на снимката(която е на колега от форума)съм оградил с червено единият болт,другият е по надолуСваляне на брава на голф 4
Сваляне на брава на голф 4
колеги реших да свалям бравата на голфа,че микроключето не работи,свалих кората,стъклото,стъклопакета заедно с металната кора и като стигнах до бравата,двата болта,които се отвъртат с звезди превъртяха и няма развъртане,някой ако е решавал подобен проблем да сподели някаква идея,пръсках ги с wd40,чуках с секач,набивах по широка звезда,нищо не помага
на снимката(която е на колега от форума)съм оградил с червено единият болт,другият е по надолу
на снимката(която е на колега от форума)съм оградил с червено единият болт,другият е по надолу- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Сваляне на брава на голф 4
И аз на предният голф имах същия проблем!Реших го като направих прорез за права отверка!Исползвах малък флекс!Лошото е че се нарязва и малко от ламарината и стои грозничко после,но друго решение не намерих!
и аз пробвах,но видях че опира до ламарината и спрях,но ако не става с друго,ще режа
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
На тоя долния,ми превъртя и на мен!Ама набих по голяма звезда и се развъртя!Тва на шофиорската врзта!А голямата звезда я развъртах с качестен инструмен,купуван от бриколаж за 16лв 5-бройки са на Force-тип шестограмни!Който в последствие ми бяха откраднати от гаража
,ама това е друга тема на разговор!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
tokaii написа:и аз пробвах,но видях че опира до ламарината и спрях,но ако не става с друго,ще режа
Огъни малко ламарината с една отверка!След това става грозно,ама какво да се прави!
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
По добре разпробии главата на болта с дрелката и като я свалиш ще идеш при стругар и той ще ти махне останалата част от болта 

- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
Както е споменал колегата преди мен разпробии с бормашина главата му но с бургия по-малка от самата глава на болта, ни си спомням при мен но май беше с 10 или 8, рапробиваш докато падне главичката му или докато поне се разхлаби и да я бутнеш с една отверка да падне, след това е лесно успех.... 

- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
нагреи първо болта с пистолет за горещ въздух като внимаваш да не прегрееш боята и да падне на самия болт има едно специялно лепило против развиване и за това трудно излиза а ако си ползвал и някои менте инструмент си заоблил звездата вътре само с чук и секач или внимателно с флекса после до ламарина друг вариянт е както колегата по горе е казал да разпробиеш болта
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
краен вариант - завари някой по-смотан ключ за болта и ще излезе сигура 
- dobrev
- Автомобил: Tiguan
- Двигател: TSI2013
- Контакти:
аз го развих със секач, но тънък и заострен отпред после си поръчах два нови болта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”