Блоков отоплител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Блоков отоплител

Мнениеот ikonoma » Сря 08 дек 2010 0:34

Ами все ми влиза по някоя идея в главата. :D Замислих се, че Фабията (ATD motor) няма блоков отоплител ("таралежа" с подгряващите свещи). Затова ми загрява и бавно в сегашните студени дни. Разгледах ел.схемите в сервизното ръководство и видях, че на нашите коли не се монтира въпросното чудо на техниката. Доядя ме, честно да си кажа. За Octavia (Golf и т.н. с AHF двигател се монтира, а при мен - не. :( Дали няма да може да се монтира, ако се вземат релетата и блока? То най-големия въпрос е дали има място, където да се монтира и дали пиновете на ЕКУ-то подават сигнал за вкл./изкл. не релетата.
Всякакви мнения са ми от полза. :D Имам и печка, но отоплителя си е отоплител.

Последна промяна от ikonoma на Сря 08 дек 2010 22:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Re: Блоков отоплител

Мнениеот Krasi » Сря 08 дек 2010 17:24

Може би ще успееш да се справиш колега, като закупиш всичкия хардуер и го монтираш. При мен Пасат Б4 1Z не можах да накарам компа да управлява подгревните свещи - на съответните пинове излизаха някакви нелогични напрежения. Направих си ги с таймер и бутонче, като ми е студено натискам бутона, работят 5 мин и таймера ги спира, за да не ги забравя аз.
Успех

Всъщност не знам какъв е тоя блоков отоплител и ти отговорих, дано да има нещо ценно в мнението ми

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Сря 08 дек 2010 22:36

Точно това, за което ми отговори. Мерси! :) Понеже така го пише на английски в ръководствата "Block Heater", затова така го написах.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 08 дек 2010 22:58

Аз пък не виждам много смисъл при положение че имаш печка. На мен ми беше изгорял бушона за него и след като го смених не можах да усетя почти никаква разлика. Парното започва да предухва по топличко по рано ми се струва но това е. Друго си е ако имаш печка и палиш колата на 60-70 градуса загряла :)

Върни се в “Дизелови агрегати”