Без винетки.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Без винетки.

Мнениеот group® » Съб 11 дек 2010 20:55

enigma79 написа:Ето това ние държавата :banghead:

Не това са някакви работници-тарикатковци, работещи за някоя фирма, която е на някой тарикатко и ги мързи и пестят за/от такива 'несъществени' работи.
Най-вероятно и те не ползват винетка и все 'държавата' им е виновна за собствените неволи :wink:
Може и да греша :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 11 дек 2010 21:25

а в Германия няма винетки
цената е включена в цената на бензина и колкото повече караш, толкова повече плащаш-това е
просто, ясно и честно...

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 11 дек 2010 21:28

Pichaga написа:а в Германия няма винетки
цената е включена в цената на бензина и колкото повече караш, толкова повече плащаш-това е
просто, ясно и честно...

И тук е включена и в цената на горивата по магистрали няма :talk:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 11 дек 2010 21:38

KirilGeorgiev написа:
просто, ясно и честно...

И тук е включена и в цената на горивата по магистрали няма :talk:

Нека и тука стане така, ако ще и застраховката да включат в бензина, даже и прегледа да пишат на литър бензин, ма всичко от тяхна страна да е изрядно, а не аз да се чудя дали по дадена улица ще мога да мина, и да си късам гумите по дупките, и после защо ние сме мрънкали! Увеличават глобите за винетките 2-но, да ги овеличават ама да има за какво, нито пътища са оправили нито нищо.

Благодаря много на колегата пуснал снимки на годишната винетка, ако някой има и лик, на седмична винетка ням ада е лошо да пусне снимка, може на някой колега да помогне, шот преди Кулата, имало хора малко преди границата продавали винетки на чужденци и им казвали че ако не си закупят от тях винетки ще ги глобат, та нека да си помагаме! :да:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 11 дек 2010 21:42

group® написа:
enigma79 написа:Ето това ние държавата :banghead:

Не това са някакви работници-тарикатковци, работещи за някоя фирма, която е на някой тарикатко и ги мързи и пестят за/от такива 'несъществени' работи.
Най-вероятно и те не ползват винетка и все 'държавата' им е виновна за собствените неволи :wink:
Може и да греша :)

Извинявай,ама от колко неща ни събират за едни същи неща такса.Аз да не съм балък,съгласен съм да плащам,ама всичко да е прозрачно и честно.А не като сега,вий дайте пари и си трошете колите,а пък парите да потънат в нечии джобове.И за какво да плащам,за да пълня гушата на тез идиоти,или щото взимам заплата достатъчна да си изхраня семейството.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 11 дек 2010 21:44

просто, ясно и честно...

В Германия заради нищо и никаква дупчица затвориха цяла магистрала.Тук пътищата са като лунен пейзаж.Там като плащаш знаеш за какво.А тук плащаш,за да може на някой си господин Х гаджето да лапа пари.Една винетка за лека кола е 70лв,а за тежкотоварен автомобил е 1300лв,колко коли има в България и колко тежкотоварни автомобила се движат всеки божи ден по родните пътища.Къде са всички тези пари?

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Съб 11 дек 2010 21:47

Квото и да си говороим и изпишем тук си е словестна еквилибристика...Аз плащам за винетка..и то годишна,и то всяка година без прекъсване от както за въведени...но нека всеки с ръка на сърце да си признае какво е първото нещо което казва след като пада в дупка способна да разцепи гума и джанта като зелка...мм???кажете???Ок да приемем че изведнъж ни удря нещо по главата и ставаме всияките/шофери/ добросъвестни платци..пак ще кажа какво от това...парите отиват в фонд пътияша и съоръжения..евентуално...от там на някаде си...от там още по далече...и куче влачи рейс...мисля че и двете страни по дебата имат право...но някакси за мен везните клонят да не се плащя за нещо..а да не получаваш в замяна,въпреки че си плащям,не за дръго...не искам да бутам рушвети на куките,далеч съм от мисълта че точно мойте 60лв отиват за еди коя си дупка...тва го няма никаде..отиваш в магазина и си даваш парите за хляб и получаваш такъв...а не хляб с дупка!!!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 11 дек 2010 22:55

Някой замислял ли се е, че за да се направи отсечка от 20 км.(казвам го примерно, защото горе-долу такива са разстоянията между две населени места) се плащат 100 000 лв.(цифрата е примерна). Така ... тези отсечки са да речем 100 на брой. Значи трябват 10 000 000 лв. Така ... винетките, които са закупени са на стойност 5 000 000 лв. Това означава, че 50% от обектите няма да се направят и съответно живущите там ще са недоволни. Има и нещо друго. Фирмите, които изпълняват тези обекти, искат да им се заплати цялата сума. Да но "държавата" трябва да й каже: "я направете шосето и ако шофьорите го харесат, може и да си платят винетките и може и ние да ви платим пътчето". В смисъл трябва да се посъберат пари, за да се направят повече км. пътища наведнъж, защото знаете, че като се правят по 5, 10 км., докато направят другата част, готовото се е съсипало. Според мен сега има раздвижване по пътно-строителните работи. Не може да очакваме, че за 2 месецяа ще се оправят де що има шосе и алейка. Винаги някой ще е недоволен, че в Горно нанадолнище има две дупки, а пък на пътя за Варна няма и защо да си плаща.

Моето заключение е, че докато ние си кръшкаме(под предлог "тая държава нищо ми не е дала, а ми е много задължена") положението ще е същото. Трябва да се замислим какво да очакваме от "държавата" при положение, че я ебаваме както можем. Смятам, че оплакванията са неоснователни. Звучат като : Вие платете да оправят пътя, а аз ако съм доволен, може и да си помисля и да си платя(ама по-скоро няма, щото вие сте балъци и съм ви ...)

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 11 дек 2010 23:15

sam_boha написа:)

Пич,нещо ти куца в сметките,а имено ги правиш без кръчмар.Ако погледнем твоите сметки примерни,то от тия 5 000 000 лв и половината не отиват за ремонт на пътищата.Да аз ще продължа да кръшкам,искам прозрачност къде ми отиват парите.А ния няма да се оправим заради такива като теб,които живеят в розови сънища и си плащат за елементарните неща,двойно,тройно,щото така им казва държавата и май ако ви кажи на такива като теб да приемат наведена стойка напред,докосвайки с пръстите на ръцете си,пръстите на краката си и да ви го надене мощно,то вия ще го направите и ще се радвате като пеленаче на женска гръд че държавата ви е опънала и продължава да ви опъва :dummy:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 11 дек 2010 23:22

Изобщо не е така.Има евро фондове,които дават пари.Къде са?Наемат се фирми от разни обкръжения,които правят пътища на двойно даже и тройно завишени цени,а качество никакво.Пример:Цариградското.Още не е оправено.Всичко е алъж-вериж,кучетата си лаят,кервана си върви.Каквото и да говорим,каквото и да правим нищо няма да се промени.Ние сме като жените,е*ат ни,а ние ги целиваме.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 11 дек 2010 23:26

Месечните и седмичните винетки и те ли са с номер, че не съм се интересувал?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 12 дек 2010 8:52

enigma79 написа:А ния няма да се оправим заради такива като теб,които живеят в розови сънища и си плащат за елементарните неща,двойно,тройно,щото така им казва държавата и май ако ви кажи на такива като теб да приемат наведена стойка напред,докосвайки с пръстите на ръцете си,пръстите на краката си и да ви го надене мощно,то вия ще го направите и ще се радвате като пеленаче на женска гръд че държавата ви е опънала и продължава да ви опъва :dummy:

Ела да пробваш дали ще стане така!
Аз си плащам и ще си плащам.

Само болното българско съзнание може да роди такова нещо - да си 'балък', 'смотаняк' и т.н., защото си плащаш и си съвестен гражданин, а не многознаен тарикатко и демагог, който вади от 100 кладенеца вода за да изкръшка с 5лв. (сумата е примерна). :screwy :?

И докато съм още с 'розовите очила' ще кажа, че лично аз забелязвам огромна разлика от едното време.
Карам от 2001г. и чувствително се подобряват нещата. Има още доста какво да се иска, но както каза някой по-горе - не става за ден.
Успех на всички!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 12 дек 2010 9:38

Кога ще пускат годишните за 2011?

Потребителски аватар
svilennsl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilennsl » Нед 12 дек 2010 10:31

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Нед 12 дек 2010 12:32

group® написа:Само болното българско съзнание може да роди такова нещо - да си 'балък', 'смотаняк' и т.н., защото си плащаш и си съвестен гражданин, а не многознаен тарикатко и демагог, който вади от 100 кладенеца вода за да изкръшка с 5лв. (сумата е примерна). :screwy :?

И докато съм още с 'розовите очила' ще кажа, че лично аз забелязвам огромна разлика от едното време.
Карам от 2001г. и чувствително се подобряват нещата. Има още доста какво да се иска, но както каза някой по-горе - не става за ден.
Успех на всички!

Беше ме страх да го кажа това за пътищата, но и аз го мисля. Просто на много хора им се иска като легнат вечерта и сутринта пред техния блок да е магистрала с 200 ленти, от които едната е лично за тях и то без пари.
За тарикатите с 5 лева също мисля си прав.

Искам да задам друг въпрос към неползващите винетка. Като ходите в чужбина,където има винетки, купувате ли? Що ? Аз съм виждал дупки и там... Защо не извадите логиката и в странство?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”