Здр колеги,
Нещо странно се случва с термо датчика на Пасата ми (Б5 ТДИ-АФН) или по-точно с букста за този датчик, а то е: След като покарам известно време колата (2-3) и стрелката за темепературата си работи нормало (като загрее си стои на 90 мградуса) изведнъж нещо и става и стрелката пада до полу. След като извадя буксата от датчика и я поставя отново на мястото си стрелката отново си застава на 90 градуса (при загрял двигател). Така отново карам няколко дена и пак същото се повтаря.
Изчетох доста теми за температурният датчик. Има подробно описани теми за него.
Искам само да попитам: Възможно ли е буксата на дачика и дачика да не правят добра връзка и затова да ми прави тези мизерии ??? Или трябва да сменям самият датчик
Моля за съвет относно температурен датчик Пасат B5
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Моля за съвет относно температурен датчик Пасат B5
tihmir написа:Възможно ли е буксата на дачика и дачика да не правят добра връзка и затова да ми прави тези мизерии ?
Напълно възможно!
Погледни дали няма зелен окис по пиновете.
Пробвай със спрей за почистване на контакти или с WD-40 да пръснеш.
Специално за спрея за почистване: Много внимателно първо пръсни на не-критично място по пластмасата на буксата и датчика!
С един такъв спрей на ВЮРТ разказах играта на една машина!

(Управлението й бешше със селекторни ключета (въртящи се), пластмасата се разложи и станаха невъртящи се!

- tihmir
- Автомобил:
- Двигател:
Две от крачетата на букста, която влиза в датчика ми се струва, че има окис по тях (изглеждат малоко покафенели).
Благодаря за съвета. И аз се чудех какъв точно спрей да използвам и как точно да напръскам имам предвид дирекно ли на букста и на датчика
Специално за спрея за почистване: Много внимателно първо пръсни на не-критично място по пластмасата на буксата и датчика!
Благодаря за съвета. И аз се чудех какъв точно спрей да използвам и как точно да напръскам имам предвид дирекно ли на букста и на датчика

- radotom
- Модератор
Да, директно. И след това се вкарва/изкарва няколко пъти буксата, за да може при триенето да се дозачистят контактите механично.
Бих препоръчал след това букста и датчика да се изплакнат с вода (просто да се топнат в чаша вода, или да се залеят с нея), защото тези спрейове обикновено са на киселинна основа.
Разбира се - предупреждението за предварителна проверка по пластмаските си остава в сила!
Бих препоръчал след това букста и датчика да се изплакнат с вода (просто да се топнат в чаша вода, или да се залеят с нея), защото тези спрейове обикновено са на киселинна основа.
Разбира се - предупреждението за предварителна проверка по пластмаските си остава в сила!

- tihmir
- Автомобил:
- Двигател:
Това е хубаво като препоръка, но мислех да не изваждам датчика от тройника.
- radotom
- Модератор
Не го вади 
Просто го залей с вода отгоре, след като го напръскаш и го оставиш да постои 2-3 минути.
След това ако имаш възможност - продухай го с въздух от компресор (или помпа), за да излезе водата.
Ако не - остави го без сложена букса да се самоизпарява.

Просто го залей с вода отгоре, след като го напръскаш и го оставиш да постои 2-3 минути.
След това ако имаш възможност - продухай го с въздух от компресор (или помпа), за да излезе водата.
Ако не - остави го без сложена букса да се самоизпарява.