как да направим фаровете да се пускат при контакт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
как да направим фаровете да се пускат при контакт
Колеги искам да питам това което мисля става ли въобще.Искам фаровете да се спират и пускат заедно с контакта и дали става само с премостване при бушоните или сам в голяма грешка.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: как да направим фаровете да се пускат при контакт
На трактора или на редосеялката!?
Не е като да няма теми за автоматично пускане на фаровете, релета, ДРЛ и още една камара знайни и незнайни схеми начини и методи. Голяма част от тях на първа и втора страница в раздела, но трябва да се прочете. Най - голямата дилема е какво да правиш с габарита когато е върнат контактния ключ, иначе е лесно.
Не е като да няма теми за автоматично пускане на фаровете, релета, ДРЛ и още една камара знайни и незнайни схеми начини и методи. Голяма част от тях на първа и втора страница в раздела, но трябва да се прочете. Най - голямата дилема е какво да правиш с габарита когато е върнат контактния ключ, иначе е лесно.
- mitko kabelcheto
- Автомобил:
- Двигател:
Мдаааа,в това е дилемата.....Има ли някой да я е решил?
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="К.Одаджийски"]На трактора или на редосеялката!?
Спуках се от смях
Спуках се от смях

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
На моя голф (голф 3 1.8АБС) като дам на контакт ми се пускат фаровете
Някой преди мен явно си е поиграл и ми е направил тази екстра
И даже ми направи впечатление,че като дам на контакт се палят само фаровете,без осветление на таблото,без габарити отзад
Но нямам си на представа как се прави това
Поздрави

Поздрави
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да бе тва е голяма глупост,не стига че и стартера товари при палене ами и фаровете.
Най лесно си сложи едно реле и му хвани + на бобинката от тънкия кабел на алтернатора.Така фаровете ще светят само когато двигателя работи.И ще гаснат като го изгасиш

Най лесно си сложи едно реле и му хвани + на бобинката от тънкия кабел на алтернатора.Така фаровете ще светят само когато двигателя работи.И ще гаснат като го изгасиш

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Или най вече тази схемичка.Релето струва 2-3 лв. 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Само една корекция към горната схема: вземете захранване за фаровете от X веригата. Така отпада допълнителното натоварване от фаровете върху акумулатора в момента на палене.
SANDO 1 написа:Да бе тва е голяма глупост,не стига че и стартера товари при палене ами и фаровете.
Повечето автомобили имат реле което гаси фаровете когато върти стартера, така че това не е приоритет!
Иначе при мен като изгася колата остават да светят само габаритите, та се чудя как ли бих могъл да направя така че и те да изгасват като няма контакт? И просто копчето на фаровете да си стои постоянно включено!
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
ivo_555 написа:Иначе при мен като изгася колата остават да светят само габаритите, та се чудя как ли бих могъл да направя така че и те да изгасват като няма контакт? И просто копчето на фаровете да си стои постоянно включено!
На полото към ключа за фаровете идват 2 захранвания: "постоянен +" и "+ на контакт". За известно време бях реализирал точно това, за което говориш. Просто взимаш захранване за габаритите от "+ на контакт" и така светват и изгасват с фаровете. В моя случай бях добавил и един превключващ ключ, за да мога да връщам оригиналното положение, ако ми дотрябват габарити.
Но както вече и другите колеги казаха, това решение е куцо. Затова в последствие аз си сложих времезакъснително реле и така фаровете и габаритите ми светват 10-ина сек. след запалване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги един де си разглабях несхто копчето за фаровете на 3-ката падна платката на земята настъпих я без да искам и когато монтирах всичко като дам на контакт и фаровете светят като запаля пак като я изгася колата и фаровете гаснат незнам как го направиь но не си настъпваите платките

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:Само една корекция към горната схема: вземете захранване за фаровете от X веригата. Така отпада допълнителното натоварване от фаровете върху акумулатора в момента на палене.
Включването на фаровете преди запалването има положителен ефект върху акумулатора, защото служи за "събуждането" му, най-вече през зимата, при ниски температури.

Включването на фаровете преди запалването
Ключовата дума е преди .Докато върти стартера, добре е да не светят.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Докато върти стартера, добре е да не светят.