Дефиле Благоевград - Кулата

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Дефиле Благоевград - Кулата

Мнениеот shemkov » Нед 05 дек 2010 15:55

Колеги незная дали вече знаете но дефилето по посока Благоевград - Сандански е затворено. Причината е че река Струма снощи е преляла в следствие на което пътната настилка е разрушена - нека това бъде в полза на колегите на които предстои пътуване по този маршрут - пътят е пренасочен през папаз чаир.

Вечерта е била много тежка....

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Дефиле Благоевград - Кулата

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 дек 2010 16:28

И аз чух от приятели, не вярвах докато не прочетох във форума. Много жалко, дано възтановят пътя, че и през папаз чайр пътя не е по-добър! Хубаво е ако има информация да се споделя тук, че много колеги пътуват през този маршрут! :banghead:

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Нед 05 дек 2010 16:29

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Нед 05 дек 2010 21:45

Изображение

Пътят София-Кулата затворен за 10 дни

Главен път Е-79 София – Кулата е прекъснат в района на Кресненското дефиле, заради пропадане на пътното платно. Пътят ще бъде затворен за 10 дни. Пътят е прекъснат преди Кресна в района на жп гара „Пейо Яворов”. От „Гранична полиция” препоръчват на товарните автомобили да минават през ГКПП-Илинден. Пропадането на пътя е предизвикано от свлачище, вследствие на жестокия валеж в региона през последните 2 дни. Ще се работи денонощно за укрепването и възстановяването на пропадналия участък. Целият път в пропадналия участък се е сринал във водата. Насипват се едроломени инертни материали, като прогнозите за възстановяване на движението са от 7 – 8 дни до две седмици. Обходният маршрут за българо-гръцката граница е Гоце Делчев – Банско- Разлог – Предела – Симитли и обратно.

Пътят Симитли – Гоце Делчев е много натоварен, съобщиха от "Пътна полиция". По него е пренасочено цялото движение от блокирания път София – Кулата. Още преди обяд в района на село Катунци край Сандански по пътя за Гоце Делчев са се образували колони от товарни автомобили, съобщи кметът на Сандански Андон Тотев. В късния следобед се засили трафикът и в град Гоце Делчев, каза кметът Владимир Москов. Натоварено е било движението в участъка Градево – Симитли, където се образуваха колони от автомобили. Засилено бе полицейското присъствие по алтернативния маршрут.

Пропадналият пътен участък днес посетиха председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Божидар Йотов, директорът на "Гражданска защита" Стефко Бурджиев, областният управител на Благоевград Валери Симеонов. Божидар Йотов обеща пътят да е готов до 10 дни.

Източник: dir.bg

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 05 дек 2010 22:04

Тоя път трябва май да го забравим :banghead:
Не мисля, че ще го оправят

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 05 дек 2010 22:23

една седмица преди това имаше няколко срутвания на скали :( мои близък се размина на косъм сега пак това death http://www.mediapool.bg/show/?storyid=173364&srcpos=3
През Кресненското дефиле ще се минава като при игра на руска рулетка.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 05 дек 2010 22:30

Не мисля, че това вече става за път :banghead:

майната му на пътя, ама как се губи самосвал в Струма, която десетки пъти съм я преджапвал :shock
Самосвал падна в река Струма и тя го отнесе, инцидентът стана при укрепването на отнесения Главен път Е-79 в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС.

Няма следа от камиона и от шофьора, отнесени от придошлата река. Главен път Е-79 е затворен.

Изображение

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 05 дек 2010 22:33

Точно там в дупката казаха по новините че е паднал цял камион и е залят,човека е в безизвестност :bishop :bishop :bishop :bishop ,ебати пъта death

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 05 дек 2010 22:37

[quote="hooligans"]Не мисля, че това вече става за път :banghead:

майната му на пътя, ама как се губи самосвал в Струма, която десетки пъти съм я преджапвал

преди години цял автобус пада в реката преди тунела и изчезва :D

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 05 дек 2010 22:38

basata-user написа:
hooligans написа:Не мисля, че това вече става за път :banghead:

майната му на пътя, ама как се губи самосвал в Струма, която десетки пъти съм я преджапвал

преди години цял автобус пада в реката преди тунела и изчезва :D

Това не беше ли в Лим?
Не съм чувал за такъв автобус в Струма :shock

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 05 дек 2010 22:43

не е в лим тук в дефилето :)покраи голямият тунел нали има пат там някаде е изчезнал :)водолази са слизали да тарсят но са видяли само огромни сомове поне така сам слушал това е станало преди доста години

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 05 дек 2010 22:46

София - Симитли проходимо ли е, то е ясно че сега като е затворено дефилето през Банско ще е 'хх' пъти по-натоварено. Някъде пишат, че след 10 дни, щели да го оправят пътя, но снимките са стряскащи death

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 05 дек 2010 23:00

basata-user написа:не е в лим тук в дефилето :)покраи голямият тунел нали има пат там някаде е изчезнал :)водолази са слизали да тарсят но са видяли само огромни сомове поне така сам слушал това е станало преди доста години

Да да, и аз съм чувал за сомове с 10м полов орган в река струма, ама надали :screwy

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Нед 05 дек 2010 23:06

hooligans написа:
basata-user написа:не е в лим тук в дефилето :)покраи голямият тунел нали има пат там някаде е изчезнал :)водолази са слизали да тарсят но са видяли само огромни сомове поне така сам слушал това е станало преди доста години

Да да, и аз съм чувал за сомове с 10м полов орган в река струма, ама надали :screwy

http://zoohit.com/page.php?n=42354&SiteID=538

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 09 дек 2010 10:32

black` написа:Колеги въобще не ви съветвам да минавате по тоя обходен път Симитли-Предела-Разлог-Гоце Делчев-Катунци освен ако нямате супер неотложна работа тук по тая част. Търсете други вариянти. Дори през други държави. Щото сега като падне и лек сняг там ще стане мамамата си джаса. Просто пътя не е пригоден за камиони и автобуси. Не ми се мисли какви самоубииствени изпълнения ще има. Особено като знам как тежките машини ги карат с летни гуми без никакъв грайфер. :bishop :drunk То се почна още от снощи де. Гледах по новините. А още няма и сняг в Пирин. :idea: :horror: :screwy

Върни се в “Пътеводител”