Странен проблем със замръзващи механизми на предните врати

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Re: Странен проблем със замръзващи механизми на предните врати

Мнениеот bread1978 » Съб 11 дек 2010 20:18

Тази сутрин - същият проблем и при мен. Самомна двете предни врати. Дръжката не реагираше въобше към 15 мин, после като загря се отвори без проблем. Кажи решението, ако го намериш, колега. Благодаря!

geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto_89 » Съб 11 дек 2010 23:37

Здравейте колеги, аз имам Ибиза и 2 зими ми прави същите номера все едно говорите за моята :D, последния път беше кофти, че тръгнахме от едно кафе и напълнихме колата и като да слизаме всички през задните врати :D. Та рещих за тази зима да се подготвя, тукмо се чудех кога ще имам време да ги оправя и се опитаха да ми разбиват колата и бях принуден да отварям кората, така и така бях почнал и реших да отварям и другата. Препоръчаха ми тефлонов спрей, и то все хора с поло, ибизи и голфове и казваха че са се родили с него. Купих го за 11.95лв от Бриколаж напръсках това беще някъде към края на октомври тази година и досега несъм имал никакви проблеми, ще видим като стане по-студено как ще бъде, но за сравнение помня, че дори около -2 градуса ми замръзваха, е днес при -5 сутринта нямях проблем. Надявам се отстраните и вие този гаден проблем, защото знам какво е :)
Поздрави и успех!

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Съб 11 дек 2010 23:50

Колеги и при мен е същото, но не иска да се отваря само отвътре / отвън сипах масло в ключалката и сработи/. Обаче отвътре предна дясна врата няма никакви признаци, че ще се отваря някога. Лостчето се движи свободно и няма характерното съпротивление което се усеща при отваряне на вратата. Дали при мен е нещо различно или и при вас се е случвало така? Как да действам? Къде да пръскам? Вътре механизмът не е ли една метална пръчка, която действа, като лост? И в този случай и да пръскам ще има ли ефект? Нека някой препатил да каже точно какво да правим? Мерси.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 12 дек 2010 20:18

на свързалите се с мен до петък ще им смажа механизмите срещу "колкото им е на сърце"
0887 740 536 Иван. след вторник ще имам нов тел.номер,а този няма да бачка но ще ви уведомя своевременно за новия номер.

Robbie Williams
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Robbie Williams » Чет 16 дек 2010 22:12

До преди малко си мислех, че ми е счупена бравата, ама така, както ми го описвате - 1 към 1 с моята! При мен проблема е предна лява врата. Имам VW Polo 98 комби. Отвън се отваря с малко клизма, обаче отвътре, както казва колегата преди мен - няма следи, че ще се отвори. Пръсках го с една смазка на Würth, и сякаш имаше ефект за отваряне отвън. Ами отвътре кво да го правя?

Потребителски аватар
mr_green
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mr_green » Вто 21 дек 2010 23:02

Дето се вика повечето коли го имат този проблем ,не сте само вие споко писано е доста по темата и наистина прави впечатление че VW си го имат този проблем,аз решавам проблема като смазвам бравите с вд 40 преди зимата и мажа уплътненията на всичките врати +багажника с глицерин и за сега работи ,друго е ако стане -20 ,но тогава не я карам щото не иска да запали и два пъти ми замръзва нафтата бг реге какво да се прави :да:

hbnv

Мнениеот hbnv » Съб 25 дек 2010 23:34

Тази година пръсках още по сухото време. Моят съвет е - не разглобявай - на тубата с маслото има тръбичка и дюзата измива навсякъде. Залепва една плоска пластина, която се вижда - можеш да я почистиш с дървена остра клечка и пърцалче предварително. На мене при голям студ не ми отключва централното на предната врата, та влизам от другата,след затопляне на купето работи. Всяко разглобяване на кори (имам опит с антената ) е вероятен проблем.

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Нед 26 дек 2010 2:10

Аз имах същия проблем с пасат б3 намазах бравите с грес много обилно.. :) ефекта беше просто уникален. Отварям си вратите сякаш е лято само дето забравих самата брава да сваля и да я омажа хубаво трябва да го направя че зимата си идва :). Та това ми е съвета ако имаш.. не се замисляй ами мажи здраво хахаха. :)

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 26 дек 2010 19:15

keymaker написа:на свързалите се с мен до петък ще им смажа механизмите срещу "колкото им е на сърце"
0887 740 536 Иван. след вторник ще имам нов тел.номер,а този няма да бачка но ще ви уведомя своевременно за новия номер.

------------------
новия ми номер е 0879 314 337 ,а стария още не е спрян
целта ми не е да спечеля от вас ,а да помогна за по сигурното придвижване през предстоящите студени дни на годината.

Успех и весело празнуване! :beer

don_s_cecy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don_s_cecy » Сря 09 яну 2013 22:01

Виждам че темата е стара но за мен проблема доскоро беше актуален , за това с риск да стана досаден ще споделя и своя малък опит по този проблем . Ще опитам и да кача снимки но не знам дали ще стане. Та на въпроса , според мен е погрешно да говорим за замръзване на бравите тъй-като след като шприцвах със спринцовка антифриз ефекта беше нулев, просто под -4 до -5 колата не ме пускаше да вляза. Показаха ми как става и свалих корите на предните две врати (които бяха и проблемни) и свалих бравите. Промих ги с газ (светилна за лампи) със спринцовка и накисване и едва след повече от час промиване се отвориха отворите през които wd-40 или който и да е друг спрей би прочистил ключалките. Що парцали 12,13 годишни италиански излязоха от горките брави направо ми отиде цялата фантазия.Предполагам че от тук нататък ежегодна профилактика със спрей ще има ефект .За сега ги смазах с тънко хидравлично масло може би vhl32 доста икономично за да не събира бързо прах . Но преди да бъдат промити след толкова години събиране на прахоляк искренно се съмнявам че е възможен някакъв ефект със спрей..Не съм чел по въпроса за аеродинамиката но предполагам че обтичането на купето набива прахоляка точно между предните и задните врати. Иначе не мога да си обясня защо при задните врати няма проблем а само при предните.
Copy of S7300517.JPG
Copy of S7300514.JPG
Copy of S7300512.JPG
. Според мен от тук нататък спрея трябва да се пръска като се свали горния от трите болта които държат бравата защото така има достъп до капсолованата част на бравата. С ключалките не съм имал проблем първо защото глицериновите препарати свършиха работа когато купувах колата миналата зима а след като сложих алармата с дистанционното отключвам и заключвам. Дано съм бил полезен!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”