"За" или "против" десните волани

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Re: "За" или "против" десните волани

Мнениеот stan4o_mc » Нед 05 дек 2010 23:15

batsasho1, трябва ли да започнат да те засичат "недорасляци" с десноволанки за да се замислиш защо е тук темата? Колко пияни шофьори си видял последно време? По твоята логика, ако няма пияни - да се разреши и карането пиян. Давам този пример, защото скоро не съм виждал пиян шофьор.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 06 дек 2010 2:05

Тия теми на бяха ли забранени ?
Коментари и изказвания без обосноваване от хора който не са се качвали дори в кола с десен волан....
Никъв смисъл не виждам да се пишат "Убийци" "Да се забранят със закон" и т.н. по сто пъти...
По добре да се мисли как да накарат тия където си плюнчат винетките и не си плащат данъците да не го пратят.
3 години в УК карам с ляв волан пък никой не ми е забранил и никой не съм убил...

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Пон 06 дек 2010 2:26

AmW написа:3 години в УК карам с ляв волан пък никой не ми е забранил и никой не съм убил...

Брат... сериозно ли сравняваш УК с БГ mhihi Там ни гониха куки щото сме били минали покрай камера, без да имаме застраховка mhihi разликата е от земята до небето

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 06 дек 2010 7:36

AmW написа:Тия теми на бяха ли забранени ?
Коментари и изказвания без обосноваване от хора който не са се качвали дори в кола с десен волан....
Никъв смисъл не виждам да се пишат "Убийци" "Да се забранят със закон" и т.н. по сто пъти...
По добре да се мисли как да накарат тия където си плюнчат винетките и не си плащат данъците да не го пратят.
3 години в УК карам с ляв волан пък никой не ми е забранил и никой не съм убил...

Колега,аз така и не разбрах "за" или "против" десния волан си ?

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пон 06 дек 2010 9:33

Убийци няма ли с ляв волан , не защитавам нищо ама нека сме обективни , по важното е как се държи водача а не кво кара !
Сещате се още от самото качване в каквато и да е кола сте потенциален убиец !

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пон 06 дек 2010 9:46

Против!!! Колкото и да внимават тези с десните волани, в дадени ситуации е пречка

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пон 06 дек 2010 10:21

Дашо написа:ПРОТИВ!!!

Мисля че е крайно време да се предвиди в ЗДвП текст, относно дирекцията на автомобилите. Нека си купуват коли с десни волани, но да им се дава период, в който да си сменят дирекцията, ако ли не - да се спира от движение автомобила! :roll:

:applause:
Писна ми от такива с десни волани да ги гледам как карат посредата на улицата!

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Пон 06 дек 2010 10:44

ПРОТИВ С ДВЕ РЪЦЕ !!!

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 06 дек 2010 12:24

Мен пък ми писна да ме изпреварват от дясно, писна ми да минават пред мен без включен мигач, писна ми да ми да ми светкат, за да се мръдна от лява лента като пред мен има колона ама джигита иска да му направя път защото му е кеф... Абе хора вие колко коли с десен волан виждате на ден та чак тема пък и големи думи казвате да се спрат Ааа ууу . Имам 2 коли с десен волан и 2 те коли за 3 години са направили по над 100 000 км. без каквито и да е произшествия. Всичко си зависи от шофьора. На калпав шофьор и на 4 ленти пак ще кара между лентите. На колегата дето казва, че му писнало да гледа как с десен волан карат между лентите ама пък на мен ми писна да гледам как хора с ЛЯВ волан карат по средата между 2 те платна е какво правим сега? Няма общо волана със способностите на водача разберете го това веднъж за винаги !

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 06 дек 2010 13:10

Петър Петров написа:Понеже вече доста "благоразумни" според мен хора търсят евтиното, па макар и с риск, а все пак и аз съм на пътя, искам да видя дали се приема това нещо. Искам да знам също, може ли в Англия да се регистрира кола с ляв волан?

Да, може да се регистрира. Живот и здраве другата година си взимаме голфа с нас. Няма да е проблем да се шофира тук кола с ляв волан. Виждаме много такива коли ! ;)
А по темата против ! Ако си живея в БГ ще си карам кола само с ляв волан. :wink:
В Англия мога да си карам и с ляв и с десен... mhihi :drive

Интересно ми е...ако си купим кола и си дойдем на почивка в БГ, дали ще бъдем линчувани... или ако сложим табелка "Само на Почивка сме " ще ни бъде простено ? mhihi

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Вто 07 дек 2010 7:14

bbboiko2004 написа:Мен пък ми писна да ме изпреварват от дясно, писна ми да минават пред мен без включен мигач, писна ми да ми да ми светкат, за да се мръдна от лява лента като пред мен има колона ама джигита иска да му направя път защото му е кеф... Абе хора вие колко коли с десен волан виждате на ден та чак тема пък и големи думи казвате да се спрат Ааа ууу . Имам 2 коли с десен волан и 2 те коли за 3 години са направили по над 100 000 км. без каквито и да е произшествия. Всичко си зависи от шофьора. На калпав шофьор и на 4 ленти пак ще кара между лентите. На колегата дето казва, че му писнало да гледа как с десен волан карат между лентите ама пък на мен ми писна да гледам как хора с ЛЯВ волан карат по средата между 2 те платна е какво правим сега? Няма общо волана със способностите на водача разберете го това веднъж за винаги !

Колега я си представи следната ситуация:
Пред теб кара джип със затъмнени стъкла.Искаш да го изпревариш.Как ще стане точно?Замисли се колко трябва да се изнесе в ляво кола с ляв волан и колко с десен!Повечето типчета с десни волани в тази ситуация изнасят горе-доло цялата кола в ляво!
И само си представи че отсреща идва някой състезател с космическа скорост :bishop

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 07 дек 2010 7:31

Ivan_GT написа:Пред теб кара джип със затъмнени стъкла.Искаш да го изпревариш...

тези джипове не можеш да ги изпревариш и без друго mhihi

и да ... жалко за състезателя който кара с космическа скорост при позволени 90 mhihi

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Вто 07 дек 2010 7:43

parno написа:
Ivan_GT написа:Пред теб кара джип със затъмнени стъкла.Искаш да го изпревариш...

тези джипове не можеш да ги изпревариш и без друго mhihi

и да ... жалко за състезателя който кара с космическа скорост при позволени 90 mhihi

Ако кажеш защо да немога да ги изпреваря...ОК
Съсътезателя дори и 200 да кара все пак си кара в лентата....ти с 90 км/ч можеш ли да спреш напълно в разтояние на 7-8м.?А сигурен ли си дали този отсреща ше може?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 08 дек 2010 1:21

@ raven :

Не може да се сравнява да, но не са ме наричали убиец щото съм с обрана дирекция.
Тук не ми пречи да карам кола с десен волан и пак ми се струва, че тия форумните голфаджии каде влизат с вратите в завоите са по убийци от мен с десния волан.
@ tisho_psg :

Иначе не съм против, щото зад кормилното устройство е по голям фактор от волана, но кола с десен волан в България не ми е кара, и си карам с ляв.

@ Ivan_GT :

Аз като съм с десен волан не изпреварвам, не ми и пречи да не го правя.

Потребителски аватар
Ivan_GT

Мнениеот Ivan_GT » Сря 08 дек 2010 5:29

AmW написа:тия форумните голфаджии каде влизат с вратите в завоите са по убийци от мен

Не слагай всички под общ знаменатал ако обичаш!
Щом не ти пречи-карай си.Нямам против десните волани стига да си карат шофъорите им в лентата и да не застрашават живота на другите очасници в движението по този начин!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”