Над 1 000 000 коли на ток до 2020 г

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Над 1 000 000 коли на ток до 2020 г

Мнениеот ktamen » Пон 06 дек 2010 1:26

Аз за първи път чувам, че Тесла е правил автомобил. Знам, че Едисон е открил желязно-никеловия акумулатор докато се е опитвал да направи електроавтомобил. Тесла е работил в много насоки, ама автомобил... Напиши нещо повече за това.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 06 дек 2010 2:10

Извинявам се за неточността! Автомобила не е дело на Тесла, а на GM. Тесла го преправя в електромобил, до колкото може да се вярва на източниците. Това е първия линк който ми попадна в google сега http://beinsa.info/index.php?option=com_content&view=article&id=97:2009-03-19-14-13-37&catid=10:2009-01-18-20-40-32&Itemid=24

Ето тук разни хора развиват дискусийка. Нищо не разбирам от тея неща, не знам дали пишат глупости или не, ама използват "умни" думички :D :D :D

Последна промяна от stan4o_mc на Пон 06 дек 2010 2:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 06 дек 2010 2:28

Вестик "Сутрешни даласки новини" не ми се вижда достатъчно надежден източник. Мисля, че Тесла не е правил нищо подобно, а всичко е измислица на някой журналист. А обясненията как всъщност се е движил този автомобил, са пълни със научни термини, но всъщност са напълно безсмислени и нелепи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 06 дек 2010 9:42

stan4o_mc написа:
Ето тук разни хора развиват дискусийка. Нищо не разбирам от тея неща, не знам дали пишат глупости или не, ама използват "умни" думички :D :D :D

Умни думички, като Оргон да речем- очаквай да намесят учителя Йода и Дарт Вейдър в дискусията yoda :lool :applause: :shock
Тая работа намирисва на космодиск малко...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 06 дек 2010 11:13

само не ми е ясно като свърши нефта как ще се осъществяват полетите като няма керосин вече и как ще се ходи до луната например. можеби затова ограничават автомобилостроенето на електричество , че да останат ресурси за самолетостроенето , но неможели да се използва водородно гориво за него , като свърши тотално невта сигурно само хелекоптери на ток ще има? :screwy и все пак невта е основния продукт от който се получават много други неща, дори и процесора на компютъра има нефт. този продукт е като златото и не е само за горива. сигурно ще започнат да го пестят и да го включат в списъка за намалени ресурси , но пък ще е скъп и някои хора пак ще гушат много от малко количества. така си го представям , ако има някой да ме поправи.

Потребителски аватар
staraplanina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staraplanina » Вто 07 дек 2010 11:58

stan4o_mc написа:Почти столетие е минало от как хората са измислили електричките, но по ред причини не се развиват.
...
Вярвам, че ще се мине масово на ток, но не вярвам да е на батерии. Все пак всичко около нас е енергия, но още не знаем как да я използваме.

Електричките са на повече от 100г. - даже първото Порше си е било с електродвигател, не с ДВГ:
Porshe History

А дали Никола Тесла е черпил електричество от "етера" - не знам и се съмнявам някой въобще да знае...
Във филма Free Energy - The Race to Zero Point /Свободна енергия - Надпреварата към нулевата точка/ се споменават доста интересни (дори малко луди) неща.
Препоръчвам го :да:
Изображение

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 07 дек 2010 16:33

чрез компютрите човечеството ще достигне такъв предел , че ще има перпетум мобиле , че даже и терминатор , но това ще стане след стотици години , то не че сега го няма, но се крие в тайна. нали първо тези с батериите трябва да се нагушат. а после като има перпетум мобиле сигурно ще има по- големи данъци за сметка , че се движеш за без пари. след 2012 год. няма да има крй на света , а навлизаме в нова цивилизация , цивилизацията на магнитните сили или свободната енергия.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 08 дек 2010 0:07

nikson85 написа:чрез компютрите човечеството ще достигне такъв предел , че ще има перпетум мобиле , че даже и терминатор , но това ще стане след стотици години , то не че сега го няма, но се крие в тайна. нали първо тези с батериите трябва да се нагушат. а после като има перпетум мобиле сигурно ще има по- големи данъци за сметка , че се движеш за без пари. след 2012 год. няма да има крй на света , а навлизаме в нова цивилизация , цивилизацията на магнитните сили или свободната енергия.

На твое място моментално бих отворил прозореца,за да влезе малко чист въздух...ако ме разбираш...

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 08 дек 2010 0:40

Тъй като пребивавах известно време в Испания до скоро, мога да кажа че поне 30% от колите там са на ток - като най достъпните са Тойота Приус и Аурис. Включително и такситата :arrow:

Потребителски аватар
nikidd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikidd » Сря 08 дек 2010 15:49

6669 написа:Тъй като пребивавах известно време в Испания до скоро, мога да кажа че поне 30% от колите там са на ток - като най достъпните са Тойота Приус и Аурис. Включително и такситата :arrow:

Не се заблуждавай, това не са коли на ток. Ако бяха, щеше да има начин да си зареждаш Приус-а от ел. мрежата. За съжаление, може да му заредиш батериите само от собствения му ДВГ.

Потребителски аватар
staraplanina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staraplanina » Пет 10 дек 2010 12:38

nikidd написа:Не се заблуждавай, това не са коли на ток. Ако бяха, щеше да има начин да си зареждаш Приус-а от ел. мрежата. За съжаление, може да му заредиш батериите само от собствения му ДВГ.

Тези си се водят хибрид.
Но Приуса трето поколение има възможност за зареждане и от контакта (Plug-In Hybrid):
WikiPedia - Plug-In Hybrid
:wink:

Потребителски аватар
nikidd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikidd » Пет 10 дек 2010 15:53

staraplanina написа:
nikidd написа:Не се заблуждавай, това не са коли на ток. Ако бяха, щеше да има начин да си зареждаш Приус-а от ел. мрежата. За съжаление, може да му заредиш батериите само от собствения му ДВГ.

Тези си се водят хибрид.
Но Приуса трето поколение има възможност за зареждане и от контакта (Plug-In Hybrid):
WikiPedia - Plug-In Hybrid
:wink:

Това още го няма на пазара, щели да го пуснат 2012.
Аз лично не бих нарекъл сегашния prius хибрид (макар да знам, че така се води). По дефиниция Hybrid Vehicle означава, че трябва да се задвижва с поне два различни източника на енергия. Е, в случая дефакто имаш само един източник - ДВГ, нищо че той зарежда едни батерии, с които да минеш 10 км.

Потребителски аватар
staraplanina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staraplanina » Пон 13 дек 2010 23:08

nikidd написа:Това още го няма на пазара, щели да го пуснат 2012.

Не си прав - има възможност за модификация на почти всички модели Приуси считано от 2004година насам.
Ето разгледай този сайт:
Luscious Garage

nikidd написа:Аз лично не бих нарекъл сегашния prius хибрид (макар да знам, че така се води). По дефиниция Hybrid Vehicle означава, че трябва да се задвижва с поне два различни източника на енергия. Е, в случая дефакто имаш само един източник - ДВГ, нищо че той зарежда едни батерии, с които да минеш 10 км.

Ти сам си го написал "два различни източника на енергия" - единия е ДВГ с бензинов "източник на енергия", а другия - електромотор...
Наскоро имах удоволствието няколко дни да ползвам Приус, второ поколение - изживяването си го бива.
Влизаш и включваш колата - и ако си на електродвигател, ДВГ-то ти не е включено mhihi
За съжаление този напълно електрически режим е сравнотелно кратък - около 2 километра и/или при маневри за тръгване/паркиране.
В посочения от мен сайт правят преработка на хибридите - слагат допълнителен пакет батерии и зарядно устркойство и така удължават електрическия пробег до 25 мили (около 35-37км). Доста незадоволително като се има предвид исканата за тази услуга сума от цели 13 500$ :screwy

Потребителски аватар
nikidd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikidd » Вто 14 дек 2010 10:43

staraplanina написа:
nikidd написа:Това още го няма на пазара, щели да го пуснат 2012.

Не си прав - има възможност за модификация на почти всички модели Приуси считано от 2004година насам.
Ето разгледай този сайт:
Luscious Garage

Това не е Toyota вече ;) и съм убеден, че отпада гаранцията на производителя.

staraplanina написа:
nikidd написа:Аз лично не бих нарекъл сегашния prius хибрид (макар да знам, че така се води). По дефиниция Hybrid Vehicle означава, че трябва да се задвижва с поне два различни източника на енергия. Е, в случая дефакто имаш само един източник - ДВГ, нищо че той зарежда едни батерии, с които да минеш 10 км.

Ти сам си го написал "два различни източника на енергия" - единия е ДВГ с бензинов "източник на енергия", а другия - електромотор...
Наскоро имах удоволствието няколко дни да ползвам Приус, второ поколение - изживяването си го бива.
Влизаш и включваш колата - и ако си на електродвигател, ДВГ-то ти не е включено mhihi
За съжаление този напълно електрически режим е сравнотелно кратък - около 2 километра и/или при маневри за тръгване/паркиране.
В посочения от мен сайт правят преработка на хибридите - слагат допълнителен пакет батерии и зарядно устркойство и така удължават електрическия пробег до 25 мили (около 35-37км). Доста незадоволително като се има предвид исканата за тази услуга сума от цели 13 500$ :screwy

Аз не се съмнявам, че изживяването си го бива. Тук коментирам само, че колата излязла от завода не може да се зарежда от мрежата, а само чрез работа на двигателя. От тази гледна точка това не е хибрид, а една голяма лъж. Когато през 2012 добавят кабел и щепсел, тогава ще бъде хибрид.

Ако иде реч за aftermarket conversion има и по-евтини варианти, а няма особен бенефит да конвертираш чисто нов Приус.

Потребителски аватар
staraplanina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staraplanina » Сря 15 дек 2010 10:27

nikidd написа:Тук коментирам само, че колата излязла от завода не може да се зарежда от мрежата, а само чрез работа на двигателя. От тази гледна точка това не е хибрид, а една голяма лъж. Когато през 2012 добавят кабел и щепсел, тогава ще бъде хибрид.

Така си е - липсата на щепсел при "хибридите" си е направо гадост...
За момента никоя кола не е излязла фабрично оборудвана с щепсел, с изключение на някои - Nissan Leaf, Mitsubishi iMiEV, CODA, THINK City (не съм ги изброил всичките)....
Ама и цената им си я бива mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”