най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот mupk0 » Пон 06 дек 2010 21:32

hitman0013 написа:тия китайчета като буфнат някой ден, да те питам как ще си чистиш рефлектора от опушено сиво-черно.
Да бе ще ги сменям-всеки път бронята да свалям, така ли?

Не знам..при мене (обикновените фарове,нямам халогени) се монтират крушките за 2-3минути.Иначе фаровете не е проблем.Има ги в магазините нови.. :] За 2 години проблем не е станал,а тъкмо ще имам и причина да сменя фара.Тука в нашият град има едни фарове за 2ка(супер турски) по 20лв парчето,и светят 1:1 с оригиналният,проблема е че на всеки 2-3години искат смяна,

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 06 дек 2010 22:18

На Голф 2ката много бързо и лесно се сменят крушките, ама трябва да си доста "упорит" при -15 градуса примерно и то вечерно време да излезеш да сменяш крушки. :D

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 07 дек 2010 6:54

mupk0 написа:
hitman0013 написа:тия китайчета като буфнат някой ден, да те питам как ще си чистиш рефлектора от опушено сиво-черно.
Да бе ще ги сменям-всеки път бронята да свалям, така ли?

Не знам..при мене (обикновените фарове,нямам халогени) се монтират крушките за 2-3минути.Иначе фаровете не е проблем.Има ги в магазините нови.. :] За 2 години проблем не е станал,а тъкмо ще имам и причина да сменя фара.Тука в нашият град има едни фарове за 2ка(супер турски) по 20лв парчето,и светят 1:1 с оригиналният,проблема е че на всеки 2-3години искат смяна,

Ако искаш качествен фар за без пари - ето тези полски са - аз лично съм предоволен - WESEM
http://shop.wesem.com/en/3/6632/Round_h ... _VW_Golf_2
кеф ти за халогенна лампа с оребрено стъкло - кеф ти за ксенон с гладко - :bowdown

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 07 дек 2010 11:09

В Карфур гледам едни правоъгълни има, никак не са лоши и са 20-25лв. комплекта. С релефно стъкло са и за мъгла са много подходящи със жълти крушки.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 07 дек 2010 12:18

В крайна сметка може ли да се намери компромисен вариант. Хем да свети по-бяла и да имат дълъг живот.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 07 дек 2010 12:59

Да, но не е халогенна, а ксенонова крушката. И какво толкова ви притеснява 25-30% по-къс живот при осветеността, която ви дава? Все едно всеки ден сменяте крушки или пък струват милиони ;)

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 07 дек 2010 13:41

Да де, ама някои колеги пишат, че им горят на 3-4 месеца. 8 крушки х 15 лева = 120 лв за крушки на година ми се вижда множко. Тъй като вече ще карама целогодишно на фарове може и повече да излезне. Значи трябва да се направи някакъв компромис. ако трябва. Та какъв да бъде компромиса?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 дек 2010 13:54

Pinto_mm написа:Да де, ама някои колеги пишат, че им горят на 3-4 месеца. 8 крушки х 15 лева = 120 лв за крушки на година ми се вижда множко. Тъй като вече ще карама целогодишно на фарове може и повече да излезне. Значи трябва да се направи някакъв компромис. ако трябва. Та какъв да бъде компромиса?

Ксенон на късите от по смотаните марки е около 75лв за H4. На фирмата Луксима е около 120 лв за същия цокал с 2 гаранция.
Мисля че цената не подлежи на промяна спрямо Келвините. Друг е въпроса ако искате Би Ксенон там е доста по солено ако не сте с едносекционен фар.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re:

Мнениеот Ivailo » Вто 07 дек 2010 14:28

ISRalien написа:Още един глас за philips blue vision!
Днес ходих до http://www.autolamps-bg.com/ да ги взема, 50 лева и 50 стотинки беше комплекта за H4 иде реч (за голфа), като в него влизат и 2 крушки за габаритите (той каза да ги продам, след малко ще пускам тема :) ), които не стават на моите фарове, трябвали някакви други, ама щото съм зле и не ги взех.
Разликата определено е огромна, сега се вижда доста по-ясно, въпреки че не успях много на тъмно да отида (мноу народ по това време в Младост ей!). Като свалих старите забелязах, че са hella, та си ги пазя за резерв :)
Като взех крушките питах дали ще ми ги сложат, щото честно казано си мислих, че трябва да се сваля целия фар, а човека каза само да докарам колата, сложи едната лампа, като обясняваше постоянно кое какво е и как да го махна, другата аз си я сложих. Пари не ми взе.
За отстъпката не съм питал, защото нямам клубна карта, ама и да имах едва ли щях да питам при такова отношение :)
Силно препоръчвам магазина, намира се ей тук -> http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=9b1ad ... mplid=2796
(ако изгърми линка потърсете в bgmaps "Милко Бичев 5", до сточна гара се пада някъде).

Да ъпдейтна, горното мнение е писано на Пет Апр 18, 2008 20:37
До момента (2 години и половина) крушките още светят, а карам целогодишно на фарове през деня.
Светят супер, а нямам релета.
Единствено мисля, че ми е изгоряла едната крушка на габарита, но не съм я гледал дали е от нея...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 дек 2010 14:41

Pinto_mm написа:Да де, ама някои колеги пишат, че им горят на 3-4 месеца. 8 крушки х 15 лева = 120 лв за крушки на година ми се вижда множко. Тъй като вече ще карама целогодишно на фарове може и повече да излезне. Значи трябва да се направи някакъв компромис. ако трябва. Та какъв да бъде компромиса?

Колега, не е баш така, както са писали...
Моят ОсраН изгоря преди няколко дни, като калкулирам това значи, че съм я ползвал около година и 5 месеца някъде. Имам релета на фаровете и може би те са помогнали малко на крушката да умре по-бързо, инак смятам, че може да изкара две години без проблем.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 07 дек 2010 17:41

Аз 2 години си карах на Голфа с Осрам без релета на фаровете и нямах никакви проблеми.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 07 дек 2010 18:25

При наличието на ксенон да се мъчиме с хал.крушки и то на осн.светлини .... да китайски е, да не всеки фар е предназначен, защото заслепява,... но при тази наша "устроена" инфрасктруктура е задълж. да виждаме ямите, дървета и място за знаци, ...просто такива няма или ако има ще са за да ни объркат допълнително .... :banghead:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 07 дек 2010 20:58

JC написа:При наличието на ксенон да се мъчиме с хал.крушки и то на осн.светлини .... да китайски е, да не всеки фар е предназначен, защото заслепява,... но при тази наша "устроена" инфрасктруктура е задълж. да виждаме ямите, дървета и място за знаци, ...просто такива няма или ако има ще са за да ни объркат допълнително .... :banghead:

1. Това не е по темата
2. Дупки дървета и знаци се виждат и с халоген,ксенон е измислен много след масово да се ползват колите
3. Няма по-грозно от това на стара кошница със облъчващи във всички посоки фарове да сложиш най-евтиния ксенон и с летните изтъркани галоши да газърееш зимата примерно. Лично мнение,не искам да обидя никой.
4. Извинявам се за спама :oops:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 07 дек 2010 21:44

tisho_psg написа:
JC написа:При наличието на ксенон да се мъчиме с хал.крушки и то на осн.светлини .... да китайски е, да не всеки фар е предназначен, защото заслепява,... но при тази наша "устроена" инфрасктруктура е задълж. да виждаме ямите, дървета и място за знаци, ...просто такива няма или ако има ще са за да ни объркат допълнително .... :banghead:

1. Това не е по темата
2. Дупки дървета и знаци се виждат и с халоген,ксенон е измислен много след масово да се ползват колите
3. Няма по-грозно от това на стара кошница със облъчващи във всички посоки фарове да сложиш най-евтиния ксенон и с летните изтъркани галоши да газърееш зимата примерно. Лично мнение,не искам да обидя никой.
4. Извинявам се за спама :oops:

Еми по е по темата от твоите коментари хах

Китайски крушки вадят очите със същия успех колега,а и колко фарове са регулирани както трябва ....

А за летните гуми през зимата .... бе що в Германия не тарикатеят и там има отворковци ...сега ще кажете стандарт да...нека глобата е по наще стандарти, но да има такъв закон..поне :012:

извинявам се за спама :!:

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 07 дек 2010 22:50

В германия не карат с летни гуми зимата и защото ако направят птп каското им не важи

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”