Здравейте съфорумци/ки искам да се обърна към вас, защото от 1 седмица имам странен проблем!
Значи когато колата загрее пуска 1-вата степен някаде на 89 градуса и 2-рата степен на 98 или на 105 беше не съм сигорен!
Но от 1 седмица насам, забелязвам че не ми се включва 1-ва степен на перката а само 2-рата на 100 градуса някъде, и ако имам малко повече антифриз в казанчето го изхвърля и нивото пада под-минимума! Миналата вечер нивото на антифриза беше между минимума и максимума, пусна вечерта само 2-рата степен на перката, и си охлади нормално. Сутринта отварям капака, и виждам че е изхвърлило пак малко антифриз, някаде около 20 грама!
Мисълта ми е че трябва да сменя датчика на перката, но така ако я карам дали няма да прецака гарнитурата на главата!
Проверих в търсачката но не намерих подобие на моята тема!
п.п Колата е Г3 1,4 АБД 1994 г!
Проблем с датчик на Г3
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с датчик на Г3
Ми мисля,че няма да я прецака,но за да си спокоен по-добре смени датчика.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Ми мисля,че няма да я прецака,но за да си спокоен по-добре смени датчика.
Така и мисля да направя колега, въпреки че сменям вече 2-ри такъв, просто се чудех за да се прецакват тези датчици на всеки 4 месеца, дали нещо друго да не прави мизерия.
БЛАГОДАРЯ за мнението!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Ми то с тея части дето ги продават правени в някой гараж в Китай какво очакваш?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:Ми то с тея части дето ги продават правени в някой гараж в Китай какво очакваш?
Така е колега, на мен не ми е до 20-те лева където ще дам за датчик, а това че може да ми направи по-голяма беля, преди не ми работише 2-рата степен на перката, смених датчика защото въртеше постоянно само 1-вата степен, сега стана обратното, и се чудя дали да не карам само с 2-ра степен, ма ме е бъз, да не прецакам колата, пък новият датчик дали ще работят степените бог знае, за това реших да се допитам до форума защото има много разбиращи хора който биха помогнали по някакъв начин, било то и с мнение!

- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Е щом се стига да направи такова налягане и темп. за да изхвърля антифриза, сигорен ли си че се включва на 100 С.Да не би да е доста по-късно?Това е важно, обърни му внимание подобаващо!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При 100 градуса на антифриза не трябва да ти изхвърля антифриз. Карал съм към 30 минути на такава температура и не съм имал проблем.
Проблема при тебе е от развалена капачка или гарнитура на главата.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
fill написа:При 100 градуса на антифриза не трябва да ти изхвърля антифриз. Карал съм към 30 минути на такава температура и не съм имал проблем.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:fill написа:При 100 градуса на антифриза не трябва да ти изхвърля антифриз. Карал съм към 30 минути на такава температура и не съм имал проблем.
![]()
![]()
Значи колеги, днес смених датчика на радиатора, при стария проблема беше че не пускаше 1-вата степен която се пуска на 95 градуса а направо вдига 109 градуса и чак тогава се охлажда антифриза и изхвърля по-малко! Днес смених датчика с нов! Долях антифриз до максимума, който е отбелязан на казанчето, оставих колата да поработи малко и когато дойде стрелката на 95 градуса се пусна 1-вата степен и охлади антифриза!
По това разбирам че и 2-те степени трябва да си работят, за да може да се охлажда нормално колата, явно Германеца, не е глупав да сложи 2 степени вместо 1!
Благодаря ви за мненията и дано за напред да нямам проблем!
Ако някой има идеи нека споделя ще се радвам да науча нещо ново!
п.п За колегите който се интерсуват датчика за перката струва 22 лева + ремонта 5 лева = 27 ЛЕВТА

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”