Чета прогнозата за България че следващата събота 11 декември температурите вече и през деня ще са минус 12 градуса в по-голямата част от страната ни!
Подготвихте ли за истинската зима автомобилът си?
Мен например ме вълнува че си взех две туби по 5 л. готова зимна течност за чистачки на която пише до минус 20 градуса. Дали реално ще държи до толкова или поне минус 18? И само на мен ли ми замръзват пръскалките при минусови температури под минус 10 и човъркам с иглата в студа като идиот ама смисъл нулев...самите пътища за пръскалките леденясали...това всеки път като дойде януари - февруари...

Зимата от Европа идва и при нас следващия уикенд - приготвих
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимата от Европа идва и при нас следващия уикенд - приготвих
Колега, вземи си едно шише концентрат и го сипи без да го разреждаш и докато е топло пръскаи малко за да остане в системата от течноста която си сипъл и предполагам няма да имаш проблеми 

- Amtela
- Автомобил: Lexus IS220d 2010
- Двигател: 177hp
Има логика. Аз все още държа вода в казанчето за чистачките. Този път ще я изпръскам всичката още утре и ще напълня отрано казанчето със зимна течност..а не да ми се търкалят двете туби в багажника и да ги чувам как пука пластмасата по завоите.
аз си взех добавка на лики моли за -30 градуса, струва 10 лева и е за 50 литра дизел
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
аз чакам -12 да дойде за да си купя Дизел 

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля си, че съм се приготвил
Аз съм сигурен, че зимата отново ще ни изненада!

Аз съм сигурен, че зимата отново ще ни изненада!

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Matematiks написа:аз чакам -12 да дойде за да си купя Дизел
Нали съм ти казал - яла щи дам моя

Иначе я съм си готов ... има зимна течност синя, пълен резервоар с нафтица, ся смяна каренца и съм готов за дупки софянки цела зима ... бензинът може и да го зазимя в някое топло гаражченце

- nikgk_72
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:аз чакам -12 да дойде за да си купя Дизел
Може да дойдеш колега и при - 20 да пробваш печката. Сменен антифриз и течност за чистачките. Дано няма изненади със снега.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Аз целогодишно си карам с течност за -10-15С. При -15С от чистачките и без това няма смисъл, всичко е замръзнало 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Amtela написа:Чета прогнозата за България че следващата събота 11 декември температурите вече и през деня ще са минус 12 градуса в по-голямата част от страната ни!
Подготвихте ли за истинската зима автомобилът си?
Мен например ме вълнува че си взех две туби по 5 л. готова зимна течност за чистачки на която пише до минус 20 градуса. Дали реално ще държи до толкова или поне минус 18? И само на мен ли ми замръзват пръскалките при минусови температури под минус 10 и човъркам с иглата в студа като идиот ама смисъл нулев...самите пътища за пръскалките леденясали...това всеки път като дойде януари - февруари...
и колега ние откъде да знаем ква евтина течност за чистачки си купил и дали ще държи до -20.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Бре, едва ли течноста за чистачките е толкова важна, слагайте само антифриз, че да не земе да замръзне той, че тогава филма е голям!
Аз немога да кажа че съм подготвен много добре, но каквото се изисква гледам да го спазвам, много добре знаете че срещу природата неможе да се изправиме!
Аз немога да кажа че съм подготвен много добре, но каквото се изисква гледам да го спазвам, много добре знаете че срещу природата неможе да се изправиме!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Още от четвъртък може да завали, дойде тъпото време на годината ама кво да се прави. Даже и зимни гуми се наложи да сложа днес
Аз бих призовал да си напръскате гумените уплътнения с някой подходящ препарат, че имах един кофти случай миналата зима - малко сняг по покрива, влизам в един мол, там всичко се разтопява, после излизам и паркирам вечерта навън. След 2 часа всички врати замръзнали по уплътненията:-)
Откакто ги напръсках втори път не се е случило
Аз бих призовал да си напръскате гумените уплътнения с някой подходящ препарат, че имах един кофти случай миналата зима - малко сняг по покрива, влизам в един мол, там всичко се разтопява, после излизам и паркирам вечерта навън. След 2 часа всички врати замръзнали по уплътненията:-)
Откакто ги напръсках втори път не се е случило
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Аз антифриз сложих + зимни гуми отпред + 2-ра ръка зимни отзад
купих си и стъргалка за лед с четка 2 в 1. Сложих стоманено въже за теглене в багажника.Сега обмислям да купя едни вериги + кабели за даване на ток и една лопата да сложа у багажника
колкото до течноста за чистачки наистина тя не е чак толкова важна чувал съм че ставало и малко спирт да се слага при водата в казанчето ставало за да не замръзва
иначе за замръзнали ключалки продават спрейчета едни малки такива идеални са да си сложиш едно такоз в джоба, другият вариант е да топиш клюва на колата в спирт и да го пъхаш тогава да отключваш

Мисля, че и аз съм готов с моята каляска.Само утре трябва да си взема зимна течност от 1л. концентрат един син на Мотокс и да го налея в казанчето да не станат фалове.Зимните гуми съм сложил, минах гуманите уплътнения с течен прафин.Благодарение на форума тук направих сместа за замръзнали прозорци (със спирт в една пръскалка).Антифриз съм сложил.Дебели дърва за парното и чакам снегО че да слагам мръвките на скарата

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Подготвям се - купих си течност за чистачките, зимни гуми, автомобил 4х4 към гумите, антифриз. Трябва уплътненията да намажа само.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”