колега, poroyno
какво стана с вратата
Проблем с вратата на Пасат Б5
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
- poroyno
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с вратата на Пасат Б5
Колеги с много опити за отключване и заключване от дистанционното на алармата
успях да излъжа вратата и палеца се вдигна. В момента пак ми прави мизерии обаче се отваря от вътре, мисля че имам проблеми с алармата която е слагана допълнително защото като заключа от оригиналния ключ си работи нормално като отключа си дига палеца и няма проблеми, обаче като заключа от алармата като река да я отключа палеца не се вдига и се налага да я отварям от вътре.
успях да излъжа вратата и палеца се вдигна. В момента пак ми прави мизерии обаче се отваря от вътре, мисля че имам проблеми с алармата която е слагана допълнително защото като заключа от оригиналния ключ си работи нормално като отключа си дига палеца и няма проблеми, обаче като заключа от алармата като река да я отключа палеца не се вдига и се налага да я отварям от вътре.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Пробвай да видиш алармата ти на какво време за импулс към централното е настроена (алармаджия най-добре) понеже ако подава много краътк импулс може да се заключва добре а да не се отключва.Макар че принципно алармите са направени с импулс от .03 секунди за електрическо и от 0.7 за вакуумно централно.
Все пак иди на свестен алармажидя да я види - къде и как е свързана и какви импулси подава към електрониката на колата.
Успех!
Все пак иди на свестен алармажидя да я види - къде и как е свързана и какви импулси подава към електрониката на колата.
Успех!
при мен ситуацията е примерна от горе прочетеното разбрах че проблем ми е механичен при дърпане на външната или вътрешната дръжка на шофьорската врата тя се отключва но не се отваря
при няколко дърпания отвътре ставало отварянето но сега вече не става и врата е затворена но се отключва и се заключва .
проблема е решен по следния начин дърпаш външната дръжка и освобождаваш жилото, след това отваряш врата отвътре и си оправяш жилото без да го напъваш прекалено иначе проблема ще се повтори!!
проблема е решен по следния начин дърпаш външната дръжка и освобождаваш жилото, след това отваряш врата отвътре и си оправяш жилото без да го напъваш прекалено иначе проблема ще се повтори!!
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
rovshan написа:при мен ситуацията е примерна от горе прочетеното разбрах че проблем ми е механичен при дърпане на външната или вътрешната дръжка на шофьорската врата тя се отключва но не се отваряпри няколко дърпания отвътре ставало отварянето но сега вече не става и врата е затворена но се отключва и се заключва .
Колега имам точно същия проблем - вратата ми се отключва, но не се отваря по никакъв начин (външната дръжка се държи все едно врата е заключена), пробвах от вътре да я заключа и отключа с дръжката от вътре, но уви. Кажи какво имаш предвид под "освобождаваш жилото"? Как с дърпане от вън ще освободя жилото? Къде мога да си закарам колата в София и да ми я погледне човек който има хабер от тези проблеми? Не ми се ще някой да се учи и експериментира на колата ми
Поздрави
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
А аз знам по лесен начин за отваряне на вратата, ако бравата е като на пасат б4 или поне самата бравичка която се заключва на оста на купето. Тънка и дълга отверка се промушва покрай гуменото уплътнение от вътрешната страна на врата и се натиска палчето в долната част на бравичката, и вратата се отваря. Можете до го пробвате на работещата врата. При мен проблема така се реши като преди това знаещи и незнаещи ми казваха да свалям кората на затворена врата, да режа и какво ли още не. Повтарям пробвано и на б4.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Абе става и това с куката , от личен опит го знам , ама има и друг начин , кората се изважда за да има достъп до жилото , тъй като то остава понякой път в кофти полужение и вратата дори при вдигнато палче пак не може да се отвори , целта е да се откачи жилото от вътрешната дръжка , има и друг вариант с активирана защита против деца не можеш да отвориш вратите ако не се деактивира ( с отверка на задните две врати отсрани ) , има и друго , самата брава е захваната за металната кора под текстилната , с две пишки
, с времето те се разместват и излизат и поради това бравата променя позицията си и ъгъла на захващане и не иска да отвори вратата ,гледайте и за това .
ПП : Извинявам се ако някаде съм направил грешка в правописа , на баячка бири съм
ПП : Извинявам се ако някаде съм направил грешка в правописа , на баячка бири съм
колега wmalevski , аз говоря за пасат б5 за други незнам ако ако ти е същата колата и проблема е същия или подобен решението е следнато дърпаш дръжката на вратата и между ключалката и самата дръжка виждаш жило това жило трябва да го освободиш от дръжката и малко да го поотпуснеш в случая да го закрепиш по навътре в дръжката като започваш да отваряш и затваряш сам ще усетиш дали още да я напънеш или да я освободиш не е кой знае какво пробвай !!
-
vankata_we
- Автомобил:
- Двигател:
имах подобен проблем със задната дясна врата (пасат б5 1999г.) с дистанционното нещеше да се отключва... пробвах да отключа колата като цяло от ключалката на багажника и.... воала... стана. Отключиха се всички врати. Обаче проблема с отключването и заключването си остана. Понякога някоя врата не иска да се отключи или заключи. Мислех си че може да е от алармата, която си слойих наскоро обаче съдейки по броя на темите свързани с тоя проблем си мисля, че явно си е слабо място на тея пасатчета. Както и да е, успех на всички за преодоляването на този проблем 
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
rovshan написа:колега wmalevski , аз говоря за пасат б5 за други незнам ако ако ти е същата колата и проблема е същия или подобен решението е следнато дърпаш дръжката на вратата и между ключалката и самата дръжка виждаш жило това жило трябва да го освободиш от дръжката и малко да го поотпуснеш в случая да го закрепиш по навътре в дръжката като започваш да отваряш и затваряш сам ще усетиш дали още да я напънеш или да я освободиш не е кой знае какво пробвай !!
Благодаря колега, ще опитам, но ме съмнява, защото въобще не усещам съпротивление като дърпам дръжките, все едно вратата си е заключена, дори по едно време си мислих че е нещо като защита, защото веднъж, като го заключвах, се сетих че съм забравил нещо отзад, опитах да отворя и от тогава имам този проблем, но май само съм си въобразявал и проблема си е механичен, като имам малко време ще опитам.
Благодаря!
-
ivanvankata
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги аз искам да питам имам проблем с предна лява врата копчето остава винаги в средно положение и като заключа с дистанционното не заключа трябва да я заключвам с ръката пак като отклуча и от ван пробваш да отвориш се отваря от втория пат
ivanvankata написа:здравейте колеги аз искам да питам имам проблем с предна лява врата копчето остава винаги в средно положение и като заключа с дистанционното не заключа трябва да я заключвам с ръката пак като отклуча и от ван пробваш да отвориш се отваря от втория пат
ами кат си разглобявах вратата по 100 пъти и на мен понякога ми се появяваха такива неща не съм сигурен но мисля че трябва да видиш механизма вътре кат свалиш само кората и металната част ще видиш машинката виж да не би да задържа някъде щот при мен бързах и кат сглобявах хич не внимавах и палеца си заставаше на средата ,мисля че е от механизма вътре има тема отделна за ключета в бравата там има много инфо!
-
ivanvankata
- Автомобил:
- Двигател:
там е работата че я разглобих кората и пак така прави
Здравейте, аз имам сходен проблем, но не успях да намеря точно същия като моя. Става въпрос за задна дясна врата. Няколко пъти ми е правила проблеми, но от вчера окончателно вече не може да се отвори, но само отвън. Тук четох за колеги, при които не може да се отвори и отвън, и отвътре, но при мен отвътре си се отваря съвсем нормално. Някой може ли да предложи някакво решение на проблема?
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
То решението е ясно и не се е променяло от край време
, отваря се и се проверява всичко наред. Най-често срещаните проблеми са микроключета, студени спойки на платките в бравите, кабели към вратата.
Част от темите:
viewtopic.php?f=6&t=262097
viewtopic.php?f=6&t=23478
viewtopic.php?f=6&t=262758
viewtopic.php?f=6&t=219939
viewtopic.php?f=6&t=158037
viewtopic.php?f=6&t=188320
Не е лошо да видиш конкретните грешки на 46ти контролер.
Част от темите:
viewtopic.php?f=6&t=262097
viewtopic.php?f=6&t=23478
viewtopic.php?f=6&t=262758
viewtopic.php?f=6&t=219939
viewtopic.php?f=6&t=158037
viewtopic.php?f=6&t=188320
Не е лошо да видиш конкретните грешки на 46ти контролер.