Смяна на двигател Голф 4,ТДИ 131к.с.
Смяна на двигател Голф 4,ТДИ 131к.с.
Моля за компетентно мнение. Имам Голф4 ASZ-мотор,131к.с. Много съм доволен от колата защото е с най- високото ниво на оборудване и затова не ми се продава, но вече стана на 202000км. и мисля да и сменя двигателя. Намерил съм почти нов 2.0 ТДИ 140к.с.от ШКОДА ОКТАВИЯ 2008г. Напълно оборудван с всички възли и агрегати+скорости. На лапите окачването е същото, но не знам дали ще пасне на скоростите, полуоски, опашката и т.н. Моля за ИНФО.
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Re: Смяна на двигател Голф 4,ТДИ 131к.с.
200 000км. За тоя мотор са все едно 20 000км. не виждам смисъл да го сменяш
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
rabotnika написа:200 000км. За тоя мотор са все едно 20 000км. не виждам смисъл да го сменяш

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
имаш някакви оплаквания от мотора ри,че ще го меняш?Тази километри за VW са нищо,на тия километри лотата ти се чувства като (младо момче на 25г),ако нямаш оплаквания не се занимавай но пак ти си знаеш.Аз имам голф2 1.6ТД и на килметрайа ми пише много повече от колкото на твоя и поне за ся не се оплаквам.
AUDI&VW написа:Моля за компетентно мнение. Имам Голф4 ASZ-мотор,131к.с. Много съм доволен от колата защото е с най- високото ниво на оборудване и затова не ми се продава, но вече стана на 202000км. и мисля да и сменя двигателя. Намерил съм почти нов 2.0 ТДИ 140к.с.от ШКОДА ОКТАВИЯ 2008г. Напълно оборудван с всички възли и агрегати+скорости. На лапите окачването е същото, но не знам дали ще пасне на скоростите, полуоски, опашката и т.н. Моля за ИНФО.
Нещо не разбирам,писал си,че е комплект със скоростите,пък питаш за опашка и скорости,незнам каква ти е идеята,но проекта е осъществим и сравнително лесен,просто незнам за чий ти е? и изцяло подкрепям колегите по горе.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз имах 4ка 101коня дизел и я купих тук в испания на 220000км за 2години и половина и направих о6те толко и няма6е никакви проблеми,така 4е ако няма6 оплакваня от мотора няма смисъл,друг е въпроса ако има6 изли6ни пари и ти се занимава с глупости да сложи6 по новия мотор.успех 

AUDI&VW написа:Моля за компетентно мнение. Имам Голф4 ASZ-мотор,131к.с. Много съм доволен от колата защото е с най- високото ниво на оборудване и затова не ми се продава, но вече стана на 202000км. и мисля да и сменя двигателя. Намерил съм почти нов 2.0 ТДИ 140к.с.от ШКОДА ОКТАВИЯ 2008г. Напълно оборудван с всички възли и агрегати+скорости. На лапите окачването е същото, но не знам дали ще пасне на скоростите, полуоски, опашката и т.н. Моля за ИНФО.
Карай си колата и не се занимавай с глупости

Все още нищо му няма на мотора,но стана доста по шумен от последните 10-15хил.Имам клиент(приятел),който много го харесва и иска да го сложи на неговата 4-ка.Аз пък открих тази катастрофирала Октавия с перфектен 2.0 ТДИ комон рейл, а не помпа дюза като моя.За смяната на двигателя с труда ще трябва да доплатя 1800-2000лв.Ако взема и скоростите на Октавията още 600-700лв.,но пък ще ми останат мойята кутия за продаване.
Ако не взема новата кутия, не знам дали ще пасне на шлиците на съединителя и маховика, пък и диаметъра и дължината на кожуха дали е същата, също така и предавателните числа?????.....не знам. Ако го купя комплект със скоростите, дали лоста излиза на същото място в купето, а и полуоските дали са същите(дължината). Все пак Октавията 2008г. е на базата на Голф 5 т.е. по-широко и по-дълго купе, а моята Гофрета е 4 2003г.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Я земи си сложи едно чипче и с останалите пари се повесели и си сложи нещо на твоя лост 

Абе, ще ти трябва абсолютно всичко, като почне компютри инсталация, интеркулери, ала бала..... не се филмирай, карай си колата. Напасване на тапмони на мотор и като тръгнеш ако не е паснат както трябва и вибрира какво правим, защото аз този @@@ съм го ял със стоков ASZ в Golf 4, ще разглабяте на ново ли?
Мотора ти е здрав и пъргав, с доста добър потенциал за тунинг, незнам какво не му харесваш и си мислиш че тва 2.0 е нещо повече?
Мотора ти е здрав и пъргав, с доста добър потенциал за тунинг, незнам какво не му харесваш и си мислиш че тва 2.0 е нещо повече?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега за тези пари дето пи6е6 ако продаде6 твоя голф и ги додаде6 6те си вземе6 голф5 пак 140коня като гледам какви са цените в бг.успех 

- Amtela
- Автомобил: Lexus IS220d 2010
- Двигател: 177hp
Доколкото е известно Октавия II и Голф V са на една платформа.
Върни се в “Дизелови агрегати”