Голф 5 2004г с халф фис(с половин дисплей) при включване на темпомата, зелената лампа, която е при скоростомера свети винаги, без значение дали е въведен или не.
Голф 5 2007г с фул фис (с цял дисплей) същата лампа свети само при въвеждане на темпомата.
Моторите, мисля че не са от значение в случая, но все пак - и двата са ПД 105 коня.
Въпроса ми е дали това е от разлика в таблата или от разликата в ЕКУ-та, като в последните има - различни са.
Или е до някаква кодировка.
Голф 5 - лампа за темпомата
Re: Голф 5 - лампа за темпомата
Често срещан проблем до колкото знам. Лостът за мигачите се прецаква. Не е нормално да свети винаги.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко такива голфа си видял колега с развален лост и да работят така?
Нали правиш разлика от включване на темпомата и въвеждане?
И двата темпомата си работят без проблеми.
п.с. Няма ли петици във форума... или са много но без темпомати?
Нали правиш разлика от включване на темпомата и въвеждане?
И двата темпомата си работят без проблеми.
п.с. Няма ли петици във форума... или са много но без темпомати?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Като гледам годините си мисля... петиците са с табло Immo 4, а от 2007г в Ауди А4 се слага Immo 5. Не е изключено в последните години в производството на Голф 5 да са слагали Immo 5 и в него. Предполагам оттам може да идва някаква разлика в таблото. Другото което е, че може просто да има разлика в окабеляването - лампата на таблото да се задейства от различен импулс на лостчето, не е невъзможно. Но при Голф 4 работата е такава - има разлика в таблата Immo 2 и Immo 3, като възможни функции, разположение на лампите и др. Най-добър отговор може би тук ще може да ти даде Vladko. 100% е пипал такова нещо и ги чува перфектно нещата.
Примерно пък на старите табла на AHF-ите без ФИС, лампата не свети когато темпомата е в режим готовност, дори мисля несвети и след като се ползва
Според мен е нещо от самото табло, понеже същия този AHF, но вече с IMMO3 и ХАЛФ ФИС табло, лампичката му свети в режим готовност и при ползване.

Според мен е нещо от самото табло, понеже същия този AHF, но вече с IMMO3 и ХАЛФ ФИС табло, лампичката му свети в режим готовност и при ползване.
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен се държи така (Голф 5 2005г.)- при включване на темпомата, зелената лампа, която е при скоростомера свети винаги, без значение дали е въведен или не.
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мене светва когато е активиран темпомата Голфа е 2008г
Последна промяна от GARTNER на Вто 14 дек 2010 17:26, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
от софта на таблото са разликите в първите години и след това
Golf 5 2004 половин дисплей - държи се точно така: при включването светва, не при самото въвеждане на скоростта
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”