Здравейте,
От както застудя времето климатроника на три пъти ми прави следния номер.Сутрин когато температурата е около нулата или под нулата като запаля колата климатроника не иска да се включи да работи,а започва да работи след като покарам и колата загрее и отново изключа двигателя и го запаля и чак тогава вземе та заработи.
Направих му самодиагностиката и излезе код 444 което би трябвало да означава че няма запаметени грешки.
Някой има представа какъв може да е проблема?
Проблем с климатроника на Пасат 5.5
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Проблем с климатроника на Пасат 5.5
Не тръгва изобщо или само духа на най-слабата степен? Защото при мен веднага след запалване се пуска на най-ниската степен и като позагрее тогава започва да мести клапите и да духа по-силно.
- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
Не тръгва изобщо,даже и не свети дисплея въпреки че са пуснати фаровете и нищо не пише на дисплея даже и OFF
- dancing_niki
- Скиора
Да не е кофти връзка към контролера тогава и от температурата да тръгва. Понеже ако светнеш фаровете и не свети диплея и даже Off не изписва значи няма връзка м/у контролера и автомобила.
- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Да не е кофти връзка към контролера тогава и от температурата да тръгва. Понеже ако светнеш фаровете и не свети диплея и даже Off не изписва значи няма връзка м/у контролера и автомобила.
Имаш ли представа какво и къде трябва да се разглобява та да проследя връзките,че така като ти чета поста май ме чака зверско разглобяване.Другото интересно е че не набива грешки в паметта,щото дори и някоя букса някъде да се е поизвадила би трябвало да измрънка нещо поне.
- dancing_niki
- Скиора
Ако си с Гама, евентуално може да минеш метър само да свалиш касетофона и през отвора да се докопаеш до кабелите и леко да ги размърдаш. Ако не сваляш декоративния панел и след него климатроника. Ето някой и друг линк: http://www.passatworld.com/forums/showt ... p?t=174624
- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Ако си с Гама, евентуално може да минеш метър само да свалиш касетофона и през отвора да се докопаеш до кабелите и леко да ги размърдаш. Ако не сваляш декоративния панел и след него климатроника. Ето някой и друг линк: http://www.passatworld.com/forums/showt ... p?t=174624
Много ти благодаря за насоките,още утре ще пробвам да сваля касетофона и да размърда кабелаците и да видим какво ще стане и ще пиша за резултата.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля че по лесно ще свалиш самия панел на климатроника . махаш лайстната която е около него , развиваш 4 - те болта и излиза . отзад има 4 букси , напръскай ги с контактен спрей и виж дали ще помогне . провери и бушоните на климатроника , може да не прави там добре контакт . успех
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Дано се ориентираш по тази снимка! Тези четири болтчета трябва да развиеш!

- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за насоките.
Днес я направих тази операция и ще видим дали утре сутри клематроника ще тръгне от раз в този студ или пак ще трябва да чакам да загрее колата и чак тогава ще проработи.
Днес я направих тази операция и ще видим дали утре сутри клематроника ще тръгне от раз в този студ или пак ще трябва да чакам да загрее колата и чак тогава ще проработи.
- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
За съжаление разглабянето и пръскането с контактен спрей на буксите на контролера на климатроника не даде резултат и днес сутринта климатроника пак не искаше да работи до като не загрее колата.Боцнах му ВАГ КОМА до като не искаше да работи и не изписа никаква грешка,ще съм ви благодарен ако имате нови предложения за ремонта на това чудо
За съжаление разглабянето и пръскането с контактен спрей на буксите на контролера на климатроника не даде резултат и днес сутринта климатроника пак не искаше да работи до като не загрее колата.Боцнах му ВАГ КОМА до като не искаше да работи и не изписа никаква грешка,ще съм ви благодарен ако имате нови предложения за ремонта на това чудо

-
- Автомобил:
- Двигател:
karlson18 написа:Здравейте колеги,
Свали пак контролера,отвори го и хубаво огледай за спукана(студена) спойка-най-добре презапой с поялника всички съмнинелни спойки

провери и разни там лентови кабели ,ако има.
- ppeychinov
- Автомобил:
- Двигател:
КОЛЕГА при мен е същото но като извадя бушончето и го сложа тръгва-хлабава връзка 

- karlson18
- Автомобил:
- Двигател:
ppeychinov написа:КОЛЕГА при мен е същото но като извадя бушончето и го сложа тръгва-хлабава връзка
Колега благодаря за идеята,ще го проверя първо него пък ако не стане работата ще трябва да разглабям на ново контролера и да оглеждам за студена споика както посъветва по горе колегата.Ти как си пробвал да вадиш бушона,когато не работи климатроника и клюща е завъртян на контакт и тогава вадиш и слагаш бушона и тръгва духалката.