Не знам дали правилно го кръстих, но си търся нещо което да е компактно, цифрово и да може да поддържа различни датчици. Най-важните ми към момента са за налягане (бууст) и температура на изгорелите газове.
Ето това е точно такова - Auber Instruments Automobile Multimeter for EGT and Boost. Цената му е повече от перфектна. Единственото което не ме радва, е че е в Америка и ще го чакам поне 3 седмици. Предлага възможност за закачане на много датчици и може да мери примерно температура масло, температура на въздуха във всмукателния колектор, налягане масло и подобни. Само датчици му трябват и после малко настройка. Дори може да прави логове на живи данни.
Има ли нещо подобно в Европа? Цената не е водещ фактор а функционалността и качеството. Разбира се ако нещо е 4 пъти по-скъпо но прави същите неща и само изглежда по-добре бих предпочел това на Auber Instruments. И предпочитам точно да е малко, правоъгълно и компактно, а не голямо със стрелки като будилник.
Би било бонус ако към уреда предлагат и подходящите датчици. Auber Instruments предлагат някой, но пък точно този за изгорелите газове не ми върши работа...
Многофункционален измервателен уред
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Многофункционален измервателен уред
потърси в немския ибей, 125 евро е егт с окомплектовка - термодвойка и кабел, внимавай с окмплектовката особено на термодвойката. Иначе върши работа.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Я дай малко ключови думи за търсенето
. Или става дума за същият уред. В немският ebay нищо не намира, заради това, че всичко им е на немкси, а този език хич не го разбирам ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
напиши EGT в търсачката на ибея и ще излезе , гледай само офертата за 125 евро , с правилната окомплектовка е !уреда е съшия според мен .
-
Точно той е
.
А някаква алтернатива да можете да предложите? Това което е важно да мога на малък дисплей да следя бууста и EGT-то.

А някаква алтернатива да можете да предложите? Това което е важно да мога на малък дисплей да следя бууста и EGT-то.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само от любопитство..защо ти е ЕГТ а не широколентова сонда? И това , че уреда е комбиниран не означава, че може да показва и двете едновременно. Лично мое мнение..отиди и си вземи от ХЕЕД-91 уреди на Депо рейсинг и си реши проблема...имат всичко.
РАСО
РАСО
-
Щото на депото са точно като будилниците дето няма къде да ги наредя. И EGT защото е за дизел
. Ясно ми е, че няма да показва едновременно бууста и ЕГТ-то, но пък може да ги следи и да пуска аларма ако някое превиши предварително зададени стойности.

- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм обърнал внимание, че става дума за дизел..сори
НО си свери часовника...това Депо Рейсинг на Хеед91 няма нищо ама нищоооо общо с това Депо за което си мислиш
Аз съм с такова ЕГТ и щом антилага не отвя сондата през перката на турбото явно става
не ти плащам да ми вяваш, но твоята реация за Депо е точно като на 90% от хората купували от Илиянци.
РАСО

РАСО
-
Много добре знам за кой уред говориш
. Точно него гледах преди да попадна на това, но няма къде да го събера в пасата. Колата е ежедневка и затова не искам да наредя големи уреди по нея.

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Вземи си един Zeitronix и няма да съжаляваш според мен..
-
Това последното е яко
. Ама е и скъпо. И ще ми даде на практика същите неща като по-горното, но с по-лъскав дисплеи на 3на цена. Хубаво е, че има кит с 4 сензора, ама AFR и lambda са ми леко излишни...

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Има и нещо важно. Даталогъра му е уникален! Можеш да логваш по обороти, което според мен ти е важното !
-
За оборотите съм съгласен. Не се бях замисля за това.
А това последното - то май е само през диагностичния порт. Няма как да му закачиш EGT датчик
. За тези неща мога спокойно да си ползвам VAG-COM-а и лаптопа. А ако е за постоянно - предпочитам да си карам колата, а не нон-стоп да зяпам какво прави.
А това последното - то май е само през диагностичния порт. Няма как да му закачиш EGT датчик

-
Поръчах това на Auber Instruments (първият пост) от немския ebay. Със доставката - само 280лв ...