Лек проблем с тоците

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Лек проблем с тоците

Мнениеот Gazaro_wow » Нед 05 дек 2010 15:34

Здравейте колеги!
До скоро имах проблем с карбураора( Пиербург 2Е) държеше високи обороти и там всички останали мизериики които правят тия карбове, и най-накрая един майстор го оправи сега е като пушка :) Оборотите на празен ход са 850, но като включа фаровете оборотите спадат на 750-800 и се усещат вибрациите на мотора и цялото табло заедно с фаровете и СИ ДИ-то премигва. Въпроса ми е от какво може да се получава така? Имам съмнение ,че има хлабава маса на купето. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели :) Благодаря на всички които ще се отзоват :beer

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лек проблем с тоците

Мнениеот javor_bg » Нед 05 дек 2010 15:55

Колега, възможно е да е от хлабава маса. Виж си напрежението на акумулатора как е при включени консуматори и на празен ход. Под 13.5 не трябва да пада.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 05 дек 2010 16:53

Ако масата не е добра най-напред стартера почва да се чуди дали да върти или не. Струва ми се нормално като се натовари алтернатора и оборотите да падат малко, ако те дразнят вибрациите може би трябва да помолиш същия майстор да ти вдигне малко оборотите.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Нед 05 дек 2010 17:15

Мерих го преди няколко дни напрежението беше 13,8 на фарове. Но да приемем ,че е нормално оборотите да падат малко ,но защо таблото ще "трепери" вижда се как премигва таблото и фаровете :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”