Помощ при избор на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при избор на лаптоп

Мнениеот MMX » Съб 11 дек 2010 16:04

jims написа:Мина времето на железните и стабилни машини и лаптопи... Забравете каквото знаете за която и да е марка. В ниския и среден ценови клас се реже от всичко: качество, гаранция, параметри и каквото още може да се сетите. Идеята е да има по-ниска цена и повече продажби. Сега познайте кой е потърпевш от цялата работа :) Пък после ми хвалете тая и оная марка :)

Не е точно така. Между Марка и марка разликата е в нивото на хората в отдела за разработки. При китайските мАРКИ тия хора са хванати от гората и полето - съответно правят много неща по картинка без никаква идея защо трябва да го има и каква му е идеята. Производството може да е все в Китай, но много зависи кой/как/къде е правил прототипа и какви идеи е вкарал. По твоята логика защо да хвърля човек маса пари за VW/Audi на 5г. след като може за същите пари да си купи нова... дачия :)

bnick написа:
Matematiks написа:аз пък съм се огледал в е тая тошибка http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541353

кралския размер :twisted: най практичен ми се вижда :deal 13,3

Практичен само за разнасяне, за всичко друго ще пада яко взиране mhihi

За "взиране" настолен монитор на работното място. Ако смяташ че 18" лаптоп е по-добра идея...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 11 дек 2010 18:23

по тая логика на 18 инча,ше си нося пи сито и един мониторф 22 инча црт :063: -под мишка mhihi

В момента съм с 10 инча и ми е добре,13,3 е оптимално според мен,иначе става като Пи Си вече :059:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 11 дек 2010 18:39

Matematiks написа:по тая логика на 18 инча,ше си нося пи сито и един мониторф 22 инча црт :063: -под мишка mhihi

В момента съм с 10 инча и ми е добре,13,3 е оптимално според мен,иначе става като Пи Си вече :059:

Еми, аз съм с 15-ка и ми е малък. Като мина от настолния на лаптопа, все едно гледам дисплея на телефона mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 11 дек 2010 20:22

Matematiks написа:по тая логика на 18 инча,ше си нося пи сито и един мониторф 22 инча црт :063: -под мишка mhihi

Ако го дават с "no matter what" гаранция ОК, но тя мисля, че беше 2 години. Интересен факт е, че на шурея сателитката 2-3 месеца след изтичане на гаранцията гърми дъно като не оставяна да прегрява и е носена редовно за почистване. Зачел се човека в големия интерент и забелязал, че при тях това било тенденция... Странна работа...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 13 дек 2010 10:34

Matematiks написа:13,3 е оптимално според мен,иначе става като Пи Си вече :059:

И аз мисля, че 13" е оптималното - те затова са най-скъпи. По-големите се отдалечават от понятието преносимост.

radi_nrj написа:Зачел се човека в големия интерент и забелязал, че при тях това било тенденция... Странна работа...

Май идеята тамагочи съвсем съзнателно се вгражда в китайската електроника. Интересно ако човек си свери часовника с 3 години напред на 2-рия месец какво ще стане.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 09 яну 2013 23:26

2 години след темата и на мен ми се налага да попипам.

http://www.vario.bg/141/11193/dell-vost ... rettyPhoto[product11193]/4/

http://www.vario.bg/141/11198/dell-vost ... rettyPhoto[product11198]/3/

Малкия ме блазни заради размерите,ще ги сравня един до друг и ще реша на място.(знам,че малкия е с малка резолюция,това не ме бърка)

Как ги виждате моделите?!?!

Ще се слагат минимум 16 GB RAM ,ако намеря 2 плочки по 16 Гига(трудно),може и 32 да стане :shock

Приемам други предложения също.
Изискванията са- i7 quad core с повече кеш,да подържа поне 16 Гб рам,да е малък до 14 инча,13.3 по добре ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с матов екран,и бърз диск за предпочитане 1ТБ
Бюджет до 1800 български лева :drinking: може да се напъна и до 2000,но много трябва да ме изкефи
:drunk

P.S. Деловете не загряват ли много?!? Ше го надувам здраво аз :012:

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Чет 10 яну 2013 0:06

преди около 3 год. си купих DELL VOSTRO 1018 с Intel Core2Duo. Железен лаптоп. батерията му в момента държи около час и половина. А почистване е виждал само веднъж май! Имам и HP G62. И той е добър, обаче в сравнение с дела губи по точки, въпреки, че е с около година и половина по нов.

Та моят съвет е : DELL :да:

За марки като MSI и Packard-Bell не бих си търкал копчетата на клавиатурата да пиша :no-no

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 10 яну 2013 0:09

Тия марки са извън обсъждане.

Дилемата е Дел или Тинкпад,ама тинкпада тряа му търся наква игра от шатите,че тук е много дебел а ми трябва за вчера лаптопа :D

Има един нов геймърски лаптоп на Азус - G46VW и той ме блазни заради охлаждането

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”