Бракувана кола и пускане в движение?!
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Бракувана кола и пускане в движение?!
Ако някой знае дали е възможно и ако е възможно какъв е реда и колко би струвало?
Благодаря!!!
Благодаря!!!
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Бракувана кола и пускане в движение?!
Еми че то бракувана май само означава отписана/свалена от отчет.
Т.е. би трябвало да си я регистрираш по нормалния ред, с каналите през КАТ и нов номер.
Но ако не е твоя, ще трябва документ че си я купил.
Т.е. би трябвало да си я регистрираш по нормалния ред, с каналите през КАТ и нов номер.
Но ако не е твоя, ще трябва документ че си я купил.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Когато се пуска в движение бракуван автомобил, трябва да се мине през Техно-тест. За да се провери техническото състояние на автомобила, дали отговаря на изискванията и дали няма някакви изменения по конструкцията(разбирай като купе , двигател и други възли).
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но въпроса ми пак е за бракуване.
Мога ли да бракувам автомобил без да го регистрирам в КАТ. Закупен е от мен, имам договор.
Мога ли да бракувам автомобил без да го регистрирам в КАТ. Закупен е от мен, имам договор.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
stan4o_mc написа:Мога ли да бракувам автомобил без да го регистрирам в КАТ. Закупен е от мен, имам договор.
С какви номера е тая кола?
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
С нормални номера, не е със старите, но талона е от старите - зелените книжки, ако е от значение.
- bobocamaro
- R.I.P
Как стана така, че да имаш нови табели със стар талон? Просто я бракувай по етапния ред. Табелите са държавна собственост, за бракуване се връщат в КАТ. Инак, колата нито е спряна нито е бракувана.
Извинявам се, талона може да е от стария тип до евентуална смяна на собственика.
Извинявам се, талона може да е от стария тип до евентуална смяна на собственика.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Когато купих колата си беше така - със стар талон и нови номера. В КАТ искаха колата да мине канал, за да ми сменят талона и съответно да я регистрирам, само че това нямаше как да стане тогава. В последствие така и не я регистрирах, последва птп и от тогава седи в един двор. Въпроса е дали мога да я бракувам, при положение че в КАТ се води на стария собственик, който пък емигрира... Аз разполагам само с договор за покупко продажба.
Да разбирам, че отчета в кат не е от значение и аз като собственик мога да правя каквото реша?
Да разбирам, че отчета в кат не е от значение и аз като собственик мога да правя каквото реша?
- bobocamaro
- R.I.P
Не, ти не си собственик на този автомобил пред КАТ. И не знам мигриралия човек как я мисли тая работа с пътния данък който му виси. Изобщо не се занимавай с тая кола. Или в крайна сметка разпродай я на части. От Надин като я дигнат някога с камиона, и купе само да имаш е достатъчно да ти пишат в квитанцията за пред КАТ : "автомобил" . Не си собственик, не можеш да бракуваш.
П.П. Така че ще ти се наложи да я регистрираш на твое име.
П.П. Така че ще ти се наложи да я регистрираш на твое име.
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Той няма проблем с данъка - с договора отива и си я отписва от данъчното. От там нататък той няма ангажимент.
Благодаря за информацията

Благодаря за информацията

- bobocamaro
- R.I.P
Моля, но така пак не става. Разбираш ли, за всеобщ ужас НАП и КАТ са се сетили да си надничат в базите данни. Така ти си на пангара, че не си я завел на твое име. Ако ти дойде "данъчната" покана какво ще правиш? Проблема е сериозен, трябва някак да се отървеш от тая кола.
Като се позамисля, само през нотариуса могат да те хванат че е твоя
Като се позамисля, само през нотариуса могат да те хванат че е твоя

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
продавача като отиде в данъчното да я отписва не оставя ли копие от договора за покупко-продажба - т.е. данъчното ако имат единна система ще знаят кой и къде е новия собственик и могат да решат да го потърсят с покана за доклариране на новопридобитото мпс
и аз имах една кола купена,регистрирана само в данъчното,в последствие разпродадена на части,за да я спра в данъчното трябваше да я регистрирам на мое име в кат и да я бракуват,само че от кат ми казаха че не мога да я регистрирам на мое име и не мога да я бракувам защоо колата я няма,затова ходих да търся стария собственик ,върнах му номерата и ходихме с него в кат да я бракува той, азсъм от сливен и ходих до търговище да я свърша тая работа с стария собственик
и аз имах една кола купена,регистрирана само в данъчното,в последствие разпродадена на части,за да я спра в данъчното трябваше да я регистрирам на мое име в кат и да я бракуват,само че от кат ми казаха че не мога да я регистрирам на мое име и не мога да я бракувам защоо колата я няма,затова ходих да търся стария собственик ,върнах му номерата и ходихме с него в кат да я бракува той, азсъм от сливен и ходих до търговище да я свърша тая работа с стария собственик
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Taкаааа... Първо да изкажа благодарност на някой в МВР, който този път реши да прочете!!!
По моя проблем отправих запитване в сайта на КАТ за пореден път. Това се случва малко преди да пиша в темата. Днес получих отговор
Както вече стана ясно в темата - малко съм тъп и не съм сигурен дали схващам правилно написаното. Дали ще се намери добър човек да ми го преведе на неюристки език?
По моя проблем отправих запитване в сайта на КАТ за пореден път. Това се случва малко преди да пиша в темата. Днес получих отговор
МВР-Пловдив написа:Във връзка със запитването Ви с вх. № ******* /*****г. Ви уведомяваме, че прекратяване на регистрацията се извършва от собственика в службата за регистрация по постоянен адрес на собственика чрез подаване на писмено заявление, представяне на свидетелство за регистрация и табелите с регистрационните номера.
В случай, че регистрацията на автомобила не е променена на новия собственик, се представя и нотариално заверен договор за покупко-продажба.
Както вече стана ясно в темата - малко съм тъп и не съм сигурен дали схващам правилно написаното. Дали ще се намери добър човек да ми го преведе на неюристки език?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
stan4o_mc написа:...
Явно, хората от КАТ са те разбрали, че искаш да си бракуваш тепърва рег.номерата.
Най-добре ходи и говори в КАТ-Пловдив, но 99% съм сигурен, че реда за пускане обратно в движение на бракуван автомобил е същия като при регистриране на нов автомобил. Ще ти дадат нов голям и малък талон и нови табелки с нов номер на тях

Като свършиш работа, кажи какъв е точно реда

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Дашо написа:Явно, хората от КАТ са те разбрали, че искаш да си бракуваш тепърва рег.номерата.
Като свършиш работа, кажи какъв е точно реда
То аз точно това искам. Имам закупена, но нерегистрирана на мое име кола, с нова пловдивска регистрация от предния собственик. Искам да я бракувам без да я регистрирам. Пак ще се ходи до КАТ, но ще видим кога и колко пъти.
При резултат или отказ - ще пиша

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”