"За" или "против" десните волани
Re: "За" или "против" десните волани
За мен са много по-опасни баничарките,младите глупаци,пияните идиоти,старите дядовци,Шумахерите,русите с джиповете,тия без книжка,а и тези които имат някаква книжка но НЕ могат да карат и др.,поради простата причина,че са 1000 пъти повече от тези с десен волан и на пътя не се пазиш от човек с десен,а всеки ден постоянно гледа за горните персонажи.Че е пълна простотия да караш с десен е така,две мнения няма,но защо определяте всички които карат с десен волан като потенциални причинители на ПТП 

ЗА - само за мотори внесени от UK . А иначе мразя самоубииците с десни волани особено по българските пътища
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
godfadar написа:За мен са много по-опасни баничарките,младите глупаци,пияните идиоти,старите дядовци,Шумахерите,русите с джиповете,тия без книжка,а и тези които имат някаква книжка но НЕ могат да карат и др.,поради простата причина,че са 1000 пъти повече от тези с десен волан и на пътя не се пазиш от човек с десен,а всеки ден постоянно гледа за горните персонажи.Че е пълна простотия да караш с десен е така,две мнения няма,но защо определяте всички които карат с десен волан като потенциални причинители на ПТП
Много е прав колегата, ама българина трябва да плюе по неща, които не би направил самият той,като не прави рационална и обективна оценка и да си хвали само своето в повечето случаи...

Не целя да обидя никой, карал съм с десен волан в града и дясната дирекция не ми пречи и не съм създал една предпоставка за ПТП! (да не дърпам дявола все пак за опашката!)
Извънградско пак същото, то стилът ми на каране не се определя от дали ще си карам 1,8 Моногаз

П.П. Още не мога да си обясня каква е тази черта на българският манталитет да бъде СУПЕР важно КОЛКО пие някой, с КОЛКО висока скорост кара и още други, по които някои хора си определят критерийна система и обсъждат по цял ден и това било мъжество, но това е за друга тема май! Поздрави и приятен празник!

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivan_GT написа:AmW написа:тия форумните голфаджии каде влизат с вратите в завоите са по убийци от мен
Не слагай всички под общ знаменатал ако обичаш!
Щом не ти пречи-карай си.Нямам против десните волани стига да си карат шофъорите им в лентата и да не застрашават живота на другите очасници в движението по този начин!
Ха не слагам по принцип, но в темата всичко е под общ знаменател или бъркам ?
Няма смисъл никакъв в темата... важно е зад кормилното устройство както казах а то не може да се слага под общ знаменател.
Убийците на пътя са си убийци независимо дали волана им е дясно, ляво, по средата, или на задната седалка! Един уравновесен водач би карал безопасно и с десен волан. Като има джиБ с тъмни стъкла пред него и си карат с нормалната за пътя скорост, защо му е да го изпреварва! Безопасността зависи от зад воланното устройство, а не от неговото разположение в колата!
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
AmW написа:Ivan_GT написа:AmW написа:тия форумните голфаджии каде влизат с вратите в завоите са по убийци от мен
Не слагай всички под общ знаменатал ако обичаш!
Щом не ти пречи-карай си.Нямам против десните волани стига да си карат шофъорите им в лентата и да не застрашават живота на другите очасници в движението по този начин!
Ха не слагам по принцип, но в темата всичко е под общ знаменател или бъркам ?
Няма смисъл никакъв в темата... важно е зад кормилното устройство както казах а то не може да се слага под общ знаменател.
И на мен не ми харесва да ме наричат УБИЕЦ ама какво да направя. Всичко зависи от водача и по-точно от първите 7-8 години. Лично аз като реша да изпреварвам или се дърпам назад за да видя хубаво пътя пред себе си или се приближавам и гледам от дясната страна( второто много, много рядко предпочитам да спазвам дистанция) колата ми е достатъчно пъргава за да мога да набера и да изпреваря без да създавам излишно напрежение.
- zlatko83
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: PN
против съм десните волани . макар че да се забранят със закон ми се вижда малко пресилено
. но все пак пътищата ни са предвидени за коли с ляв волан и всеки които ми каже че с десен волан ще кара по същия начин по които и с ляв волан просто заблуждава самия себе си. 

- nokiangage
- Контакти:
zlatko83 написа:против съм десните волани . макар че да се забранят със закон ми се вижда малко пресилено. но все пак пътищата ни са предвидени за коли с ляв волан и всеки които ми каже че с десен волан ще кара по същия начин по които и с ляв волан просто заблуждава самия себе си.
Е добре де, не че защитавам десните волани ама....в другите страни как се оправят хората? Защо е легално да се регистрира кола с ляв волан в Англия/десен във Франция примерно или с десен в САЩ? Много ми е странно... По тая логика излиза, че има два отговора - или онези бели хора са по-добри водачи на МПС с каквато и да е дирекция и ние не ставаме, защото някои крещят "убиец" като видят десен волан в БГ и почват да плюят; или нашата законова регламентация и желанието на отделни индивиди са ама толкова напред в сравнение с Мижавите САЩ, Англия и Франция примерно!
- zlatko83
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: PN
до колкото ми е известно то и при нас е законно.обаче я ми кажи пътищата на другите страни от европа дали са точно като нашите.
- nokiangage
- Контакти:
Пълна глупост ще е да кажа, че са като нашите, но и в Англия и САЩ съм виждал дупки по пътищата - не са им абсолютно като стъкло, но определено са в пъти по-добри...Ама има и друго - и в двете споменати държави не съм виждал в градски условия кола със 100 км/ч или извън града с 180 км/ч(като изключим Аутобаните), което тук се случва доста често...Всеки може да се сети кога за последен път както си е карал нормално и в града или извънградско, го е изпреварил някой с прекалено висока скорост, било то с нова кола или още по-ненормалното с 20 годишен "супер мощен" автомобил, от каквато и да е марка!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
nokiangage написа:Пълна глупост ще е да кажа, че са като нашите, но и в Англия и САЩ съм виждал дупки по пътищата - не са им абсолютно като стъкло, но определено са в пъти по-добри...Ама има и друго - и в двете споменати държави не съм виждал в градски условия кола със 100 км/ч или извън града с 180 км/ч(като изключим Аутобаните), което тук се случва доста често...Всеки може да се сети кога за последен път както си е карал нормално и в града или извънградско, го е изпреварил някой с прекалено висока скорост, било то с нова кола или още по-ненормалното с 20 годишен "супер мощен" автомобил, от каквато и да е марка!
Въпроса не е в градското или на аутобана, това мисля е ясно, там проблеми няма. Става въпрос за първокласен път, там има следната ситуация. Тир, зад него коли, първия се изнесъл 20-30см, втория се изнесъл още толкова но от първата кола

- nokiangage
- Контакти:
bnick написа:nokiangage написа:Пълна глупост ще е да кажа, че са като нашите, но и в Англия и САЩ съм виждал дупки по пътищата - не са им абсолютно като стъкло, но определено са в пъти по-добри...Ама има и друго - и в двете споменати държави не съм виждал в градски условия кола със 100 км/ч или извън града с 180 км/ч(като изключим Аутобаните), което тук се случва доста често...Всеки може да се сети кога за последен път както си е карал нормално и в града или извънградско, го е изпреварил някой с прекалено висока скорост, било то с нова кола или още по-ненормалното с 20 годишен "супер мощен" автомобил, от каквато и да е марка!
Въпроса не е в градското или на аутобана, това мисля е ясно, там проблеми няма. Става въпрос за първокласен път, там има следната ситуация. Тир, зад него коли, първия се изнесъл 20-30см, втория се изнесъл още толкова но от първата колаТози с десния волан, колко ще трябва да се изнесе
, и не ми казвайте, че това не се получава в действителност
Еми надяваме се този с десния волан (който се пада 3ти) да няма амбиции да си доказва колко му върви колата/да се замисли ако вози жена, дете, хора и ще изчака колегиално тези 2-мата пред него да изпреварят и после той...И пак казвам надяваме се, за да не ни пребие някой в подобна ситуация, било то с лява или дясна дирекция! Съгласявам се с колегите на мнение, че си зависи от задкормилното устройство, защото няма гаранция, че в подобна ситуация ако е с ляв и реши да изпреварва няма да стане нещо лошо...
@bnick
В една друга тема доста сме спорили за изпреварването на колона, а ти ми кажи защо му е на третата кола да се изнася над предните две, не може ли просто да ги изчака да изпреварят, та после вече да си мисли как да изпревари, ама безопасно, натъртвам на безопасно, и ако обаче види че няма да стане тоя с десния волан, да изчака ама наистина безопасен участък, а това зависи от главата му, не от волана!
В една друга тема доста сме спорили за изпреварването на колона, а ти ми кажи защо му е на третата кола да се изнася над предните две, не може ли просто да ги изчака да изпреварят, та после вече да си мисли как да изпревари, ама безопасно, натъртвам на безопасно, и ако обаче види че няма да стане тоя с десния волан, да изчака ама наистина безопасен участък, а това зависи от главата му, не от волана!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ivo_555 написа:@bnick
Споделям наблюденията си по нашите родни пътища

Именно за това говоря, не зависи от волана, а от водача, иначе ти принципно си прав, че е така по нашите пътища! Но то ако не беше така, тази и много други теми изобщо нямаше да се разискват! Ако всички правила се спазват, десния волан едва ли ще пречи, че може да се кара по трудно, да, но това не значи че не може да се кара безопасно с десен волан!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”