Водна помпа Голф3
- bobigenchev
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.8T AWT
Re: Водна помпа Голф3
Така както гледам ми се струва, че на моя мотор /ABS/ще мина само със сваляне на алтернатора и тогава демонтаж на помпата от блока. Поправете ме ако греша.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
bobigenchev написа:Така както гледам ми се струва, че на моя мотор /ABS/ще мина само със сваляне на алтернатора и тогава демонтаж на помпата от блока. Поправете ме ако греша.
Абсолютно си прав,като писах по-нагоре,сменял съм точно на ABS мотор,също и на 1Y(дизел) е такава процедурата,даже помпите са еднакви.И както се написа от още един колега-има разлика в турбинките(явно не само аз съм забелязъл),железни са вече..ама май дебита е по-малък.Сега ако пак си сваля помпата,бих обърнал внимание на хлабината между турбинката и дифузора,имам чувство че там има какво да се "пипне"...
- bobigenchev
Пообиколих малко по магазините и какво се оказа: HEPU в Ауто+ и още няколко магазина 100 лв комплекта /турбина + кожух /,Метели - италианска в Евро 07 70лв., и Swag - немска около 70лв. като турбинката беше пластмасова. Та се чудя дали да не взема немското? Някой слагал ли е такава помпа и съответно дали е доволен от нея?
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,както ти писах във "V&D auto" продават помпи на Хепу.Ако отидеш на место да питаш ще ти дадът отстъпка и ще ти излезе помпата + корпус около 70лв (може и малко по-малко).
От лятото съм с такава,доволен съм.
От лятото съм с такава,доволен съм.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Аз ако ме питате бих си взел помпа с метална турбинка както е оригиналната,защото на всяка смяна на ангр.ремък на около 50 000км. ще сменяте и помпата както се прави на сеатите от 96г.Защото с течение на времето пластмасата се изпича и почва да се троши и от там знаете кво се получава...
И си зацепвайте правилно помпите,защото един колега си я беше зацепил на обратно т.е. ремъка минаваше от обратната страна на рем.шайба и я въртеше на обратно и така докато не прегря двигателя.
- bobigenchev
В събота си купих HEPU /турбина + корпус/ от V&D за 85лв. с 10% отстъпка. Следва смяна на старата с нова. Много готини пичове..... Спечелиха ме за клиент. Човекът си беше тръгнал вече, когато ме срещна на стълбите и се върна да ме обслужи без да измрънка и дума, че съм малко закъснял. Евала....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”