основния ремонт на моя двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

основния ремонт на моя двигател

Мнениеот toni82 » Съб 11 дек 2010 19:44

ето какво се случи.мотора е1.6 16в аэд голф4.от много време имах проблем с маслото гореше ми по 1л на 1000км и реших че е времеэа ремокт.окаэа се че сегментите бяха направо свършили,по клапаните имаше нагар колкото фаянсова плочка.окаэа се също че и четирите ми биели бяха иэкривени неэнайно эащо.лошото е че вече бях эакупил чисто нови сегменти kolbenringe ,гарнитури,обслужих и главата.биели не можах да открия никаде.проблема се реши благодарение на колегата kirilexот когото купих цял двигател и на когото ис эакам искрено да благодаря.според вас от какво биха могли да се иэкривят теэи биели.неэнам дали темата ми е эа тук и эатова моля модераторите да япреместят в съответния форум.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: основния ремонт на моя двигател

Мнениеот pe6kata » Съб 11 дек 2010 20:03

воден удар

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Съб 11 дек 2010 20:39

колега важно е да споменеш колата гореше ли масло когато я купува или проблема с маслото се появи в последствие ,и този нагар по клапаните дебел колкото фаянсови плочки беше ли твърд като фаянс

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Съб 11 дек 2010 21:14

toni82 написа:според вас от какво биха могли да се иэкривят теэи биели

Воден стълб , един приятел преди 2 зими , ей така минава си с е36-ката през няква голяма локва и засмуква вода през филтъра , след това Баварията кротко си стоеше близо седмица вцепенена край едни преспи.

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Съб 11 дек 2010 23:07

да откакто я купих си гореше масло.действително нагара беше много твърд.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 12 дек 2010 13:49

не разбрах аз с каква цел е пусната темата ? просто да ни информираш че си правил основен ремонт ли ?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 12 дек 2010 14:04

Peteff написа:не разбрах аз с каква цел е пусната темата ? просто да ни информираш че си правил основен ремонт ли ?

За да разбере човека от какво може да са се изкривили биелите :| ... :banghead:

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Нед 12 дек 2010 14:47

колега лично аз отхвърлям категорично вероятноста за изкривяването на беллите от воден стълб по простата причина ,че от воден стълб може да изкривиш от 1 до 2 макс 3 белли но целите 4 !?!Според мен клапаните са биели буталата посредством нагара но при това положение трябва да проличи от състоянието на челата на буталата а иначе съм почти сигурен ,че колата преди да я вземеш е късала ангренажен ремък ,с две думи притеб е имало голямо меле между клапани и бутала но така дистанционо никой не може да ти каже на 100 % .Един съвет безплатен - ревизирай главата на 100% като започнеш от водачите на клапани

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 12 дек 2010 18:28

виждал ли си биела и клапан? при среща(бутало-клапан) кое мислш че ще поддаде биелата или клапана(вкл. чупене на бутала). И що си мислиш че мотора не може да засмуче и в 4-те цилиндъра ако е попаднала вода във всмукателната система

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 12 дек 2010 18:51

да беше направил фото сесия и да пуснеш някоя и друга да видим

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Нед 12 дек 2010 19:20

pe6kata написа:виждал ли си биела и клапан? при среща(бутало-клапан) кое мислш че ще поддаде биелата или клапана(вкл. чупене на бутала). И що си мислиш че мотора не може да засмуче и в 4-те цилиндъра ако е попаднала вода във всмукателната система

колега ще те изненадам силно но не съм виждал въпросните джаджи но утре може да разхвърля моторчето на голфа да видя за какво става въпрос нищо ,че съм учил 7 г ДВГ

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 12 дек 2010 19:28

аз не съм учил, но се ровя в тях чисто любителски, досега не съм чул/видял изкривени биели от среща на бутало/клапан(не казвам че е невъзможно), но като погледнеш биела и клапан дето е 6-8мм, някакси...

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пон 13 дек 2010 21:25

Страшно сте учили....я си припомни само като кажеше на даскала "биела",какво ставаше....

kachakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kachakov » Вто 14 дек 2010 15:11

vwg3 написа:Страшно сте учили....я си припомни само като кажеше на даскала "биела",какво ставаше....

ХЕе хе :applause: бе част от вас колеги сте уникално "особенни" да не използвам точната квалификация,в една тема споменах ,че има технически изостанали колеги на което друг колега го възприе като "умствено изостанали" и едва ли не ми се скара пък и биела и мотовилка си е една исъща бира .И кво лошо има да се говори с технически жаргони ако бях споменал мотовилка щях ли да се издигна в очите ти пък и не ме интересува отговора ,мисля ,че този форум е създаден да си бъдем полезни а не да се праим на "хентилигентни" ,предположението ми може и да е грешно относно проблема в темата но аз изказвам мнение на база знание и опит до колкото ги имам с цел да бъда полезен а иначе е много лесно да кажеш сори бегай в близкия сервиз там имат най-съвремения уред ЖИЛЕТ с 5 ножчета.Съжалявам и се извинявам за спама , ама си изградете навика да бъдете полезни а не досадни :обичам ви П.П. Темата ми е интересна и ще се радвам колегата да стигне до дъното и сподели

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пет 17 дек 2010 1:29

някои колега виждал ли е 4 изкривени биели от един мотор. аз съм 90% сигурен 4е тея които са ти го казали те лъжат.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”