Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 19:43

Здравейте колеги , взех от един приятел авторадио СОНИ , но след като извадих мойто АЛПИН ( и 2те са с касетка) установих , че буксата няма нищо общо с тази на сонито .От сонито излиза евробукса , а дефакто кабелите които идва от колата са пригодени с букса за АЛПИНА. Малко се поразрових из нета и установих , че ми трябва следния конектор (виж снимката).Единия край е за буксата от алпина , а другия (според мен , но не съм сигурен) е за евробуксата(така ли е ?)
Въпроса ми е дали се продава такъв някъде из БГ и къде ?
Прикачени файлове
55ce_1.jpg
55ce_1.jpg (14.64 KиБ) Видяна 2006 пъти

Последна промяна от rikipasata на Вто 07 дек 2010 13:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно аудио букса

Мнениеот rollin » Пон 06 дек 2010 19:46

така си омотал обяснението че нямам думи :D
Кой от двата последно искаш да слагаш и какъв е изхода от заводската аудио система?

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 19:58

Защо да съм го омотал ? :).Буксата която е на изхода на всички кабеляци по аудио системата от пасата е тази бялата от снимката. Вече немога да кажа със стопроцентова точност дали това е оригиналната букса или просто е пригодена за мойто радио - АЛПИН. От алпина не излизат никакви кабеляци , ами просто си има жакче и там си влиза буксата и всичко заспива. Въпроса е ,такъв , че от новото радио излизат кабеляци и завършват с евробукса(женска) , а буксата от кабеляците на аудио системата на пасатора просто няма как да влезне в тази , колкото и да я напъвам :mrgreen: (виж снимката) .Трябва ми такъв конектор да го сложа на буксата от кабеляците които идват от колата и другата част да я пахна в новото радио и всичко да заспи .
Въпроса е дали се продават такива чудесии :)

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пон 06 дек 2010 19:59

единствения вариант за да стане е режеш алпинската букса и слагаш евробукси мъжки.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 20:16

Попринцип и аз това си го мислих , само че има голяма вероятност да объркам подреждането след това на кабелите в евробуксата. На новото аудио да речем , че са си подредени правилно(сигурно е така), но буксите които идват от колата ми изглеждат леко по - тънки от тези които са на новото радио и съответно където отиват в евробуксата.И цвета не съответства.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пон 06 дек 2010 21:48

взимаш ена батерийка или мултицет и се захващаш... ако не разбираш от тоци и вързване горещо не ти препоръчвам да се захващаш...
Иди при някой майстор, едва ли ще ти вземе повече от 5-10лв да ти го пренареди и то правилно защото сега не е гаранция че няма нещо дефазирано :)

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 22:40

Разбрах колега , уж съм завършил такъв техникум , въпреки че там имаше доста изцепики( :drunk ) . Ако ми намериш някаква снимка с това по кой кабел какво тече ще си златен и се захващам след като си взема една мъжка евробукса :)

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Пон 06 дек 2010 22:54

Единствено в "Конрад" ти е спасението , ако не ти се занимава да ги пренаредиш.Там има всевъзможни букси и преходи.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 дек 2010 22:59

Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме :screwy

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 23:07

колеги прави сте , уж търсих във форума , ама явно толкова съм и търсил . Ще отида утре в конрад да видя как стои въпроса :) Ако не ще ги пререждам . Мерси и лека вечер . Лок на темата :)

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пон 06 дек 2010 23:18

enigma79 написа:Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме :screwy

касапския метод е породен от некадърно свързване преди това, защото орегиналние кабели за аудиото не завършват на букса от Алпин :wink:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 06 дек 2010 23:23

rollin написа:
enigma79 написа:Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме :screwy

касапския метод е породен от некадърно свързване преди това, защото орегиналние кабели за аудиото не завършват на букса от Алпин :wink:

Колегата не е уточнил,дали на вътре кабелите не преминават в евробукса,имаго и този вариант.Отделно 10пъти чета поста му,но нещо ми се губи връзката някаде там в написаното.Трябва по точно обяснение и ако има и снимков материал mhihi

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 06 дек 2010 23:54

Аз лично не виждам нищо нелогично в изреченията ми :) , за човек който разбира малко поне, не би трябвало да е проблем да разбере за какво пиша :)
В крайна сметка си мисля , че ето това е истината -->
касапския метод е породен от некадърно свързване преди това, защото орегиналние кабели за аудиото не завършват на букса от Алпин

Предния собственик е правил касапницата и аз сега трябва да му забърсвам бакиите :deal :dummy: .Ще търся утре като заначало конектор с който да се опитам да си реша проблема без да режа нищо , ако не намеря ще си купя буксичка и ще се правя на елтехник :applause:

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен

Мнениеот rikipasata » Вто 07 дек 2010 13:58

Колеги , реших си проблема :) . Днес си купих евробукса , свързах кабеляците и сега вечен съм с новото радио :beer . Мерси на всички и темата може да бъде заключена и/или изтрита :)

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен

Мнениеот enigma79 » Вто 07 дек 2010 19:15

rikipasata написа:Колеги , реших си проблема :) . Днес си купих евробукса , свързах кабеляците и сега вечен съм с новото радио :beer . Мерси на всички и темата може да бъде заключена и/или изтрита :)

Правилно ти казах не с лошото,отиди и си купи букса.Браво и много безаварийни километри с новата музика :drunk

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”