Без винетки.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Re: Без винетки.

Мнениеот jrc2 » Пет 10 дек 2010 0:25

hooligans написа:
Teogop написа:
Nafta написа:А продават ли се вече?
Грозно ми е през декември да дам 67 лева за годишна винетка за 2010 :) .Май ще драскам без винетка още 20-тина дни :D .
В смисъл, че тази за 2011 си важи от първи?

Аз драскам без винетка от 4 години вече :)

Дано те хванат поне 4-ри пъти до края на годината

Новите винетки май ще са с номерата на колите :applause:
Айде да ги видим сега играчите mhihi

Така написано имам чуството,че с кеф си плащаш за винетка...и те е яд не тези които не си купуват,просто защото не смятат да дават пари за да си чупят колата...

П.С. аз съм с годишна винетка!!!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 10 дек 2010 0:31

Да, честно казано аз с кеф си плащам винетката.
Пътищата ни са доста по-добри от това, което бяха едно време.
Да, има още какво да се желае, но се работи по въпроса!
А тия дето лепят с плюнка и се тарикатят по други начини ще им пожелая същото, което и Жорката им пожела, само че не 4, а 14 пъти :applause:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 10 дек 2010 1:06

Ау да пътищата са супер сега. Много, много по-добре са от преди. Особено както си караш, ако пропаднеш в Струма и хванеш некои 200 кила сом в голфу за вечеря. Или ти падне някоя скала върху колата щото няма мрежа. Еле пък ако се срути и фундамента на моста. Направо това е бонус-супер-екстра изживяване за платената годишна винетка. Да не говорим как може да караш кану, по чисто новите булеварди и магистрали, които нямат и 1 година ползване от колите. Което също е доста голям плюс към винетката. Като се има предвид, че никъде в света не се практикува такъв супер качествен екстремен спорт. Продъжавайте в същия дух да си плащате спонсорчета. :drunk

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 10 дек 2010 11:13

ISRalien написа:Да, честно казано аз с кеф си плащам винетката.
Пътищата ни са доста по-добри от това, което бяха едно време.
Да, има още какво да се желае, но се работи по въпроса!
А тия дето лепят с плюнка и се тарикатят по други начини ще им пожелая същото, което и Жорката им пожела, само че не 4, а 14 пъти :applause:

Колега-к'ъв ти е проблема кой с какво кара и как го лепи?!
Всеки си има глава на раменете и си преценява сам.Ако иска може да кара и без номер-него го глобяват, а не теб. Относно лепенето с плюнка-къде пише в закона, че не може да се лепи с плюнка? Или с лайно примерно? Па чак па и кълнеш!! Ако искаш си хвани твоята винетката с рапидки-твоя работа, но не мисли другите какво правят. Или те е яд, че не си я залепил и ти с плюнка,а!?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 10 дек 2010 11:32

neon написа:
Колега-к'ъв ти е проблема кой с какво кара и как го лепи?!
Всеки си има глава на раменете и си преценява сам.Ако иска може да кара и без номер-него го глобяват, а не теб. Относно лепенето с плюнка-къде пише в закона, че не може да се лепи с плюнка? Или с лайно примерно? Па чак па и кълнеш!! Ако искаш си хвани твоята винетката с рапидки-твоя работа, но не мисли другите какво правят. Или те е яд, че не си я залепил и ти с плюнка,а!?

Проблема ми е, че от тарикати тая държава не може да се оправи никога, ама баш си никога :idea:
..., че от такива дето по 4 години карат без винетки, аз който си плащам си чупя колата.
защото е пълно с тарикати.
Това е държава на тарикатите.
И после тоя дет плюе, лепи, маже по винетки пише във форума - 'ония крадът... затова има дупки...политиците такива...'
и аз кротко питам този същия: А ти какъв си? Очевиден и реален крадец! Аз ония в парламента не ги знам, но теб да!

И да - ще мисля другите какво правят.
Ако знам, че някой кара без винетка и имам възможност с удоволствие ще му уредя да го проверят!
И не защото съм злобен или завистлив.
А защото има нещо, което се нарича гражданска съвест.
Защото не искам аз да плащам и за тоя тарикат.
Защото ако и аз спра да плащам, какво ще стане? Освен, че ще съм поредната мишка?

Така че до някъде си прав - всеки сам си решава.
И аз с удоволствие бих 'портил' такива крадци, защото ми бъркат в моя джоб!
Жалко само, че нямам време да посветя на една такава мисия, защото съм зает да работя, а не да мисля миши номера!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 10 дек 2010 11:54

Аз си купувам винетка всяка година .
Тези които не си купуват , ами поне трайте си , не виждам отгоре на какво се хвалите . Ако всички спрем да си плащаме и станем крадци (както каза колегата горе) ШЪ СЪ УПРАЙ ли работата ?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 10 дек 2010 12:00

Съгласен съм с колегата group®. Не случайно в цивилизованите общества, били те на стария континент или през океана хората докладват на съответните органи за абсолютно всичко, което е нередно! Точно за тази гражданска съвест става дума, която е полезна за цялото общество, а тук хората я разбират като завист, омраза и "що тоя така а аз пък иначе", ама това ни е сериозен проблем! Единствено от подобни предизвикани проверки ще спечелят хората - по-спокоен дом и отношения, по-спокоен паркинг (ако знаеш, че някой изкуфял старец като седи и блее цял ден през прозореца ще се обади ако види някой да се върти около някоя кола по тъмните часове, а не да си каже: айде тоя как го преебаха!) и така не само НИЕ ще плащаме за дадени неща, а тарикатите да си ни гърбят...

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Пет 10 дек 2010 12:19

Здравейте,

По принцип съм съгласен и с едната и с другата страна, НО...
Именно заради всевъзможни тарикатлъци винаги има въпроси от сорта на: "Абе имате ли някакви връзки в...". Защото като опре ножа до кокала трябва да се действа, дори в някои случаи това, което трябва да платиш да е двойно, тройно или n пъти повече от това, което е трябвало да платим за времето, което е трябвало да го плащаме. Така и с винетките. Колегите, които не плащат ако ги хванат каква е глобата - 300 лева, да но при по-голямо желание могат да ти спрат возилото от движение и после пак плащаш (дали за връзки, дали по легалния път). Това че някой "герой" не си е плащал винетката за период от 4 години амбицира и други и така броят на "балъците", които плащат намалява, което пък намалява и приходите в бюджета.

После идват тези, които не плащат и казват: "Е страшни са ни пътищата - падат канари, заради липса на мрежи, или пропадат пътища, и т.н.". Пропадат, да, защото няма кой да ги спонсорира. Не съм привърженик на някоя политическа формация, но искам да ви обърна внимание, че в момента се строят пътища, които са качествени. Да, околовръстния път се наводни, но пък е удоволствие да караш по него в сухо време. Наводни се защото няма изградена отводнителна система, тук-там е спестявано, нормално е в БГ живеем. След този резил ще се постараят да изградят съоражения, които да не позволят подобни изцепки. Веднага ще кажете защо е спестявано, ами защото някои колеги си спестяват плащанията към държавата. Не казвам, че ако плащаме всичко ще е цветя и рози, но тогава с пълно право можете да възроптавате към всякакви неправди. Сега изказванията ви изглеждат доста необосновани. Като влезнете в дискотеката например, не казвате: "Няма да плащам вход, защото вътре е много задушно." Просто или влизате и плащате, или не влизате, така и в случая или излизате от населеното място и плащате за винетка, или си се движите в рамките на селището.

Относно това, че съм съгласен с другата страна ще кажа само, че ми прилича на типичната история: "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле."
Те си избират дали ще карат без винетка или не, съответно дали ще бъдат глобени или не. Предполагам ще има много "ама, да ама..." или "Ти пък какъв си, какво разбираш" и т.н., на които смятам да кажа, че не написах всичко това да провокирам словоизлияния "за" или "против", а по-скоро хората да се замислят какво очакват и съответно какво правят в тази насока.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 10 дек 2010 12:28

milmar написа:Аз си купувам винетка всяка година .
Тези които не си купуват , ами поне трайте си , не виждам отгоре на какво се хвалите . Ако всички спрем да си плащаме и станем крадци (както каза колегата горе) ШЪ СЪ УПРАЙ ли работата ?

аз мисля че ако спрем да купуваме тогава ще се оправим.
ще се въведе тол такса и който кара ще плаща.
а не аз както имам две коли и едната никога не се кара по път за винетка.
е айде да не казвам никога,може един два пъте на година и ще плащам същата такса като някой който минава по 100 пъте на ден по същия път.
ай сектир и винетките,особено както съм афектиран от вчера като въртях из селата на Тополовград. :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 10 дек 2010 13:36

То на нас никога не може да ни се угоди , винаги сме против .
Само ако по правило нещо е безплатно , едва ли някой ще го наруши :Mr Green Fun .

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 10 дек 2010 13:52

добре де
след като цветалина бориславова си продаде дела в си-банк и няма никакво повече участие там
как ще наричате иронично винетките-цветалинки ???? :)

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 10 дек 2010 14:12

винедка за счупени пътища не бива да се дава , човек в днешно време и в гората да кара няма да има много разлика с нащи платна в права посока. :?

:неграмотно

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 10 дек 2010 15:46

Големи сте ербапи и всички плащате. И аз плащам, но какво от това? И кои сте вие та ще определяте хората като крадци и т.н.? И какво като плащам? Освен строшената предница друго получих ли за 4-5 години като плащам? :roll: Пък и ще говорите кой колко бил крал. Айде нема нужда. Всички ги знаем. И да си сцепите г..а от плащане пак ще си е същото положение. Не ви ли стана ясно вече. :beer :drunk

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 10 дек 2010 16:01

Само не разбрах постовете след моя за мен ли се отнасят или по принцип? Щото ако ме наричате "крадец" ме интересува на какво основание си го позволявате?! :screwy
Някой от Вас познава ли ме лично, знае ли плащам ли за винетки и данъци...., даже за мишки имаше изказвания.....???! :beat_butt2

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 10 дек 2010 16:10

neon написа:Само не разбрах постовете след моя за мен ли се отнасят или по принцип? Щото ако ме наричате "крадец" ме интересува на какво основание си го позволявате?! :screwy
Някой от Вас познава ли ме лично, знае ли плашам ли за винетки и данъци, даже за мишки имаше изказвания.....???! :beat_butt2

Всичко си е написано достатъчно ясно за кой какво се отнася!
Не виждам някой, включ. аз да те е квалифицирал персонално.
Ти как се идентифицираш е друг въпрос и мен не ме касае.

п.с. ако имаш други въпроси извън темата можеш да ги зададеш на ЛС към съответния човек :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”