А честито на новия Пасат В7

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: А честито на новия Пасат В7

Мнениеот forski » Пон 06 дек 2010 8:07

JC написа:Колега, стига с това кисело грозде..... че става смешно,... ако хора като нас във VW форум не си изкажат мнението за кола то кой, ...
Според мен профила на стоповете погледнат отстрани Пасата е грозен, предната броня също, с това прекъсване на радиаторната решетка автоматично чисто визуално изпраща колата в долен сегмент.... само големината и размерите подсказват, че е Пасат ....
Скучна визия, липса на каквато и да било агресия и прекалено изчистен, всяка крайност е лоша(все пак не е в класа на топ лимузините,въпреки че и те са по-агресивни и спортно настроени, поне на осн 3 марки)
За високи техн.не говоря, говоря за дизайн и това е лично мнение ...

....За мен лично Пасат В5.5 е най елегантен, същевременно агресивен и приятен като визия :beer

:да: Ебати Хюндая,пълна липса на идеи,а В5.5 май наистина беше най хубавия Пасат досега.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 06 дек 2010 13:27

forski написа:
JC написа:Колега, стига с това кисело грозде..... че става смешно,... ако хора като нас във VW форум не си изкажат мнението за кола то кой, ...
Според мен профила на стоповете погледнат отстрани Пасата е грозен, предната броня също, с това прекъсване на радиаторната решетка автоматично чисто визуално изпраща колата в долен сегмент.... само големината и размерите подсказват, че е Пасат ....
Скучна визия, липса на каквато и да било агресия и прекалено изчистен, всяка крайност е лоша(все пак не е в класа на топ лимузините,въпреки че и те са по-агресивни и спортно настроени, поне на осн 3 марки)

....За мен лично Пасат В5.5 е най елегантен, същевременно агресивен и приятен като визия :beer

:да: Ебати Хюндая,пълна липса на идеи,а В5.5 май наистина беше най хубавия Пасат досега.

Чудех се на какво ми прилича :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 06 дек 2010 17:35

JC написа:
forski написа:

Чудех се на какво ми прилича :beer

Не знам какво сте очаквали, всички коли вече са почти еднакви. Нов Б3 ли за да е красив. Колата има достатъчно агресия, гледана отпред, отзад прилича на доста коли. Оборудването е на топ ниво. Допълнителното оборудване е наистина разточително и от по-висок клас от този на Пасата. Същевременно е отпаднало Trend нивото и стандартното оборудване почва от Comfo нагоре, което е в плюс за модела, предвид и доста ниската му цена
Поздрави :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 06 дек 2010 17:58

С удоволствие бих го карал, но чисто като визия съм разочарован леко.... :beer
За технологии и екстри и дума не става :да:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Пон 06 дек 2010 19:04

Имайте пред вид, че мнението по-надолу ще го напише един от най-големите и ревностни фенове на Шкода. ( :lol: па макар и ориентиран към бъдеща покупка живот и здраве на VW) До скоро НАИСТИНА си мислех, че в Шкодите се монтират по-долнопробните като качество материали в сравнение с VW. Знаех, че това по-скоро е приказка в стила на Myth Busters и наистина се убедих, че това не е така. Материалите са си същите както и при VW. Знам, че темата е за Пасата и не мисля да спамя излишно на тема "източната братовчедка". Горното мнение го написах, защото СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, че имам доста набито око за детайлите по автомобилите (интериор, екстериор, комфорт и т.н.), па макар и да съм доста своенравен и индивидуален по отношение на собствения ми вкус и критерии "хубаво-грозно". Доста сериозно огледах новия В7. Смея да твърдя, че примерно Супърба има някои по-галещи окото неща. И какво от това. Ясно - качеството е едно и също. Дизайнът е под една шапка И... Най-ревностният почитател на Шкодата хареса повече Пасата!!! На всички колеги, които не харесват новия Пасат, визирайки неговата "безличност" ще кажа, че според мен няма нищо лошо в това да уеднаквиш (до известна степен) визията на всички модели на една марка ако успееш да запазиш тяхната индивидуалност. А случая (пак лично мое мнение) с Пасата е точно такъв. Хем е Phaeton, хем НЕ Е! Хем е Поло, хем НЕ Е! Може и да не му харесвам "fashion" изпълнението на вратите, но пък си мисля, колко маааааааааалко време ще ми е нужно да свикна (даже да го заобичам) с това. Хе-хе. Та аз не харесвах и фаровете на фейслифтнатата Октавия на шпионските снимки. (Мухата цецА - с "А") :mrgreen: Пък после те ми се струваха едно от най-красивите неща в нея на живо. Много важно, че приличала на голЕма Фабия 2.

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Пон 06 дек 2010 20:37

С времето ще почнат повече хора да го харесват... :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 07 дек 2010 8:27

Боби Доктора написа:Имайте пред вид, че мнението по-надолу ще го напише един от най-големите и ревностни фенове на Шкода. ( :lol: па макар и ориентиран към бъдеща покупка живот и здраве на VW) До скоро НАИСТИНА си мислех, че в Шкодите се монтират по-долнопробните като качество материали в сравнение с VW. Знаех, че това по-скоро е приказка в стила на Myth Busters и наистина се убедих, че това не е така. Материалите са си същите както и при VW. Знам, че темата е за Пасата и не мисля да спамя излишно на тема "източната братовчедка". Горното мнение го написах, защото СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, че имам доста набито око за детайлите по автомобилите (интериор, екстериор, комфорт и т.н.), па макар и да съм доста своенравен и индивидуален по отношение на собствения ми вкус и критерии "хубаво-грозно". Доста сериозно огледах новия В7. Смея да твърдя, че примерно Супърба има някои по-галещи окото неща. И какво от това. Ясно - качеството е едно и също. Дизайнът е под една шапка И... Най-ревностният почитател на Шкодата хареса повече Пасата!!! На всички колеги, които не харесват новия Пасат, визирайки неговата "безличност" ще кажа, че според мен няма нищо лошо в това да уеднаквиш (до известна степен) визията на всички модели на една марка ако успееш да запазиш тяхната индивидуалност. А случая (пак лично мое мнение) с Пасата е точно такъв. Хем е Phaeton, хем НЕ Е! Хем е Поло, хем НЕ Е! Може и да не му харесвам "fashion" изпълнението на вратите, но пък си мисля, колко маааааааааалко време ще ми е нужно да свикна (даже да го заобичам) с това. Хе-хе. Та аз не харесвах и фаровете на фейслифтнатата Октавия на шпионските снимки. (Мухата цецА - с "А") :mrgreen: Пък после те ми се струваха едно от най-красивите неща в нея на живо. Много важно, че приличала на голЕма Фабия 2.

На мен точно това оеднаквяване на моделите не ми харесва,сигурно имат железни доводи и всичко е плод на милион проучвания но... :roll: :roll:
Старата система повече ми допадаше,имаше разнообразие и всеки модел си имаше собствена визия и излъчване,за всеки модел си имаше определена група потребители.На мен примерно никога не са ми допадали моделите като Поло и Лупо обаче Голфа ми харесваше,Бората отзад не ми харесваше обаче отпред беше по-добра от Голфа и т.н.
Сега виждам новия Голф и знам че от Полото до Файтона плюс разни ванове и джипки нищо не ми харесва още преди да съм ги видял - тъпо :roll:
Да не говорим и за тая мешавица от Ауди,Шкода и VW,това ми прилича малко на "Бързо,лесно,вкусно" фаровете от едното на стоповете на другото плюс вратите на третото и огледалата на четвъртото и стана новия Пасат или Голф-говоря примерно
Добре поне че още им слагат различни емблеми че да можем да се ориентиране правилно за какво иде реч :не: :drinking:

Потребителски аватар
Боби Доктора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боби Доктора » Вто 07 дек 2010 10:02

Е... Точно за това говорех. Еднаквост... Какво значи еднаквост иима ли тя почва във VAG-групата? То е същото като да си на претъпкан плаж и да си отскочил да си купиш цигари. Връщаш се... Къде ли точно беше нашето място? И започваш да се озърташ. На плажа - ПЪЛНО С ЖЕНИ. Навсякъде... Всичките си имат ц**и и дупета. И всичките някак еднакви. Е, верно - едни по-хубави, други - не чак толкова. Ама прошариш поглед наляво-надясно и - ХОП - "твоето си". Някак си не можеш да го сбъркаш. Знаеш, че си е ТВОЕТО!!! Е, така е и при колите - еднакви фарове (от това), заедно с еднаквите стопове (от онова). "Това" е по-хубаво от "онова". Ама накрая знаеш. Жена ти в колата ти вика "онова черното дето ни задмина нали беше Phaeton-a?". А ти с добродушна усмивка и отговаряш. "Не, пиле - новият Пасат е. Бъркаш го"
И по-нагоре го написах - ЕДНАКВИ (добре), но всеки със своята си строга индивидуалност. Въпроса е дали човек успява да открои детайлите, които му допадат лично на него от общата ЕДНАКВА визия. Нищо де - аз Пасат няма да си взимам (най-вероятно). Другаде са ми мераците. Що ли толкова взех да го хваля?

(Щото все пак ми харесва)

Айде :beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Вто 07 дек 2010 14:25

Това уеднаквяване е следствие на глобализацията и автомобилите на модулен принцип, т.е. всички модели от даден клас базират на еднакви или почти еднакви модули - причината е естествено намаляване на разходите за разработка. От друга страна причина за еднаквостта е, че конкуренцията вади постоянно нови или феслифтнати модели - съответно и VAG трябва да го прави, но с цената на това че всички модели си приличат.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 08 дек 2010 7:04

Вчера обстойно го разгледах и влизах-излизах от него - само в багажника не се пъхнах mhihi , ама ще се съберем двама по 100 кила вътре :shock :bowdown
Не можах да направя тест - но усещането за комфорт и тишина вътре е прекрасно
2.0 TDI - 170 к.с с най-необходимите ми глезотии се връзва на 52 573 от 46 716 базова цена
Сънуват ми се числата за джакпота :bowdown :bowdown :bowdown mhihi

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 08 дек 2010 22:33

Потребителски аватар
fraser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fraser » Чет 09 дек 2010 19:50

Просто незнам как има някои,който не го харесва?!? :respect

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пет 10 дек 2010 11:18

На мен шкодата ми харесва повече честно казано - става дума за тази от теста на ауто билд.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 10 дек 2010 11:23

vladobg78 написа:На мен шкодата ми харесва повече честно казано - става дума за тази от теста на ауто билд.

Новия Супърб е уникален!! Много по-високо ниво от Пасат :да:

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пет 10 дек 2010 11:27

Освен че е на високо ниво, е и с няколко хиледарки евро по-евтин. Както казват в клипа - колкото и да не искат да го чуят във Волфсбург, Шкодата е по-добрият Пасат.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”