. :beer
Такъв датчик за температурата на въздуха съм питал и по спомен беше от сорта на 60 лева, множко са му, според мен :012:

Този дето казваш (за температурата)на маслото или...?

А що се отняся до двигателя да слага се на Пасат б3 и на Корадо така я взех с този не съм го слагал аз затова сега искам да оправя бакийте на някой си :?

За разхода от къде взе вакум аз от каде ли не пробвах и неще и неще дали освен вакума и датчиците играят роля незнам! :| Ето от къде взех вакум за разхода:
Прикачени файлове
04122010578.jpg
р.JPG
рр.JPG
Ето какво показва

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”