проблем със задната чистачка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

проблем със задната чистачка

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 06 дек 2010 19:02

Колеги здравейте. Значи неска си сложих нова задна чистачка в смисал смених направо моторчето,(втора употреба) защото старото вече издаде багажа изрони се запчатката вътре. Та слагам аз пускам, спира после пак тръгва, после пак спира и така, а пък като задържа да пръска пръскачката си върви без проблеми. И не знам от кое се получава това дали е от самото моторче или по-пътищата някъде ???

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: проблем със задната чистачка

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 дек 2010 19:55

И аз мисля, че работи правилно.

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Вто 07 дек 2010 9:37

ако отива докраи и се връща в началното положение и след 2-3секунди пак,тогава си работи правилно,а като задържаш да пръска тогава върти без да спира

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Вто 07 дек 2010 10:44

rosko-rs написа:ако отива докраи и се връща в началното положение и след 2-3секунди пак,тогава си работи правилно,а като задържаш да пръска тогава върти без да спира

а се спира когато натиснеш втори път напред (все едно да пръскаш повторно) данеби заради това да те обърква,че спира тръгва :)

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 07 дек 2010 14:02

Колеги не ме разбирате прабилно пускам я и докато върти и спира разбирате ли??? Не да я пусна да си иде до края и пак да се върне. Пускам я да си върти спира посредата след това малко преди края и после се връща. Обаче докат се връща пак спира посредата, после пръдължава и малко преди да си завърши хода спира. Явно вътре в моторчето прай някви работи.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 07 дек 2010 15:07

Саше,сритай релето,може от него нещо..Ако е Г3,номерът върху релето май беше 72

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 07 дек 2010 15:09

Това ако е станало след смяна на мотора, тогава почти сигурно ти е зацапан ключа в моторчето.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 07 дек 2010 18:28

emo-gar написа:Саше,сритай релето,може от него нещо..Ако е Г3,номерът върху релето май беше 72

Колега нещо немога да те разбера дали колата е Г3 или моторчето което съм зел да е от Г3

А колегата Anrus еми това морче ми е 1-во което сменям предното не правеше така работеше си нормално, а това ключе къде се намира ????

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 07 дек 2010 21:41

Саше,може да греша ,имах в предвид релето за задна чистачка и реших да си с Г3,после видях че май си с 4-ка...там не им знам чистачките(все още..).А иначе ти казват за един "прекъсвач" в механизъма на моторчето(счупи старото и ще го видиш),та той кара моторчето да спира винаги в една и съща позиция(изходната).Понякога нагаря или от нещо се повдига и изключва на моменти,ще трябва в редуктора да погледнеш за да провериш тази версия.
Принципа в режим "прекъснат цикъл" е следния:релето в таблото за кратко "шунтира"(дава верига) именно този изключвател,моторчето тръгва и се върти докато гърбица в механизъма натисне изключвателя,той прекъсва веригата и моторчето спира(изходно положение).След..Х..секунди се повтаря.При "постоянен цикъл" ,лоста винаги "шунтира" изключвателя и мотора върти без да спира,пуснеш ли-намира си изходната позиция,както описах.Провери и "масата" към мотора.

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 07 дек 2010 22:14

Принципът е малко по-различен. Релето подава кратък импулс към моторчето, достатъчен за да завърти леко и съответно да излезе палчето на изключвателя от нулевата позиция. От тук нататък захранването на мотора преминава през този изключвател, който затваря веригата и мотора върти до достигане на началната позиция, където гърбицата натиска или отпуска (според изпълнението) изключвателя и чистачката спира. Ако този байпасен ключ не работи (или е прекъснат кабела му в маншона на вратата) чистачката разчита само на импулсите и тогава се получава това накъсано периодично движение.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 08 дек 2010 9:04

Браво колеги :) много му чатката :) сега ще зема старато и ще отворя вътре моторчето и ще го видя, защото хич ме няма в тея жичкаджийски историй :) тая сутрин пък реших да я пусна и 1 2 пъти добре вървя и после пак зе да прекъсва. Не знам защо така става тя тая мащинка почти не е ползвана, че да прави такива проблеми.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 08 дек 2010 11:57

Айде да споменеме и за наличието на четки и колектор в моторчето.Едни клеясали четкодържачи може също да са проблем...Моторетката е капсулована,но може да се разглоби.

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 08 дек 2010 14:08

Аз моята не можах да я отворя колеги май че си карам така :) ся пари за майстори не ми се дават пък и проблема не е чак толкова важен една чистачка :) Друг път като имам повече време ще си играя повече с тая работа няма време за странични неща. :) Все пак много благодаря за съветите 6 точки сте :)

Потребителски аватар
rosko-rs
Автомобил: VW GOLF IV GTI
Двигател: AGU -1999

Мнениеот rosko-rs » Сря 08 дек 2010 23:27

viewtopic.php?f=11&t=157039 незнам как да го сложа това :oops: но надиавам се да го отвориш

Потребителски аватар
Sashko_Trg

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 09 дек 2010 10:05

Мерси колега много хубава тема сега нямам време да я чета но по-късно като се прибера ще я разгледам, че има много писано.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”