Тест на немски дизел на -20
Re: Тест на немски дизел на -20
Има Кастрол ТДА и сега. Аз го видях на 16 кинта парчето. Иначе бидоните или по-скоро онова в тях... на някои камиони се слага добавка към горивото( в отделно резервоарче се налива), за да могат да покриват последното ЕВРО 4 ли, 5 ли беше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да точно за нормите на ЕВРО 5 става дума, на бензиностанция във В.Т. го гледах и в Раданово, и е както казах в едни квадратни пласмасови обеми с вместиност около 1000л. Та въроса е какво е това нещо вътре?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че говорите за AD BLUE, а това си е водичка с малко химикали в нея и както казаха колегите по горе служи за покриване на евро нормите за изгорели газове.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
red.devilll написа:колега провери в темата за кастрол тда един колега беше писал къде го има в софия,аз лично си поръчах малко по-скъп и ми го донесоха от германия вчера
Не мога да намеря темата. Преди аз бях пуснал тема за този кастрол но всеки ми обястняваше, за големите магазини метро и т.н. Не съм обикалял скоро може и наситина да са го пуснали ако е така много добре.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
grishitu написа:Да точно за нормите на ЕВРО 5 става дума, на бензиностанция във В.Т. го гледах и в Раданово, и е както казах в едни квадратни пласмасови обеми с вместиност около 1000л. Та въроса е какво е това нещо вътре?
Това не е добавка за дизел колега.Добавката от бидоните се сипва в един резервар на АУСПУХА и е вид катализатор за да покрие EURO 5 камиончето

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
grishitu написа:Да точно за нормите на ЕВРО 5 става дума, на бензиностанция във В.Т. го гледах и в Раданово, и е както казах в едни квадратни пласмасови обеми с вместиност около 1000л. Та въроса е какво е това нещо вътре?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се че вече е ясно как се казва добавката(АД БЛУ), а има ли смисъл да се ползва за чист дизел (1,9 AEF) и с какво подобравя работата на двигателя или само за TDI би имало ефект.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
grishitu написа:Радвам се че вече е ясно как се казва добавката(АД БЛУ), а има ли смисъл да се ползва за чист дизел (1,9 AEF) и с какво подобравя работата на двигателя или само за TDI би имало ефект.
Къде мислиш да я сипеш и кой ще ти я управлява, т.е. кога да се впръсква в ауспуха.

Това е САМО за мотори отговарящи на ЕВРО5.

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Да не вземе някой да си сипе адблу в резервоара
защото после ще има 

- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Ад Блуто си е чиста пикня-32,5% воден разтвор на уреа.Колега grishitu ти няма къде да го налееш това и няма общо с работата на мотора.
Иначе на по-новите Пежа дизел също има такава Катализаторната течност-Eolys.Около 3-4 литра е резервоарчето,намиращо се зад задна дясна гума и стига за пробег от около 120000 км и струва 298лв за 3 литра.
Иначе на по-новите Пежа дизел също има такава Катализаторната течност-Eolys.Около 3-4 литра е резервоарчето,намиращо се зад задна дясна гума и стига за пробег от около 120000 км и струва 298лв за 3 литра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за инфото,сега като знам какво да търся и намерих това: "AdBlue® е съвременно решение за намаляване на емисиите на вредни газове, отделяни от двигателите с вътрешно горене. Добавката представлява смес от 2/3 вода и 1/3 карбамид. Редуциращият агент карбамид образува амоняк и чрез SCR-катализатора азотните оксиди (NO and NO2) се редуцират до азот и вода. Така чистият, нетоксичен, безопасен воден разтвор на карбамид допринася за по-чист въздух и по-нисък разход на гориво. Чрез използването на добавката се постига съответствие на екологичните стандарти."
п.п.първоначално мислех, че се смева с горивото преди горивната камера, но се оказа че се връсква в катализатора .
п.п.първоначално мислех, че се смева с горивото преди горивната камера, но се оказа че се връсква в катализатора .
Върни се в “Дизелови агрегати”