Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен
- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен
Здравейте колеги , взех от един приятел авторадио СОНИ , но след като извадих мойто АЛПИН ( и 2те са с касетка) установих , че буксата няма нищо общо с тази на сонито .От сонито излиза евробукса , а дефакто кабелите които идва от колата са пригодени с букса за АЛПИНА. Малко се поразрових из нета и установих , че ми трябва следния конектор (виж снимката).Единия край е за буксата от алпина , а другия (според мен , но не съм сигурен) е за евробуксата(така ли е ?)
Въпроса ми е дали се продава такъв някъде из БГ и къде ?
Въпроса ми е дали се продава такъв някъде из БГ и къде ?
- Прикачени файлове
-
- 55ce_1.jpg (14.64 KиБ) Видяна 2006 пъти
Последна промяна от rikipasata на Вто 07 дек 2010 13:57, променено общо 1 път.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно аудио букса
така си омотал обяснението че нямам думи 
Кой от двата последно искаш да слагаш и какъв е изхода от заводската аудио система?

Кой от двата последно искаш да слагаш и какъв е изхода от заводската аудио система?
- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Защо да съм го омотал ?
.Буксата която е на изхода на всички кабеляци по аудио системата от пасата е тази бялата от снимката. Вече немога да кажа със стопроцентова точност дали това е оригиналната букса или просто е пригодена за мойто радио - АЛПИН. От алпина не излизат никакви кабеляци , ами просто си има жакче и там си влиза буксата и всичко заспива. Въпроса е ,такъв , че от новото радио излизат кабеляци и завършват с евробукса(женска) , а буксата от кабеляците на аудио системата на пасатора просто няма как да влезне в тази , колкото и да я напъвам
(виж снимката) .Трябва ми такъв конектор да го сложа на буксата от кабеляците които идват от колата и другата част да я пахна в новото радио и всичко да заспи .
Въпроса е дали се продават такива чудесии

Въпроса е дали се продават такива чудесии

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
единствения вариант за да стане е режеш алпинската букса и слагаш евробукси мъжки.
- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип и аз това си го мислих , само че има голяма вероятност да объркам подреждането след това на кабелите в евробуксата. На новото аудио да речем , че са си подредени правилно(сигурно е така), но буксите които идват от колата ми изглеждат леко по - тънки от тези които са на новото радио и съответно където отиват в евробуксата.И цвета не съответства.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
взимаш ена батерийка или мултицет и се захващаш... ако не разбираш от тоци и вързване горещо не ти препоръчвам да се захващаш...
Иди при някой майстор, едва ли ще ти вземе повече от 5-10лв да ти го пренареди и то правилно защото сега не е гаранция че няма нещо дефазирано
Иди при някой майстор, едва ли ще ти вземе повече от 5-10лв да ти го пренареди и то правилно защото сега не е гаранция че няма нещо дефазирано

- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Разбрах колега , уж съм завършил такъв техникум , въпреки че там имаше доста изцепики(
) . Ако ми намериш някаква снимка с това по кой кабел какво тече ще си златен и се захващам след като си взема една мъжка евробукса 

- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Единствено в "Конрад" ти е спасението , ако не ти се занимава да ги пренаредиш.Там има всевъзможни букси и преходи.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме 

- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
колеги прави сте , уж търсих във форума , ама явно толкова съм и търсил . Ще отида утре в конрад да видя как стои въпроса
Ако не ще ги пререждам . Мерси и лека вечер . Лок на темата 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме
касапския метод е породен от некадърно свързване преди това, защото орегиналние кабели за аудиото не завършват на букса от Алпин

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
rollin написа:enigma79 написа:Колега,има тема от мен за тези конектори и схеми.Всеки магазин за ел.материали има въпросната част.Просто се разрови,стига с касапския метод,да режем и кълцаме
касапския метод е породен от некадърно свързване преди това, защото орегиналние кабели за аудиото не завършват на букса от Алпин
Колегата не е уточнил,дали на вътре кабелите не преминават в евробукса,имаго и този вариант.Отделно 10пъти чета поста му,но нещо ми се губи връзката някаде там в написаното.Трябва по точно обяснение и ако има и снимков материал

- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично не виждам нищо нелогично в изреченията ми
, за човек който разбира малко поне, не би трябвало да е проблем да разбере за какво пиша 
В крайна сметка си мисля , че ето това е истината -->
Предния собственик е правил касапницата и аз сега трябва да му забърсвам бакиите
.Ще търся утре като заначало конектор с който да се опитам да си реша проблема без да режа нищо , ако не намеря ще си купя буксичка и ще се правя на елтехник 

В крайна сметка си мисля , че ето това е истината -->
Предния собственик е правил касапницата и аз сега трябва да му забърсвам бакиите

- rikipasata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен
Колеги , реших си проблема
. Днес си купих евробукса , свързах кабеляците и сега вечен съм с новото радио
. Мерси на всички и темата може да бъде заключена и/или изтрита 

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно аудио букса- Проблема е решен
rikipasata написа:Колеги , реших си проблема. Днес си купих евробукса , свързах кабеляците и сега вечен съм с новото радио
. Мерси на всички и темата може да бъде заключена и/или изтрита
Правилно ти казах не с лошото,отиди и си купи букса.Браво и много безаварийни километри с новата музика

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”