"За" или "против" десните волани
Re: "За" или "против" десните волани
Аз съм против и бих предпочел каква да е кола с ляв отколкото нова с десен. Не толкова откъм сигурност колкото заради тоталния дискомфорт да караш "накриво". Предполагам в почти всички случаи покупката на английски коли става поради суетност - някой иска да извади "имидж" и да се направи на играч с по-нова кола, а да плати колкото пари има. Само че за мен е жива излагация да се покаже някой с такава покупка.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
actros1846 написа:neon написа:Абсолютно против! Всички причини да съм на това мнение ги изписаха колегите преди мен в темата. Имам само едно недоумение: ЗАЩО АВТОМОБИЛ ВНЕСЕН ОТ САЩ ИЛИ ШВЕЙЦАРИЯ ТРЯБВА ДА МИНАВА ТЕХНОТЕСТ ПРЕДИ РЕГИСТРАЦИЯ, А АВТОМОБИЛ ОТ АНГЛИЯ-НЕ?!!!!! :shock Поредното безумие в нашата родина вероятно.
Предполагам защото англия е в европейския съюз а Швейцария не е. А относно десния волан съм 50/50
Естествено че това е причината, но не означава, че не е против всякаква логика!

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Добре като казвате тва онова , десния волан били по опасни я кажете тогава колко катастрофи сте видяли с десни волани а , аз за 1 г и 30к км нито една , нз как можеш да говориш че нещо е лошо като не си пробвал , карам по еднакъв начин и ляв и десен волан , изпреварването не ми е проблем , колата ми има мощност и като я настъпя дори по отзадя си изпреварвам без проблем , този който казва че не е удобно или не може да кара дясна дирекция има проблем , и аз бях против дизела и десния волан , качих се с идеята че ще е кофти (заради тъпото хорско мнение , мн закостинело) покарах и тъй като съм отврен към новите и нетрадиционни неща се навих и ся нямам никакъв проблем , имам прител дет като се качи (иначе на левия волан мастер) се насра и се едно кара за пръв път па колата ми е ТДИ , още по лесна за каране , вика не мога да я карам , мн гадно , щом един човек можа значи и другите могат , друг въпрос е дали някой иска да се научи и изобщо да пробва какво е и да бъде напук на другите дето са с лев волан !
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
и аз съм твърдо против, освен ако в Англия,Япония, Австралия не почнат да внасят коли от България с ляв волан 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Единственият + е само цената.Наскоро купихме служебен джип Паджеро и изкам или не ще трябва да го карам.Добре е ,че е автоматик.Цената му е наизтина добра-6000лв! Твърдо против,никога не бих си купил!
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
garsona, би ли посочил някоя статистика в която се отбелязва и дирекцията на автомобилите при ПТП. Личното ми наблюдение е, че моргите стават все по-пълни с размазани десноволанки, но това определено не е критерии. За мен си остава въпроса колко ПТП-та са станали заради десноволанки, заради фаровете им, заради неразчетени показвания в насрещното. Както неведнъж съм казвал - два пъти съм летял от пътя, заради опити на поредната ляво ориентирана циция да погледне к'во става и дали може да изпревари...
Също колега, чета, че си отворен към нови неща, не си "закостинел", започни да пикаеш келкнал. Няма да ти е по-удобно, нито според "тъпото хорско мнение" ще е нормално, но нали си "отворен към новите и нетрадиционни неща" - действай!
Относно светлините - не ми се търси кой мозък гениален каза, че с лепенки стават както трябва?!?! От кога лепенка променя форма на рефлектор или релеф на стъкло?! Единственото което се получава е умишлено ограничаване на светлината!!! Ако и това не е проблем, също както проблема с огледалата, както и това, че не виждате насрещното движение... прав ви път!
Ако беше безпроблемно шофирането по монитор или огледалце, отдавна нямаше да има челни стъкла и фарове - щяха да правят колите с цветна(дневна) камера и инфрачервена за нощно шофиране! Тъкмо и мъглата ще отпадне като фактор...
Вече се виждат и много двадесет годишни десноволанки! За техните собственици какво да кажа?!
Стиснати изверги !!!
п.п. Държа да отбележа - нямам особени претенции към автомобилите с ляв волан. Имам сериозен проблем с хората които твърдят, че колите с обратен волан са безпроблемни за експлоатация в държави като България и минимизирането на проблема с влиянието им върху другите водачи!
Също колега, чета, че си отворен към нови неща, не си "закостинел", започни да пикаеш келкнал. Няма да ти е по-удобно, нито според "тъпото хорско мнение" ще е нормално, но нали си "отворен към новите и нетрадиционни неща" - действай!
Относно светлините - не ми се търси кой мозък гениален каза, че с лепенки стават както трябва?!?! От кога лепенка променя форма на рефлектор или релеф на стъкло?! Единственото което се получава е умишлено ограничаване на светлината!!! Ако и това не е проблем, също както проблема с огледалата, както и това, че не виждате насрещното движение... прав ви път!
Ако беше безпроблемно шофирането по монитор или огледалце, отдавна нямаше да има челни стъкла и фарове - щяха да правят колите с цветна(дневна) камера и инфрачервена за нощно шофиране! Тъкмо и мъглата ще отпадне като фактор...
Вече се виждат и много двадесет годишни десноволанки! За техните собственици какво да кажа?!
Стиснати изверги !!!
п.п. Държа да отбележа - нямам особени претенции към автомобилите с ляв волан. Имам сериозен проблем с хората които твърдят, че колите с обратен волан са безпроблемни за експлоатация в държави като България и минимизирането на проблема с влиянието им върху другите водачи!
Последна промяна от stan4o_mc на Нед 05 дек 2010 20:56, променено общо 1 път.
Проблемът е,че около 10-15 хиляди са незаконно придобитите шофьорски книжки годишно,това съобщи по време на парламентарния контрол(08.10.2010г.)министърът на транспорта,информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и нищо не се прави по въпроса.Кое правителство ще тръгне против народа,за тях е по-добре 1000 жертви годишно,а вие искате да забранят колите с десен волан 

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Абе забраната е много крайна в случая, но съм против такава кола. На такова нещо за да се кача, трябва да е някакъв много екстремен случай. Не мога да проумея как ще си купя кола с която не мога да изпреварвам нормално и постоянно да съм нащрек. Само и само да спестя 1000 лв примерно. Абсолютна глупост! 

- batsasho1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм "ЗА" десния волан, мога да кажа само, че колкото недорасляци с акне и голф3 са ме засичали за един месец, толкова десни волани не съм видял по пътя!
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
И за мен трябва да се забранят със закон! Тук движението е за кола с ляв волан! Не случайно вносителите на автомобили не предлагат за България коли с десен волан.
Някой ще вземе да си премести волана и цялото управление в багажника и ще каже-еб.те ти мамата,закона не ми забранява да карам от багажника
/не зная какво казва по тази тема закона,но явно не е записано,че задължително се слага волана в лявата част на автомобила/
Това,че няколко човека с автомобили с десен волан защитават тези коли е разбираемо,те и наркоманите сигурно искат да се разреши свободна употреба на наркотици
Някой ще вземе да си премести волана и цялото управление в багажника и ще каже-еб.те ти мамата,закона не ми забранява да карам от багажника

/не зная какво казва по тази тема закона,но явно не е записано,че задължително се слага волана в лявата част на автомобила/
Това,че няколко човека с автомобили с десен волан защитават тези коли е разбираемо,те и наркоманите сигурно искат да се разреши свободна употреба на наркотици

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
твърдо против да се забранят с закон
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX

Против - тези коли са правени за съвсем други пътища
-
- Автомобил: SEAT IBIAZA 6k2
- Двигател: 1.9 SDI
а сигурно и mclaren f1 като е със централно разположен волан трябва да го забранят в целия свят със закон защото от където и да изпреварва все ще му трябва да се изнесе една идея повече

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”